H Σχολή Επιχειρηματικότητας επιστρέφει στην Ελλάδα!
Η Σχολή Επιχειρηματικότητας, η πρώτη Σχολή χωρίς καθηγητές, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, για να εμπνεύσει νέους από όλη την Ελλάδα!

sxoli epixeirimatikotitas

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας επιστρέφει στην Ελλάδα!
03 – 07 Οκτωβρίου, Αθήνα
07 – 11 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη

200 νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες δημιουργούν το πρώτο επιχειρηματικό τους πλάνο
20 καταξιωμένοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν τα μυστικά της επιτυχίας τους!

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας, η πρώτη Σχολή χωρίς καθηγητές, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, για να εμπνεύσει νέους από όλη την Ελλάδα, που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη επιχείρηση! Φέτος, για πρώτη φορά, η Σχολή θα επισκεφθεί, εκτός από την Αθήνα, και τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διεκδικήσουν τα όνειρά τους!

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από τη διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung σε ετήσια βάση σε Βρυξέλλες και Χονγκ Κονγκ, ενώ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και σε άλλες χώρες, όπως τη Μαδρίτη, το Ναϊρόμπι, το Μιλάνο και τη Γενεύη. Στη χώρα μας, πολύτιμη υποστήριξη στη Σχολή προσφέρει το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και η Coca-Cola στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

: Η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Coca-Cola Hellas, ανάμεσα στα μέλη της νικήτριας ομάδας της Σχολής Επιχειρηματικότητας 2015
Η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας Coca-Cola Hellas, ανάμεσα στα μέλη της νικήτριας ομάδας της Σχολής Επιχειρηματικότητας 2015

Φέτος, η Σχολή Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί σε δύο εκπαιδευτικές εβδομάδες και συγκεκριμένα, 03 – 07 Οκτωβρίου στην Αθήνα και 07 – 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε εκπαιδευτική εβδομάδα, περίπου 100 επίδοξοι επιχειρηματίες μεταξύ 18-35 ετών θα εργαστούν σε ομάδες των 10 ατόμων, ώστε να συντάξουν το δικό τους business plan με τη βοήθεια επιτυχημένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα. Στόχος της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες του αύριο, δίνοντάς τους εκείνα τα εφόδια που θα τους φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους.

Ομαδική εργασία, εποικοδομητική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, αλλά και πολύτιμες συμβουλές από τους μέντορες-επιχειρηματίες συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

unnamed (1)
Στιγμιότυπα από τη Σχολή Επιχειρηματικότητας 2015

Φέτος, μεταξύ των επιτυχημένων επιχειρηματιών που αναλαμβάνουν το ρόλο των μεντόρων είναι ο κος Άρης Κεφαλογιάννης, ιδρυτής της Gaea, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας ελληνικού ελαιόλαδου σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ο κος Γιώργος Πιλπιλίδης, ιδρυτής της Hopwave, της εφαρμογής που προσφέρει πρόσβαση στις πιο ξεχωριστές και όμορφες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας μέσω κρατήσεων θέσεων σε μικρά εκδρομικά πλοία, η κα Αναστασία Αστυπαλιώτου, συνιδρύτρια του «Stories of Greek Origins», μιας εταιρείας που συγκεντρώνει εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα,, ο κος Στέλιος Μαυροδόντης, συνιδρυτής της εταιρείας design «When in Greece», που προσφέρει υψηλή αισθητική και ποιότητα στα ταξιδιωτικά είδη, και ο κος Στέφανος Κατσίμπας, συνιδρυτής της VentureFriends, ενός νέου venture capital fund, που φιλοδοξεί να βοηθήσει τις ελληνικές startups σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της κάθε εκπαιδευτικής εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων, της πολιτείας, αλλά και δημοσίων φορέων, αναφορικά με το παρόν επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους νέους.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Σχολή Επιχειρηματικότητας σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, μπορούν να επισκεφθούν το www.entrepreneurshipschool.com και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Stay tuned για περισσότερες πληροφορίες!

Στιγμιότυπα από τη Σχολή Επιχειρηματικότητας 2015
Στιγμιότυπα από τη Σχολή Επιχειρηματικότητας 2015
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;