ΤΕΙ Θεσσαλίας: Δεν επαρκούν τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες!
Διαβάστε σχετικά!

ΤΕΙ-Θεσσαλίας

Δεν επαρκούν τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosmolarissa.gr, ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό έτος και μαζί φέρνει προβλήματα για τους φοιτητές που θα φοιτήσουν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών των Εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής:

“Το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινάει και μαζί φέρνει όλα τα σωρευτικά οξυμένα προβλήματα. Περίπου 100 φοιτήτριες/τές που έκαναν αίτηση για δωμάτιο δεν θα πάρουν, (άλλοι τόσοι θα μείνουν εκτός από τους πρωτοετείς) διότι πολύ απλά δεν υπάρχουν δωμάτια για τις ανάγκες της φοιτητικής στέγασης  και αρκετοί από αυτούς ή θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους ή να αναζητήσουν εργασία, αν βρουν, προκειμένου να συνεχίσουν τη φοίτησή τους. Εκτός αυτού, από αύριο 30 Αυγούστου 2016, θα ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής δωματίων στις εστίες. Προϋπόθεση για την παραλαβή κλειδιού είναι ο κάθε δικαιούχος να προπληρώσει το κόστος διαμονής για όλο το ακαδημαϊκό έτος.

Σε μια περίοδο παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης όπου πολλαπλασιάζονται οι σπουδαστές/στριες που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγαση ένεκα του ότι οι οικογένειές μας χτυπιούνται από την ανεργία, τη μείωση μισθών – συντάξεων, την αύξηση της φορολογίας ακόμα και σε βασικά είδη καθημερινής ανάγκης, την διατήρηση αβάσταχτων φόρων όπως του ΕΝΦΙΑ, τη δραστική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, καλούμαστε και για το νέο ακαδημαϊκό έτος να πρόπληρώνει έκαστος φοιτητής/τρια, που έχει την τύχη να πάρει δωμάτιο, το χαράτσι των 400€ για μονόκλινο και 150€ για δίκλινο.

Με βάση την εμπειρία προηγούμενων ετών, υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να προπληρώσουν όλο το ποσό προκαταβολικά. Οι υπάλληλοι της Φοιτητικής Μέριμνας απαιτούν όλο το ποσό. Συνάδελφισσες/φοί μας με σμπαραλιασμένη ψυχολογία, προσέφευγαν, προσωπικά είτε στον πρόεδρο είτε σε άλλα μέλη του ΓΣ προκειμένου να πληρώσουν με δόσεις. Δηλαδή, είναι προσωπική υπόθεση του προέδρου του ΤΕΙ; Και θα πρέπει οι συνάδελφοί μας να προστρέχουν για να ζητούν δήθεν χάρη;

Έτσι, με παρέμβασή μας 24/6/2016 στη Γ.Σ. του ΤΕΙ, ζητήσαμε να διευκολυνθούν οι οικογένειες που δεν δύναται να προπληρώσουν προκαταβολικά όλο το ποσό. Στην πρότασή μας να δίνεται ένα έναντι και το ποσό να εξοφλείται σε δύο ή τρεις δόσεις, η απόφαση της Γ.Σ. του ΤΕΙ ήταν αρνητική!!!

Όπως αρνητική ήταν ξανά η στάση του προέδρου του ΤΕΙ και του Προέδρου της Εφορίας Εστιών, όταν την περασμένη εβδομάδα ξανασυζητήσαμε το ζήτημα, καλώντας τους να εκδοθεί μια ανακοίνωση  όπου να διευκρινίζεται η δυνατότητα διακανονισμού.
Το επιχείρημα που διατυπώνουν ότι αν κάποιος δεν πληρώσει ποιός θα πληρώσει δεν ισχύει, διότι ο κανονισμός του ΤΕΙ προβλέπει πως κανείς δεν παίρνει πτυχίο αν έχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα με το ΤΕΙ.

Αλήθεια, τι θα κάνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ και η Εφορία Εστιών σε όποια οικογένεια αδυνατεί να προπληρώσει όλο το ποσό και ζητάει μια διευκόλυνση; Θα αφήσει εκτός εστιών όσους δεν έχουν να προπληρώσουν όλο το ποσό;

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστό και έχει ανοιχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο του Ιούλη.

Πέρα από το γενικό πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε ως Σύλλογος για κατάργηση του χαρατσιού των 400 – 150€, ανέγερση νέων εστιών, συνθήκες διαβίωσης κλπ διεκδικούμε:

  • Με βάση τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας να γίνουν διευκολύνσεις (δόσεις) και έναντι αντιτίμου & να δίνεται το κλειδί του δωματίου, για όποιον/α φοιτητή/τρια αδυνατεί να προπληρώσει όλο το ποσό.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των αιτούντων στέγαση.

Καλούμε τον πρόεδρο του ΤΕΙ, το Γ.Σ. & την Εφορία Εστιών, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην εμμείνουν σε αυτή τους την απόφαση. Να μην εκβιαστεί, τρομοκρατηθεί ούτε ένας συνάδελφος ή συναδέλφισσά μας. Με αξιοπρέπεια διεκδικούμε το αυτονόητο.
Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο & ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη να συμβάλλει με το κύρος του σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της πόλης να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν με όποιο πρόσφορο τρόπο.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;