5 λόγοι γιατί δεν μπορείς να βρεις τη δουλειά που θέλεις!
Αναρωτιέσαι γιατί δε μπορείς να βρεις δουλειά; Δες 5 λόγους γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό!

1

Έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι επειδή δεν βρίσκεις δουλειά; Έχει αρχίσει να αναρωτιέσαι τι κάνεις τόσο διαφορετικά από τους γνωστούς και φίλους που έχουν βρει δουλειά; Η πίεση από τους γονείς σου για το “πότε θα βρεις επιτέλους δουλειά όπως ο Παναγιώτης” έχει αρχίσει να στη δίνει κατακέφαλα;

Μην τρελαίνεσαι! Δεν είσαι ο μόνος που περνάει αυτή τη φάση ούτε ο τελευταίος! Το να βρεις (καλή) δουλειά στην Ελλάδα του σήμερα είναι αρκετά δύσκολο! Θα πρέπει να στείλεις αμέτρητα βιογραφικά και να περάσεις από πληθώρα συνεντεύξεων μέχρι να τα καταφέρεις.

Μην σε παίρνει όμως από κάτω. Το σημαντικό είναι να έχεις επιμονή και να μην τα παρατήσεις.Εδώ που τα λέμε μάλλον και εσύ δεν τα κάνεις όλα σωστά.. Ειδικά αν σε αναγνωρίζεις σε κάποια από τα παρακάτω έχεις αρκετά περιθώρια βελτίωσης 😉

  • Περιμένεις τη δουλειά των ονείρων σου να έρθει σε εσένα

giphy1

Το πιο σύνηθες και σημαντικό λάθος είναι ότι δεν ψάχνεις αρκετά έντονα για δουλειά. Εκτός αν έχεις ένα τρομερό δίκτυο από ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί σου και σε εκτιμούν, μάλλον κανένας δεν θα σε βρει στον καναπέ σου για να σου προσφέρει δουλειά. Ούτε τα 5 βιογραφικά που έστειλες πριν 2 μήνες είναι σοβαρή προσπάθεια.

Το να ψάχνεις δουλειά είναι πολλές φορές περισσότερο απαιτητικό ακόμη και από το να δουλεύεις. Πρέπει συνεχώς να αναζητάς νέες ευκαιρίες, να επιδιώκεις όσο το δυνατόν περισσότερο Networking και να “προωθείς” τον εαυτό σου.

Είπαμε, θα πρέπει να στείλεις εκατοντάδες βιογραφικά και να πας σε δεκάδες συνεντεύξεις για να βρεις δουλειά, μην τεμπελιάζεις!

  1. Δεν προωθείς τα ταλέντα σου αρκετά

giphy2

Κατά πάσα πιθανότητα όταν θα κάνεις αίτηση για μία δουλειά, ο εργοδότης θα κάνει ένα Google search το όνομα σου. Τι πιστεύεις ότι θα βρει; Τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να βρει;

Αρχικά το πιο σημαντικό είναι να ελέγξεις ότι η υπάρχουσα online παρουσία σου είναι κόσμια. Είναι πολύ σημαντικό τα social profile σου(ακα Facebook, Instagram & Twitter) να δείχνουν ένα πολύπλευρο άνθρωπο και όχι ένα μόνιμο κάτοικο παραλιακής.

Σε 2ο επίπεδο θα ήταν καλό να υπάρχει και επαγγελματική online παρουσία στην οποία θα μπορούσες να διαφημίζεις τα εργασιακά σου ταλέντα. Αν δεν έχεις δυνατή εργασιακή εμπειρία η καλύτερη αρχή είναι το CollegeLink, διαφορετικά θα μπορούσες να κοιτάξεις το LinkedIn και ίσως κάποιο προσωπικό website.

  1. Το μόνο Networking που έχεις κάνει είναι με τους PR της παραλιακής

giphy3

Αν το “Networking” σου είναι άγνωστη λέξη χάνουμε την πίστη μας σε εσένα.

Έλα, πλάκα κάνουμε, έτσι θα σε αφήναμε; Networking είναι η επαγγελματική συναναστροφή που αναπτύσσεις προκειμένου να έχεις επαγγελματικές επαφές ώστε να σε βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους στην καριέρα σου. Πχ μπορούν να σε βοηθήσουν στο να βρεις την πρώτη σου δουλειά!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το Networking στην πρώτη σου αλλά και κάθε επόμενη δουλειά;

Γιατί οι περισσότερες θέσεις δεν δημοσιεύονται ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι θέσεις καλύπτονται από το γνωστό κάποιου γνωστού που δουλεύει στην εταιρία. Γιατί να μην είσαι εσύ αυτός;

Πήγαινε σε κλαδικά ή Networking events, μίλα με ανθρώπους του χώρου ή βρες κάποιον μέντορα από το χώρο. Τα social media είναι ένα πολύ καλός τρόπος να κάνεις networking: κάνεις stalk στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, καταλαβαίνεις τι του αρέσει και τα ενδιαφέροντα του και είσαι έτοιμος για να του στείλεις κάποια καλά στοχευμένη ερώτηση!

  1. Δεν είσαι πραγματικά έτοιμος

giphy4

Δεν είναι ντροπή. Μάλλον δεν είσαι πραγματικά έτοιμος για την πρώτη σου δουλειά. Μάλλον δεν έχεις όλες αυτές τις τεχνικές δεξιότητες που ζητούν οι δουλειές στις οποίες κάνεις αίτηση.

Πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες βέβαια υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά. Όπως το να έχεις στήσει σωστά το βιογραφικό σου ή να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συνέντευξη. Αυτά όμως θα τα δούμε σε επόμενα blog posts.

Μέχρι τότε, γιατί δεν ξεκινάς από κάποια δουλειά που να μην θέλει και ιδιαίτερη εργασιακή εμπειρία; Υπάρχουν δεν είναι ψέμα!

  1. Η διάθεση σου σου είναι για πάρτυ και όχι για γραφείο

giphy5

Πολλοί recruiters λένε ότι τα τελευταία χρόνια οι τεχνικές δεξιότητες των υποψηφίων έρχονται σε 2η μοίρα και τον πρώτο λόγο έχει η διάθεση που θα δείξει ο υποψήφιος για να μάθει και να εργαστεί στη συγκεκριμένη εταιρία.

Πρέπει να φαίνεσαι ενθουσιώδης, ήρεμος και να αποπνέεις εμπιστοσύνη. Σε καμία περίπτωση να μην είσαι επιθετικός, υπερόπτης ή να λες ανακρίβειες(ΔΕΝ μπορείς να κοροϊδέψεις κανένα)

Δείξε ενδιαφέρον για την εταιρία και τη θέση, κάνοντας επιπλέον ερωτήσεις, προσπάθησε να καταλάβεις τα θέλω του συνεντευκτή ώστε να πατήσει σε αυτά στις απαντήσεις σου.

Δείξε ευχάριστος, συνεννοήσιμος και ευέλικτος. Αν δεν είσαι , καιρός να γίνεις…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1