Νέα τροπολογία, που αλλάζει τα πάντα για τους αιώνιους φοιτητές!
Δες αναλυτικά γιατί!

Αυτά είναι τα Πανεπιστήμια πρωταθλητές στους αιώνιους φοιτητές

Με τη νέα τροπολογία, μιας και γράφτηκες μία φορά στη σχολή, είσαι για πάντα φοιτητής της μέχρι να την τελειώσεις!

Νέα τροπολογία με την οποία καταργείται η αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών λόγω μη εγγραφής σε δυο εξάμηνα ενώ προβλέπονται νέες ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ και εισάγονται νέες διατάξεις για τη λειτουργία των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης στην Βουλή.

Τι ισχύει για τους μη ενεργούς φοιτητές που έχουν απολέσει τη φοιτητική τους ιδιότητα

Μάλιστα με την τροπολογία, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας και τους όρους διαγραφής των φοιτητών, προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφη εφαρμογή από το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας. Παράλληλα, ορίζεται η διαδικασία επανεγγραφής φοιτητών που απώλεσαν την φοιτητική τους ιδιότητα.

Τί αλλάζει στη μετακίνηση των καθηγητών

Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιούνται οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση μετακίνησης καθηγητών μεταξύ Τμημάτων του ίδιου ή διαφορετικών ΑΕΙ, προκειμένου να ανακοπεί η αφαίμαξη κυρίως Τμημάτων των Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.

Με τη νέα ρύθμιση ενοποιείται η διαδικασία των μετακινήσεων και μετακλήσεων, προβλέπεται ρητά για τη μετακίνηση σε όλες τις βαθμίδες η διαδικασία εκλογής κατά τις κείμενες διατάξεις και παρατείνεται από τρία σε δέκα έτη η υποχρέωση παροχής υπηρεσίας στο Τμήμα προέλευσης, εκ των οποίων τα τρία στη βαθμίδα που υπηρετεί ο μετακινούμενος.

Ακόμη, προβλέπεται η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία ερείδεται μεταξύ άλλων στην αποδεδειγμένα επαρκή στελέχωση του Τμήματος από το οποίο ζητείται η μετακίνηση, ενώ αποκλείεται η μετακίνηση προς τα Α.Ε.Ι. των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Τέλος με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται το θέμα της παράτασης λειτουργίας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου το ιδρυτικό προεδρικό διάταγμα προβλέπει τουλάχιστον εικοσαετή διάρκεια λειτουργίας, η οποία έληξε στις 24-7-2016.

Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
8'
11 - 19
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;