Τι τρέχει με το remake της κλασικής ταινίας του Kurosawa;

unnamed (29)

Ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua έρχεται να καταθέσει τη δική του σύγχρονη οπτική στο ριμέικ της κλασικής ταινίας “Και οι Επτά ήταν Υπέροχοι”!

Το βαρύ πυροβολικό από το υπέρλαμπρο καστ είναι ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Denzel Washington (Training Day, The Equalizer) ο φύλακας του γαλαξία Chris Pratt (Guardians of the Galaxy), ο 4 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ethan Hawke (Boyhood, Before Midnight, Training Day) και ο πρωταγωνιστής του Law and Order Vincent D’Onofrio.

Το σενάριο, που είναι βασισμένο στην ιστορία του Akira Kurosawa, έχουν επιμεληθεί οι Richard Wenk (The Equalizer) και Nic Pizzolatto (True Detective), ενώ τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Mauro Fiore (Avatar, Training Day).

Οι υπέροχοι επτά είναι οι εξής: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo), και Red Harvest (Martin Sensmeier).

Σύνοψη

Ο Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) είναι ένας σκληρός, σαδιστικός και άκαρδος βιομήχανος. Καταδυναστεύει τους κατοίκους του Rose Creek και φέρεται σαν απολυταρχικός μονάρχης. Μια από τους κατοίκους, η Emma Cullen (Haley Bennett) αποφασίζει να αντιδράσει και βγαίνει στη γύρα για να βρει μισθοφόρους ικανούς να ελευθερώσουν την πόλη από τα δεσμά του. Έτσι, καταφέρνει να συγκεντρώσει επτά ιδιαίτερους τύπους που φέρουν ιδιότητες όπως: κυνηγός επικηρυγμένων, τζογαδόρος, καταζητούμενος από το νόμο και μισθοφόρος. Καθώς όλα προετοιμάζουν το έδαφος για την τελική σφοδρή σύγκρουση, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η ετερόκλητη αυτή συμμορία δεν αγωνίζεται μόνο για τα χρήματα, αλλά για κάτι παραπάνω.
Διάρκεια: 132’

Trivia

  • Ο σκηνοθέτης γύρισε την ταινία αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει ειδικά εφέ, για να δίνει την αίσθηση του κλασικού.
  • To σκηνικό της πόλης Rose Creek δεν είναι μόνο ψεύτικες προσόψεις. Η πόλη στήθηκε κανονικά από την αρχή για τις ανάγκες της ταινίας.
  • Ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε στενά με τον σκηνογράφο Derek Hill. Οι δυο τους είχαν δουλέψει μαζί και στο Olympus Has Fallen.  
  • Τελικά ο Hill ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή 25 κτιρίων, μιας εκκλησίας και ενός απολύτως λειτουργικού στάβλου.  
  • Η Sharen Davis, που ανάλαβε τα κοστούμια της ταινίας, ήταν δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ με τις ταινίες Ray και Dreamgirls.  
  • Για τη μουσική της ταινίας αρχικά ο Fuqua είχε συμφωνήσει με τον βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη James Horner. Δυστυχώς, ο Horner σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα το προηγούμενο καλοκαίρι.
  • Ένας από τους συνεργάτες του Horner, ο Simon Franglen, επικοινώνησε κάποια στιγμή με τον Antoine Fuqua πληροφορώντας τον για ένα δώρο που του είχε αφήσει ο εκλιπών. Ο James Horner είχε γράψει επτά τραγούδια για την ταινία χωρίς να έχει διαβάσει καν το σενάριο.
  • Η ταινία Και οι Επτά Ήταν Υπέροχοι είναι συνυφασμένη με το κλασικό κομμάτι του Elmer Bernstein που είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσικά κομμάτια παγκοσμίως.

22 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
34'
1 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
34'
1 - 0
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;