Ο αποχαιρετισμός σε έναν "θρύλο"!

φξζδξ

Στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ η φανέλα με το νούμερο 13 του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αποχαιρετισμός σε έναν “θρύλο”!

Σε μια ατμόσφαιρα έντονης συγκίνησης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποθεώθηκε απο τα πλήθη που είχαν μαζευτεί στο ΟΑΚΑ και αποχαιρέτησε την οικογένεια του Παναθηναϊκού μετά απο μια λαμπρή καριέρα.

Κατα την διάρκεια της καριέρας του κατάφερε να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου, ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2006, 3 Ευρωλίγκα ανδρών ( 2007, 2009, 2011), 9 Πρωτάθληματα Ελλάδος, 10 Κύπελλα Ελλάδος καθώς και αμέτρητες ατομικές διακρίσεις.

26734162_lato_02629.limghandler

 

Από τη νύχτα του Σαββάτου της 17ης Σεπτεμβρίου, η πράσινη φανέλα με το νούμερο 13 πήρε τη θέση που της ανήκει στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ, δίπλα στα έξι ευρωπαϊκά λάβαρα, ισάριθμα των ευρωπαϊκών τίτλων των «πρασίνων». Δίπλα στο Νο 4, τη φανέλα του προηγούμενου αρχηγού του Παναθηναϊκού,

Προηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί προβολή σε 3D των καλύτερων στιγμών απο την καριέρα του Διαμαντίδη. Τα πιο μεγάλα σουτ και οι πιο μεγάλες φάσεις που έβγαλε, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από το ΝΒΑ.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρέθηκαν πρώην και νυν συμπαίκτες του Διαμαντίδη, προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε και φυσικά ολόκληρη η οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ένα λεπτό πριν το ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το τουρνουά “Diamonds for ever”, που διοργανώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ο Δημήτρης Διαμαντίδης σηκώθηκε από τον πάγκο και προχώρησε προς το παρκέ.

Συγκεκριμένα ο χρόνος πάγωσε με εναπομείναντα χρόνο επίθεσης 13΄΄, αλλά και 13’’ πριν τη λήξη του α’ μέρους, την λήξη της εποχής Διαμαντίδη.

Το πράσινο περίγραμμα της φανέλας με το νούμερο 13 εμφανίστηκε με λέιζερ στις κερκίδες και άρχισε να κινείται περιμετρικά, πάνω στα συγκινημένα πρόσωπα των 20.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού μέχρι να αρχίσει να κατεβαίνει προς το παρκέ. Το κλειστό του ΟΑΚΑ σείστηκε απο τις φωνές και τα τραγούδια.

«Θα μου μείνει… το χειροκρότημα του κόσμου»

«Αγωνίστηκα απόψε αυτά τα δύο λεπτά. Θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ, απλά όχι επαγγελματικά,» ήταν τα πρώτα λόγια του στις κάμερες κι ενώ ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας προς τιμή του ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

«Όλη η εκδήλωση προς τιμή μου ήταν ιδιαίτερη. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που έδειξε την αγάπη του προς το πρόσωπό μου. Πέρασα πολύ όμορφα. Ηταν κάτι που δεν το φανταζόμουν,» παραδέχτηκε εμφανώς συγκινημένος για τη μοναδική γιορτή που προετοίμασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Και συνέχισε:  «Εκεί που αρχίζεις και συνειδητοποιείς τι γίνεται… είναι όταν πρωτομπήκα μέσα στο ΟΑΚΑ, απόψε. Τα χειροκρότημα του κόσμου, αυτό για μένα ήταν κάτι σημαντικό».

«Εγώ έπαιζα μπάσκετ. Δεν σκεφτόμουν τι κάνω ή τι έχω κάνει. Με ένοιαζε η ομάδα, πως θα νικήσουμε τον αντίπαλο, που παίζαμε, με ενδιαφέρε μόνο τι ήθελε να πετύχει η ομάδα. Αν κάτσεις και δεις τι πράγματα έκανες μετά, τότε θα θυμάσαι».

Όσον αφορά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, είπε: «Δεν σκέφτηκα απόψε ότι τελειώνει. Το σκέφτηκα την τελευταία ημέρα τον Ιούνιο. Μετά μεσολάβησε το καλοκαίρι. Σήμερα είναι μία γιορτή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;