Διακοπές στα Χανιά: Που θα βρεις  τέτοιες παραλίες; Όχι πες μου!
Κρυστάλλινα νερά, καυτός ήλος, απέραντες αµµουδιές και ερηµικές ακρογιαλιές αποτελούν τα καταλληλότερα θέλγητρα και τις σηµαντικότερες αφορµές για αξέχαστες βουτιές στο νοµό Χανίων!

Κρυστάλλινα νερά, καυτός ήλος, απέραντες αµµουδιές και ερηµικές ακρογιαλιές αποτελούν τα καταλληλότερα θέλγητρα και τις σηµαντικότερες αφορµές για αξέχαστες βουτιές στο νοµό Χανίων! Έτοιµοι για… υδάτινες περιπέτειες;

Πηγή: travelstyle.gr

 

 

Ελαφονήσι

Ένα ροζ χαλί από κοχύλια στο βυθό, κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια αµµουδιά αποτελούν µόνο κάποιους από τους λόγους που η συγκεκριµένη πλαζ είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς των Χανίων. Μπορεί η διαδροµή να σε ταλαιπωρήσει λιγάκι, αλλά ο προορισµός θα σε ανταµείψει και µε το παραπάνω! Plus, είναι οργανωµένη και διαθέτει οµπρέλες µε ξαπλώστρες.
Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο και, ακολουθώντας τις ταµπέλες, θα φτάσεις στοΕλαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.

Παλαιοχώρα

Απέχει 70 χλµ. από την πόλη των Χανίων και βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος… Οι οργανωµένοι κολπίσκοι της Παχιάς Άµµου και των Χαλικιών συνθέτουν την πλαζ που προσελκύει µεγάλο αριθµό σέρφερ, καθώς οι ούριοι άνεµοι στην περιοχή σχηµατίζουν αρκετά πρόσφορα κύµατα!
Για να βρεθείς εδώ: Οδηγείς κατά µήκος της Ε.Ο. Χανίων-Κισσάµου και ακολουθείς τις ταµπέλες προς Παλαιοχώρα. Σε περίπου µιάµιση ώρα θα φτάσεις στον προορισµό σου.

Γλυκά Νερά

Πήρε το όνοµά της από τα γλυκά νερά που αναβλύζουν από τα Λευκά Όρη και καταλήγουν στην ακροθαλασσιά. Βρίσκεται 4 χλµ. δυτικά των Σφακίων και 75 χλµ. νότια των Χανίων. Τα επιβλητικά βράχια στο πίσω µέρος της, που προκαλούν δέος, δηµιουργούν την απαραίτητη σκιά, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά σε καλούν να βουτήξεις!

Για να βρεθείς εδώ: Θα πάρεις το καραβάκι από τα Σφακιά ή το Λουτρό και θα φτάσεις µε άνεση µέσα σε 5΄-10΄. Αν πάλι είσαι λάτρης της περιπέτειας, τότε ένα δύσβατο µονοπάτι από τα Σφακιά (30΄) ή από τοΛουτρό (60΄) θα σε οδηγήσει επίσης εκεί.

Ποταµός, Γαύδος

Στη ΒΔ ακτή της Γαύδου, 7 χλµ. ΒΔ του λιµανιού, στην Καραβέ, η κοκκινωπή άµµος της ακρογιαλιάς δίνει µια διαφορετική αίσθηση στις καλοκαιρινές σου επιθυµίες. Οι σκορπισµένοι κέδροι στο background προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο ειδυλλιακό τοπίο!
Για να βρεθείς εδώ: Θα χρειαστεί να ταξιδέψεις µέχρι τη Γαύδο µε τα δροµολόγια της ΑΝΕΝΔΥΚ (τηλ. 28210 95511) από την Παλαιοχώρα ή τη Χώρα Σφακίων. Προσεγγίζεται τόσο οδικώς όσο και µε καραβάκι.

Αγία Μαρίνα

Μια από τις αγαπηµένες των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών, που µόλις αρχίζει να… ανεβαίνει ο υδράργυρος «πνίγεται» από καλλίγραµµα κορµιά και από τις µουσικές των beach bars. Μάλιστα, τα τελευταία είναι ιδανικά και για βραδινή έξοδο, που εύκολα µπορείς να συνδυάσεις µε νυχτερινό µπάνιο! Για να βρεθείς εδώ: Η Αγία Μαρίνα απέχει µόλις 10΄ από την παλιά Ε.Ο Χανίων- Κισσάµου και θα βρεθείς σε αυτή πολύ εύκολα.
Μπάλος

Eικόνες από εξωτικά νησιά µπλέκονται µε την ελληνική οµορφιά, σε ένα µοναδικό σκηνικό, που δεν συναντάς αλλού! Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, το απέραντο γαλάζιο των ρηχών νερών γίνονται ένα µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς και όλα αυτά σε κάνουν να ερωτευτείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

Για να βρεθείς εδώ: Ακολουθείς την Ε.Ο. Χανίων-Κισσάµου για 46 χλµ. Συνεχίζεις σε χωµατόδροµο για 8 χλµ. και κατεβαίνεις το µονοπάτι που απέχει 20΄ από τη θάλασσα. Επίσης, υπάρχουν καθηµερινά κρουαζιέρες από Κίσσαµο.

Κεδρόδασος

Βρίσκεται ΝΔ των Χανίων και αποτελεί µια πραγµατική κρητική όαση µε τιρκουάζ νερά και άκρως δροσερή ατµόσφαιρα. Μάλιστα, εδώ δεν θα χρειαστεί καν να φέρεις οµπρέλα, καθώς οι κέδροι προσφέρουν την απαραίτητη σκιά.
Για να βρεθείς εδώ: Θα οδηγήσεις προς τον Κίσσαµο και έπειτα προς Ελαφονήσι βάσει οδικών ενδείξεων (76 χλµ. ΝΔ των Χανίων). Έπειτα, πριν πάρεις το δρόµο για το Ελαφονήσι, στρίψε αριστερά. Ο δρόµος θα σε βγάλει σε µια πλατεία από όπου θα χρειαστεί να συνεχίσεις µε τα πόδια.

Γραµβούσα

To ακατοίκητο νησάκι έχει να αποκαλύψει πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι… Τα καταγάλανα δροσερά νερά και το Ενετικό Κάστρο στην κορυφή του είναι στα αδιαµφισβήτητα highlights του!
Για να βρεθείς εδώ: Φρόντισε να ενηµερωθείς για τα συχνά δροµολόγια µε καραβάκι από το Καστέλι Κισσάµου.

Σούγια

Η οργανωµένη παραλία µαγεύει µε τα βαθιά καθαρά νερά της! Μπορεί η… προσέγγισή της να απαιτεί λίγη παραπάνω οδήγηση, αλλά ο τελικός προορισµός είναι σίγουρο ότι θα σε αποζηµιώσει! Στο ανατολικό της τµήµα συχνάζουν γυµνιστές.
Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς Αλικιανό και θα φτάσεις µετά από περίπου µιάµιση ώρα, καθώς βρίσκεται 70 χλµ. νότια των Χανίων. Οι στροφές απαιτούν τη µέγιστη προσοχή σου στη διαδροµή.

Αγία Ρούµελη/Άγιος Παύλος

Εντοπίζεται ακριβώς επάνω στην έξοδο του φαραγγιού της Σαµαριάς. Ξεκίνα από την αφετηρία για το µονοπάτι Ε4 -που µάλιστα οδηγεί στο πανέµορφο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου- και θα γνωρίσεις την απέραντη ακρογιαλιά που βρίσκεται κάτω από αυτό. Στα plus το κεδρόδασος που υπάρχει εκεί.

Για να βρεθείς εδώ: Θα φτάσεις είτε περπατώντας είτε µέσω της θάλασσας. Αν είσαι λάτρης της περιπέτειας και της γυµναστικής, ετοιµάσου για trekking, διασχίζοντας το φαράγγι της Σαµαριάς, µια απόσταση 16 χλµ. Εναλλακτκά, από τη Χώρα των Σφακιών υπάρχουν πολύ συχνά ακτοπλοϊκά δροµολόγια. Θα βρεθείς εκεί µέσα σε µία ώρα.

Χρυσή Ακτή

Το όνοµά της προέκυψε από το έντονο χρυσαφί χρώµα στην άµµο, ενώ ατού της είναι επίσης η πολύ κοντινή απόσταση από την πόλη. Είναι ιδανική για οικογένειες, καθώς διαθέτει και παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια.
Για να βρεθείς εδώ: Θα διασχίσεις µια µικρή απόσταση από την πόλη, είτε µε τα πόδια είτε µε το λεωφορείο.

Λουτρό

Το προσωπικό σου ησυχαστήριο, περίπου 70 χλµ. από την πόλη των Χανίων, σε περιµένει στο γραφικό ψαροχώρι Λουτρό. Η βοτσαλωτή παραλία είναι η πρώτη που κλέβει τις εντυπώσεις µε τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σε κλείσουν στην αγκαλιά τους και δεν θα θέλεις να τα εγκαταλείψεις! Είναι οργανωµένη, ενώ έχει ό,τι χρειάζεσαι για θαλάσσια σπορ (κανό κ.λπ.). Για να βρεθείς εδώ: Θα την προσεγγίσεις από τη Χώρα των Σφακίων µέσα σε µιάµιση ώρα. Εναλλακτικά, µε το καραβάκι από τα Σφακιά απέχει µόλις 15΄.

Μαράθι

Είναι ιδανική για ζευγάρια λόγω του ειδυλλιακού ηλιοβασιλέµατός της και δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως «παραλία των ερωτευµένων»! Βρίσκεται σε πολύ µικρή απόσταση από το κέντρο των Χανίων (15΄ µε το αυτοκίνητο), είναι οργανωµένη και διαθέτει ψιλή άµµο.

Για να βρεθείς εδώ: Πάρε το αυτοκίνητο και ακολούθησε το δρόµο προς αεροδρόµιο. Στον κόµβο που θα συναντήσεις, οι ταµπέλες θα σε οδηγήσουν στο Μαράθι.

Λουτράκι

Οµπρέλες και ξαπλώστρες έχουν… σκαρφαλώσει σε έναν βράχο όπου το γκαζόν αντικαθιστά τα βότσαλα και την άµµο, σε ένα παραδεισένιο σκηνικό! Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε αµµουδιά, λίγα µέτρα πιο πέρα υπάρχει το κατάλληλο µέρος για σένα!
Για να βρεθείς εδώ: Την προσεγγίζεις οδικώς µε κατεύθυνση προς το αεροδρόµιο και έπειτα, στον κόµβο, οι ταµπέλες θα σε οδηγήσουν εύκολα στον προορισµό σου (περίπου 20΄ µε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης).

Πλατανιάς
Βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των Βορειοευρωπαίων επισκεπτών, χωρίς να σηµαίνει ότι δεν είναι και στις προτιµήσεις των ντόπιων! Το όνοµά της το έχει πάρει από το οµώνυµο χωριό, που απέχει µόλις 11 χλµ. από τα Χανιά. Διαθέτει µάλιστα ποικιλία από beach bars και εστιατόρια.
Για να βρεθείς εδώ: Θα χρειαστείς µόλις 15΄ για να βρεθείς αρχικά στο χωριό και έπειτα στην παραλία.

Καλαθάς
Η αµµώδης αυτή παραλία σε συνδυασµό µε τις θαλάσσιες δραστηριότητες, τα σπορ αλλά και τις εκλεκτές επιλογές σε φαγητό και διαµονή αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισµό! Τη βρίσκεις στη χερσόνησο Ακρωτηρίου, 14 χλµ. βόρεια των Χανίων, και εύκολα µπορεί να γίνει το ορµητήριό σου καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σου!
Για να βρεθείς εδώ: Παίρνεις το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο (Τ. 28210 93052) και µε κατεύθυνση προς το αεροδρόµιο σύντοµα θα φτάσεις στον Καλαθά.

Σταυρός
Απέχει µόλις 16 χλµ. από τα Χανιά και είναι ουσιαστικά… δύο ακρογιαλιές, η αµµώδης κεντρική, µε τη θαλασσά-λάδι, και η πιο αποµονωµένη, 800 µ. από την προηγούµενη, ενώ είναι και το µέρος εκείνο όπου γυρίστηκε ο φηµισµένος «Αλέξης Ζορµπάς». Plus, υπάρχουν πολλές επιλογές σε cafes, bars, εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία.
Για να βρεθείς εδώ: Παίρνεις το δρόµο για το Ακρωτήρι και συνεχίζεις µετά τον Καλαθά.

Γεωργιούπολη
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο του οµώνυµου χωριού και αυτό δικαιολογείται απόλυτα αν αναλογιστούµε τα σµαραγδένια νερά και την απαλή της άµµο!
Για να βρεθείς εδώ: Οδηγείς για 38 χλµ. ΝΑ των Χανιών, στην E.O Χανίων-Ρεθύµνου και µετά τις Βρύσες στρίβεις αριστερά. Θα βρεθείς εδώ σε περίπου µισή ώρα.

Σεϊτάν Λιµάνια
Η παραλία είναι επίσης γνωστή ως «του Στεφάνου», και βρίσκεται 22 χλµ. ΒΑ των Χανίων και 2 χλµ. ανατολικά του χωριού Χωρδάκι, στην ανατολική µεριά του Ακρωτηρίου. Οι κάθετοι άγριοι βράχοι και τα εκπληκτικά καταγάλανα νερά δηµιουργούν ένα καλοκαιρινό τοπίο απαράµιλλης οµορφιάς.
Για να βρεθείς εδώ: Περίπου 15΄ µε το αυτοκίνητο προς αεροδρόµιο και στη συνέχεια περπατώντας σε µονοπάτι για 10΄.

Δίκτυννα (Μένιες)

Η πλαζ είναι κατάλληλη για όσους αγαπούν την ηρεµία και τις ξέγνοιαστες βουτιές! Μπορεί ο χωµατόδροµος να σε κουράσει, όµως στο τέλος του θα µαγευτείς από το πανέµορφο τοπίο! Άραξε λοιπόν και αφέσου!

Για να βρεθείς εδώ: Θα χρειαστεί να κατευθυνθείς 45 χλµ. ΒΔ των Χανίων. Στη συνέχεια θα πάρεις το καραβάκι από τον Πλατανιά ή θα οδηγήσεις στην E.O Χανίων-Κισσάµου. Έπειτα θα κατέβεις το χωµατόδροµο µε ιδιαίτερη προσοχή (45΄ από την παραλία).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;