Πανεπιστήμιο μαθαίνει Ελληνικά σε προσφυγόπουλα
Ενημερώσου σχετικά!

πανεπιστήμιο ιωαννίνων

Μία εξαιρετική εκπαιδευτική δράση διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στα Δολιανά, με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από παιχνίδια.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο μία εξαιρετική εκπαιδευτική δράση για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τα παιδιά των προσφύγων με παιγνιώδεις τρόπους.

Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και ήδη έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο.

Κατά την επίσκεψη του Πρύτανη συζητήθηκαν με τους Καθηγητές που έχουν αναλάβει τη συγκεκριμένη δράση, τον Επίκ. Καθηγητή κ. Ευστάθιο Παπασταθόπουλο και την Επίκ. Καθηγήτρια κα Λήδα Στεργίου, ζητήματα που προέκυψαν από την υλοποίηση της συγκεκριμένης γλωσσικής εκπαιδευτικής παρέμβασης, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω ενίσχυση αυτών των πρωτοβουλιών και δράσεων.

Αποφασίστηκε να διαμορφωθεί, από κοινού, ένα κείμενο αναλυτικής παρουσίασης της σημερινής κατάστασης, καθώς και των μελλοντικών δράσεων που πρέπει να αναληφθούν με συγκεκριμένη στόχευση.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε θερμά τους Καθηγητές και όλο το προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εθελοντική συμμετοχή τους στις δύο δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο, σε άμεση συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή για τη Στήριξη των παιδιών προσφύγων που όρισε το Υπουργείο Παιδείας.

Με πληροφορίες από EpirusPost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
82'
2 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
81'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;