Πόσην ώρα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα πάνω σε τακούνια;
Γνωρίζατε πόσην ώρα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα φορώντας τακούνια; Πολύ λιγότερο απ' ότι πιστεύατε!

tumblr_ni8l4oOGJw1s9g47yo2_1280

Γνωρίζατε πόσην ώρα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα πάνω σε τακούνια;

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Γκιβίσης, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” σημειώνει ότι τα ψηλά γυναικεία παπούτσια έχουν και τη θετική εκτός της αρνητικής τους πλευράς.

«Το τακούνι είναι όμορφο, θηλυκό και έχει και πλεονεκτήματα, όπως π.χ. γυμνάζει τις γάμπες, τους γλουτούς, τους πυελικούς μύες.

Ωστόσο, η υπερβολή φέρνει προβλήματα γιατί αλλάζει η μηχανική του ποδιού» λέει ο κ. Γκιβίσης.

«Έχουμε κατασκευαστεί να περπατάμε πάνω σ’ ένα αντεστραμμένο τρίγωνο, το οποίο είναι το μεγάλο δάχτυλο, το μικρό δάχτυλο και η φτέρνα. Όταν το αλλάξεις αυτό και βάζεις όλο το βάρος μπροστά στα δάχτυλα, αυτά θα φορτιστούν υπέρμετρα».

Αυτό που ανέφερε και γνωρίζαμε οι περισσότερες γυναίκες είναι πώς όταν φοράς τα τακούνια όλη μέρα θα πρηστεί το πόδι σου.

Ο μέσος όρος που μπορεί να αντέξει μία γυναίκα το τακούνι είναι 1 ώρα και 20 λεπτά, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή ορθοπεδικής του ΑΠΘ, ωστόσο, όπως λέει, «υπάρχουν και γυναίκες που δεν μπορούν ν’ αντέξουν και τις …φοράει το τακούνι αντί να το φορούν». Λύση υπάρχει και γι’ αυτές τις γυναίκες, οι οποίες «θα πρέπει ν’ αλλάξουν άποψη ή τύπο τακουνιού».

Από βιομηχανικές μελέτες, όπως αναφέρει ο κ. Γκιβίσης, προκύπτει ότι τα 8ποντα είναι ο μέσος όρος, ενώ πάρα πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε με τους αναπτυσσόμενους σκελετούς, με την περίπτωση πολύ νεαρών κοριτσιών που φορούν τακούνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;