Πόσο σεξ κάνεις; Τόσο ευτυχισμένος/-η είσαι!
Αν τυχόν μπορεί κάτι να είναι ενδεικτικό για την ευτυχία σου, είναι αυτό.. Πόσο σεξ κάνεις;

s-2c3e1db2ea8e73f40bd4cd26a32ae5974d33bdab

Αν τυχόν μπορεί κάτι να είναι ενδεικτικό για την ευτυχία σου, είναι αυτό. Πόσο σεξ κάνεις;

Το σεξ είναι καθοριστικός παράγοντας μια σχέσης. Μπορεί να λατρεύεις το άλλο σου μισό, αλλά χωρίς πάθος, μια σχέση δεν κρατάει. Δεν είναι πως όλα ειναι κυνικά και θέλουμε μόνο σάρκα σε αυτή τη ζωή, αλλά αυτές οι προσωπικές στιγμές είναι πολύ σημαντικές για μια σχέση.

Η “χρυσή τομή” στην συχνότητα του σεξ διαφέρει απο ζευγάρι σε ζευγάρι.

Η τελευταία σφιγμομέτρηση που έγινε, ήταν απο έρευνα που έγινε σε 30.000 Αμερικανούς σε χρονικό διάστημα 40 χρόνων. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά ενδεικτικά.

 

Τα αποτελέσματα είχαν τότε δείξει πως η ιδανική συχνότητα είναι 1 φορά την εβδομάδα. Αν τα ζευγάρια βρισκόντουσαν παραπάνω φορές, δεν έμεναν ικανοποιημένα.

Ωστόσο, το 2014 τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Έρευνα που έγινε το 2014 σε 15.000 άτομα έδειξε πως όσοι έκαναν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα ήταν πιο χαρούμενοι απο εκείνους που το έκαναν μια φορά την εβδομάδα ή και πιο σπάνια.

Η αλήθεια είναι πως όσες έρευνες και να γίνουν, δεν μπορούν να βάλουν την ταμπέλα “σωστή συχνότητα σεξ” πάνω στην δική σου σχέση. Εάν αισθάνεσαι πως θα ήθελες να κάνεις παραπάνω, κάνε παραπάνω. Εάν όχι, κάνε ενα διάλειμμα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως αν βρίσκεσαι σε μια σχέση καιρό και ο ενθουσιασμός για σεξ έχει αρχίσει να μειώνεται, είναι αρκετά φυσιολογικό. Δεν σημαίνει πως δεν θέλεις αρκετά τον σύντροφο σου. Στο κάτω κάτω, είσαι μαζί του.

Πρόβλημα υπάρχει σε μια σχέση μόνο εάν η δική σου όρεξη για σεξ βρίσκεται κοντά στην στρατόσφαιρα και του συντρόφου σου έχει “βγει να πάρει τσιγάρα” και δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δοκίμασε διαφορετικό σεξ, όχι περισσότερο σεξ. Προσπάθησε να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα, όχι απλα να το κάνετε συνέχεια έτσι για να το λέτε.

Αυτό που πρέπει να αποβάλλετε είναι η ρουτινοποίηση του σεξ. Ποιος ενθουσιάζεται με το σεξ όταν ξέρει που θα βάλει ο άλλος το χέρι του αμέσως μετά;

Και μην ξεχνάς, πάντα να συζητάς τα προβλήματα σου με το άλλο άτομο. Ίσως καταφέρετε να το λύσετε, ίσως όχι, αλλά αξίζει μια ευκαιρία!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;