Περσείδες: Το βράδυ ο ελληνικός ουρανός θα πλημμυρίσει με πεφταστέρια!
Ένα θέαμα που δε πρέπει να χάσεις! Μπορεί να δεις μέχρι 3 "πεφταστέρια" το λεπτό. Δες επίσης πώς μπορείς να φωτογραφίσεις τους Περσείδες

perseides1

Κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού έχουμε την πιο εντυπωσιακή βροχή από “πεφταστέρια”. Ο λόγος για τους διάττοντες Περσείδες που θα πλημμυρίσουν σήμερα, Πέμπτη 11 Αυγούστου τον ελληνικό ουρανό. 

Τι θα συμβεί ακριβώς με τους Περσείδες;

Φέτος θα είναι λίγο πιο ιδιαίτεροι καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς της NASA θα εμφανίσουν έξαρση και θα είναι μάλλον οι πιο θεαματικοί της τελευταίας δεκαετίας.

Μιλάμε για 150 έως 160 μετέωρα ανά  ώρα (από 60 έως 100 συνήθως).  Η έξαρση των μετεώρων αναμένεται τις πρωινές ώρες της 12ης Αυγούστου, από 02:00 έως 07:00.

Στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δύσει και η Σελήνη, οπότε μετά από ο ουρανός θα είναι σκοτεινότερος και η παρατήρηση των διαττόντων θα είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού.

Πότε ανακαλύψαμε τους Περσείδες;

 

Οι Περσείδες -που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ. – προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, που διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης.

Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), διαθέτει ένα τεράστιο πυρήνα διαμέτρου περίπου 26 χιλιομέτρων, πολύ μεγαλύτερο από τον αστεροειδή με διάμετρο δέκα χιλιομέτρων, ο οποίος έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατ. χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

Ο κομήτης 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ είναι το μεγαλύτερο γνωστό ουράνιο σώμα που περνάει από τη Γη κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς να τους απολαύσεις όσο καλύτερα γίνεται;

Πήγαινε κάπου σκοτεινά, να είσαι υπομονετικός και να ξέρεις ότι μπορεί να δεις δύο έως τρία “πεφταστέρια” το λεπτό!

Μπορείς να τα φωτογραφίσεις;

Χρειάζεται μια φωτογραφική μηχανή DSLR με ευρυγώνιο φακό, η οποία θα κάνει διαδοχικές προγραμματισμένες λήψεις μεγάλης διάρκειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;