Ζώδια: Δίας στον Ζυγό- Οι σχέσεις ζυγίζουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους!
Αυτές είναι οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας από τη Λίλιαν Σίμου

Zwdia1

Από την Λίλιαν Σίμου

Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, πλανήτης ευκαιριών και δάσκαλος
Σημαντικός και ιδιαίτερα αγαπητός, δείκτης ευημερίας κάποιες φορές, υπερβολής και σπατάλης δυνάμεων κάποιες άλλες φορές…
Ο Δίας εγκαταλείπει το ζώδιο της αδυναμίας του, την Παρθένο. Από τον Αύγουστο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, αναπτύχθηκε η ανάγκη για λιτές και συγκεκριμένες επιδιώξεις. Σε επίπεδο φυσικό, η ύλη και η αξία της, αναλύθηκε πρακτικά και αναγκαστικά ίσως…
Σε επίπεδο φυσιολογίας, το άγχος έγινε ένα πιο τεταμένο πρόβλημα της εποχής.
Σε επίπεδο ευκαιριών, είχαμε μικρές απολαβές ή έπρεπε να αγωνιστούμε για τα απολύτως αναγκαία.
Στην συναισθηματική ανταπόκριση, υπήρξαν παράπονα και αδυναμίες.

Και τελικά, εισέρχεται στο ζώδιο των σχέσεων, τον Ζυγό από τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, παραμένοντας εκεί ως την 10η Οκτωβρίου 2017.

Η ποιότητα, η ευγένεια, η κομψότητα και οι λεπτοί τρόποι συμπεριφοράς, θα είναι βασικά στοιχεία της προσωπικής και κοινωνικής έκφρασης. Όταν εκλείπουν αυτά, συχνά απότομες αλλαγές θα φέρουν αναστάτωση, προκειμένου να θυμηθούμε, πως οι άνθρωποι οφείλουν να είναι εναρμονισμένοι με το περιβάλλον και να διατηρούν τα θετικά τους χαρακτηριστικά. Ο Ζυγός κρύβει την αίσθηση του δικαίου και ο Κρόνος που κυβερνά από έξαρση, όταν εκλείπει η ποιότητα, κρίνει και αποκόπτει το ανάρμοστο.

Ένας χρόνος λοιπόν με τον Δία να απαιτεί επαναπροσδιορισμό σχέσεων. Έτος-πρόκληση για τον καθένα μας, αφού με την Παρθένο αναλύσαμε και εστιάσαμε σε λεπτομέρειες, φανήκαμε υποχόνδριοι, λογικοί, σχολαστικοί, γειωμένοι ή και πεζοί…
Θεωρητικά ο Δίας βοηθά το ζώδιο των ενώσεων και του γάμου, προωθώντας θέματα σχέσεων και συνεργασιών.

Ο Ζυγός όμως είναι παράλληλα το ζώδιο των αντιπαραθέσεων, της διαμάχης μεταξύ του Εγώ και οι Άλλοι. Είναι το πρώτο κοινωνικό ζώδιο στην σειρά του ζωδιακού και αφορά το πρώτο βήμα γέφυρας προς τους άλλους, την κοινωνία μας.
Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγουμε από το Εγώ, τις προσωπικές ανάγκες ή φιλοδοξίες και να ανταποκριθούμε στο άνοιγμα της αγκαλιάς, που θα χωρά και άλλους;
Και πόσο ικανοί είμαστε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τους άλλους με τις ιδιαιτερότητές τους;
Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα μας θέσει η πορεία του Δία στον Ζυγό.

Ο Ζυγός όπως ίσως είναι γνωστό, είναι το ζώδιο των δικαστικών αγώνων, των αντιπαραθέσεων και της ανταγωνιστικής διάθεσης. Λόγω δύσκολων όψεων προς τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, θα είναι εκρηκτικές -κατά περιόδους – οι συνθήκες.
Ένωση, γάμος, διαζύγιο, χωρισμός και ξανά επανένωση, είναι οι διακυμάνσεις της εποχής.
Ο γάμος των αντιθέσεων, είναι το ζητούμενο, και το πιο δύσκολο έργο μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα είναι έντονη η ανάγκη να αναζητήσουμε το «άλλο μας μισό». Στην θεωρία αυτό θα φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους, στην πράξη όμως απαιτεί σωστή επικοινωνία, συνεννόηση, κατανόηση και διάθεση για εναρμόνιση με το ταίρι μας.
Σε οικονομικό επίπεδο, προτείνονται ευκαιρίες συνεργασιών, συνεταιρισμού, συμπόρευσης στο έργο μας. Αλλά και εδώ, οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν πρέπει να υπερτερούν του κοινού συμφέροντος. Μπορεί όμως να υπάρξουν και «γάμοι συμφέροντας» στις επιχειρήσεις – (ελπίζω όχι σε προσωπικές σχέσεις!)
Σε πολιτικό επίπεδο, θα δούμε συνεργασίες ή προτάσεις συνεργασιών μεταξύ εταιριών, κρατών, αλλά με τις λεπτές γραμμές των ισορροπιών να μην δίνουν πάντα μακροημέρευση προγραμματισμών. Η ειρήνη μεταξύ των λαών θα είναι το ζητούμενο και όσο κι αν είναι επιθυμητή, τόσο θα πυροδοτούνται γεγονότα με τα αντίθετα αποτελέσματα. «Πόλεμος και Ειρήνη» θα είναι η ρήση της εποχής.

Η πορεία του Δία στον Ζυγό:

Οι σημαντικές όψεις που θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πορείας του, είναι σε διάρκεια μηνών και θα αναφερθούμε κατά περίσταση.
Ας θυμόμαστε όμως, πως ως τον Οκτώβριο, θα μας υπενθυμίσει τη δύσκολη διετία 2010-12 καθώς θα ενεργοποιήσει την τότε έξαρση των πλανητών που ήταν και η απαρχή της οικονομικής κρίσης.
Τα φαινόμενα είναι έντονα κυρίως το πρώτο τετράμηνο του 2017 και στην συνέχεια από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο του 2017.
Υπάρχει άμεση ανάγκη αντίδρασης απέναντι στην φθορά των σχέσεων, των συνεργασιών, των επιφανειακών συναισθημάτων, των ψεύτικων υποσχέσεων. Γι’ αυτό και ευεργετικές όψεις, στηρίζουν παρά τις ανατροπές και τους κλυδωνισμούς, τις σχέσεις ουσίας.
Ας αναζητήσουμε όμως αρχικά σε μας τους ίδιους, κατά τη διάρκεια των μεγάλων κλυδωνισμών ή ανατροπών, εκείνες τις λεπτές γραμμές που θα μας οδηγήσουν σε μία περισσότερο ποιοτική ζωή, μία διαφορετική αντίληψη και μία αναδόμηση της σχέσης με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σύντομες συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο:

Κριός
Η ζωή σας συνδυάζεται με εκείνη των συνεργατών ή του/της συντρόφου. Είναι μία περίοδος κατά την οποία θα δώσετε την μάχη της ισορροπίας δυνάμεων σε κάθε σημαντική σχέση. Αφοσιωθείτε στην ποιότητα και τα ευγενικά χαρακτηριστικά, αποφύγετε την ένταση και τις επιθετικές ρήξεις με τους άλλους και ενδιαφερθείτε να εκλογικεύετε το συναίσθημα, δίχως να αποποιείστε την ατομικότητά σας. Μην αποφεύγετε τις ευθύνες σας απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους έχετε τακτική συναλλαγή. Κάποιες σχέσεις και συνεργασίες ανατρέπονται, αλλάζοντας τη ζωή σας ξαφνικά. Μακροπρόθεσμα, θα απελευθερωθείτε από πολλά βάρη με όσα θα συμβούν αυτή τη χρονιά.

Ταύρος
Η εργατικότητά σας, η επιμονή και υπομονή, αναστέλλουν τον παρορμητισμό, αλλά διευκολύνουν ιδιαίτερα την γνώση και την δεξιότητά σας. Θα μάθετε να ζείτε με ταχύτητα και σε λεπτές ισορροπίες. Έχετε την αίσθηση της απόλαυσης και την ανάγκη της ασφάλειας. Η ευγένεια είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας, γι’ αυτό ας κάνετε μία υπαναχώρηση όταν χρειάζεται, προκειμένου να βρείτε την τακτική της μάχης. Η υγεία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, η διατροφή, οι κανόνες υγιεινής, η μέση. Η έλλειψη ισορροπίας, προκαλεί ψυχοσωματικές ευαισθησίες.

Δίδυμοι
Ευνοϊκός ο Δίας προς το ζώδιό σας, αναζητά λύσεις σε θέματα αισθηματικά, ισορροπεί την ζωή σας και το ενδιαφέρον για κάθε αγαπημένο σας πρόσωπο, φέρνει γαλήνη και χαρά. Μπορεί να ενδιαφερθείτε να κάνετε ένα δημιουργικό χόμπι, που θα αναδείξει την υπομονή και τη γνώση σας, αλλά και μία δεξιοτεχνία. Κάποιοι από εσάς, θα επιθυμήσετε να αποκτήσετε παιδάκι ή αν είστε ήδη γονείς, θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιδί σας. Μην ρισκάρετε σε τυχερά παιχνίδια, παρά μικρά ποσά, ο ενθουσιασμός δεν θα κρατήσει για πολύ!

Καρκίνος
Αν θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας είναι η κατάλληλη εποχή με τον Δία να βρίσκεται στον τομέα αυτό. Ωστόσο, η ανατροπή καραδοκεί και επικρατεί σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ίσως φέρνει προβλήματα στην επικοινωνία με την οικογένεια. Η ζωή σας μπαίνει σταδιακά όμως σε τάξη και οργανώνετε τα πάντα από τη βάση τους. Στις θετικές γωνίες του Δία, θα ενδυναμωθείτε. Στις δύσκολες όμως θα είστε επιρρεπείς για ρήξη με συνεργάτες και οικείους σας. Κέρδη μπορούν να έρθουν από την ακίνητη περιουσία. Θα είστε φιλόξενοι και περιποιητικοί στον χώρο σας.

Λέων
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις σχέσεις με το κοντινό περιβάλλον και τους συγγενείς. Στις συναντήσεις, θα ανταλλάσσετε απόψεις και θα κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Θα υπάρξουν μικρές μετακινήσεις γιατί θα αναλαμβάνετε καθήκοντα που το απαιτούν. Ο τρόπος σκέψης θα είναι πιο αντικειμενικός, ευγενικός, συγκαταβατικός. Θα παρατηρείτε πολλά από αυτά που γίνονται γύρω σας. Θα είστε ικανοί να προσαρμοζόσαστε στις συμβατικότητες με την ευγένεια και την αναζήτηση της ποιότητας. Αποφύγετε όμως την υπερβολή στην κριτική, κυρίως κατά τις περιόδους όπου ο Δίας δέχεται δύσκολες όψεις. Μάθετε από τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματά σας και γίνετε περισσότερο ανεκτικοί.

Παρθένος
Η προσοχή εστιάζεται στον τομέα των οικονομικών σας και τις ευκαιρίες που σας προσφέρονται για να τα αυξήσετε το εισόδημα σας. Θα απαιτηθεί προσπάθεια, προσήλωση και αφοσίωση στο έργο σας και στις αξίες σας. Η συνεργασία θα μπορούσε να γίνει αποδοτική, αλλά πρέπει να μην είστε παρορμητικοί στις δαπάνες. Οι δύσκολες όψεις φέρνουν ανατροπές και αλλαγές. Υπάρχουν έξοδα προφανώς, αλλά με σύνεση θα διαχειριστείτε σωστά το εισόδημά σας. Οι αξίες αλλάζουν και γίνονται περισσότερο ποιοτικές οι ανάγκες.

Ζυγός
Υποδέχεστε τον Δία στο ζώδιο σας. Ήρθε η ώρα που θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων και θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε στόχους σας. Ανοίξτε τα φτερά σας και προγραμματίστε σημαντικά σχέδια που έχετε στο μυαλό σας. Θα προσελκύσετε την επιτυχία και θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τα ταλέντα και τη γνώση σας, με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο. Η αισιοδοξία ίσως σας οδηγήσει σε σπατάλη δυνάμεων και η ανάγκη να φανείτε «τέλειοι» μπορεί να σας προσθέσει αναποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει τελειότητα στον ατελή μας κόσμο, αλλά προσπάθεια εξελισσόμενη… Προσοχή στο βάρος και στην διατροφή σας. Οι ανασφάλειες που προέρχονται από ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις και στα προσωπικά σας ζητήματα, ενδέχεται να αλλάζουν και τη διάθεση, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Διαχειριστείτε με αρμονία τις εξάρσεις.

Σκορπιός
Θα βιώνετε εσωτερικά τις προκλήσεις της εποχής. Θα σας ταλαιπωρούν ευαισθησίες και συναισθήματα, όπως η συμπόνια προς τους άλλους. Θα ψάξετε να βρείτε την αλήθεια για την ίδια σας την ύπαρξη. Θα ενδιαφερθείτε ίσως για την εσωτερική σας εξέλιξη, αναζήτηση και ενδεχομένως θα έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που είναι περιθωριοποιημένοι, έγκλειστοι, ταλαιπωρημένοι και θα συνδράμετε με τον τρόπο που μπορείτε, στην ανακούφισή τους. Εκτονώστε την εσωτερική ανησυχία με ένα δημιουργικό έργο. Η αναζήτηση της αρμονίας είναι το σημαντικότερο έργο για σας. Θα γίνει έμπνευση και ίσως δημιουργία.

Τοξότης
Οι φίλοι γίνονται συνοδοιπόροι σας αυτή την εποχή. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξετε τις σκέψεις σας και να ανταλλάξετε απόψεις μαζί τους. Θα έχετε την δυνατότητα να γίνετε πιο τολμηροί, ενώ θα μπορέσετε να δουλέψετε ομαδικά. Θα βάλετε στόχους που θα ανταποκρίνονται πιο πολύ σε αυτά που θέλετε εστιασμένοι στην λεπτομέρεια. Τα κέρδη σας έρχονται από άτομα που έχουν καλή κοινωνική θέση και σας βοηθούν. Οι φιλοδοξίες επιτυγχάνουν, καθώς έχετε την υποστήριξη των φίλων σας. Ωστόσο, οι δύσκολες όψεις, ταράζουν τα νερά των σχέσεων που είναι κοινωνικές και φιλικές, κατά περιόδους. Θα γίνουν αποκαλύψεις και θα παραμείνουν κοντά σας οι αληθινοί φίλοι. Οι απότομες αλλαγές πονούν παροδικά, αλλά ξεκαθαρίζουν στόχους και ανθρώπους .

Αιγόκερως
Ήρθε η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να ασχοληθείτε με την καριέρα σας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εκεί. Επειδή θα έχετε υπέρ αισιοδοξία, καλό θα ήταν να μην προσπαθήσετε να διεκδικήσετε δίχως σχεδιασμό, εκλογικευμένη ανάλυση και προετοιμασία. Η τύχη και οι σωστοί άνθρωποι από τον κοινωνικό σας χώρο, θα προωθήσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη. Θα έχετε ευχέρεια να αναλάβετε ηγετικό ρόλο, αλλά ελέγχετε τις ξαφνικές σας αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν ρήξη συμφωνιών ή σχέσεων. Επίσης, καλό θα είναι να μην εμπιστεύεστε απόλυτα τους άλλους, καθώς θα αλλάζουν πρόσωπο ενίοτε, και οι αντιδράσεις θα αναδείξουν την αρνητική πλευρά κάποιων εξ αυτών.

Υδροχόος
Ο Δίας ευνοεί το ζώδιό σας και αυτό δημιουργεί μία δυναμική για σας. Ας επωφεληθείτε λοιπόν, ιδιαίτερα αν έχετε αδικηθεί. Οι εκλείψεις στο ζώδιό σας και απέναντι από αυτό, κατά τη διάρκεια ενός έτους, θα αποδυναμώσουν τις αρνητικές καταστάσεις. Ενδυνάμωση λοιπόν, υγεία, ευεξία και αυτοπεποίθηση, θα είναι τα δώρα για τη νέα αυτή περίοδο! Μην αφήσετε τον χρόνο να πηγαίνει χαμένος. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη και πρέπει να την εκμεταλλευτείτε παραγωγικά. Η γνώση διευρύνεται και εστιάζεστε στην ουσία και στην λεπτομέρεια. Ίσως διαμορφώσετε διαφορετική άποψη και φιλοσοφία. Αλλαγές ή διαφορετικές αντιλήψεις θα προκαλέσουν οι ανατροπές στις δύσκολες περιόδους του Δία.

Ιχθείς
Ήρθε η κατάλληλη εποχή, προκειμένου να διαχειριστείτε τα αποταμιεύματά σας, ή να ρυθμίσετε δάνεια, χρέη και υποχρεώσεις που χρονίζουν. Μία επένδυση από συνεργασία, θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα, αλλά τώρα μπορεί να προσθέσει άγχος στη ζωή σας. Δεν υπάρχει σταθερότητα, για τον λόγο αυτό, κάθε βήμα πρέπει να είναι προσεκτικά δομημένο. Προσέχετε την διατροφή και την υγεία σας. Ενώ ισορροπείτε ό,τι σας επιβαρύνει ψυχολογικά. Κάποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει το ταίρι σας. Ο Δίας στηρίζει θέματα που αφορούν κληροδοτήματα, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε τίποτα στην τύχη. Με την βοήθεια νομικών, διεκδικείστε και περιμένετε την δικαίωση, αν είστε αδικημένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;