Προκρίνεται η Πολωνία, επιλογές από Europa League
Ανοίγει σήμερα η αυλαία στα προημιτελικά του Euro 2016, με την Πολωνία να αντιμετωπίζει την Πορτογαλία, ενώ, από εκεί και πέρα,

polonia-portogalia-595x329

Ανοίγει σήμερα η αυλαία στα προημιτελικά του Euro 2016, με την Πολωνία να αντιμετωπίζει την Πορτογαλία, ενώ, από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα να είναι γεμάτο από αναμετρήσεις στα πλαίσια του πρώτου προκριματικού γύρου του Europa League. Θα μας απασχολήσουν οι τέσσερις εξ αυτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομερείς αναλύσεις όλων των αγώνων. Πριν περάσουμε στα προγνωστικά, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να μάθετε τα πάντα γύρω από το πάμε στοίχημα.

Προκρίνονται οι Πολωνοί

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με την αναμέτρηση Πολωνία – Πορτογαλία για το Euro 2016, όπου επιλέγουμε την πρόκριση των Πολωνών σε απόδοση 2.50. Μεγάλες στιγμές ζει η Πολωνία, που για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει στην προημιτελική φάση του Euro. Μιλάμε ήδη για μια υπέρβαση για τους Πολωνούς, οι οποίοι ήταν απ’ τις πιο σοβαρές παρουσίες της φάσης των ομίλων, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Στους «16» συναντήθηκαν με την Ελβετία και κυριάρχησαν στα πρώτα 45 λεπτά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το δίκαιο 1-0. Στο δεύτερο μέρος άρχισαν σιγά-σιγά να βγάζουν κούραση και να χάνουν μέτρα, δέχτηκαν ασφυκτική πίεση απ’ τους Ελβετούς και εντέλει ισοφαρίστηκαν με το απίθανο γκολ του Σακίρι στο 82’. Λίγα πράγματα στην παράταση, και εκεί οι Πολωνοί ήταν κατώτεροι, αποδείχτηκαν όμως πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι, όπου ευστόχησαν σε όλα! Στον έβδομο ουρανό άπαντες, μίλησαν για ιστορική επιτυχία, ωστόσο η όρεξη τους μόλις άνοιξε. Απέναντι τους έρχεται η Πορτογαλία, η οποία σε καμία περίπτωση μέχρι στιγμής δεν τρομάζει και δίνει κάθε δικαίωμα στους Πολωνούς να ελπίζουν σε πρόκριση.

Extreme makeover έκανε ο Φερνάντο Σάντος στην Πορτογαλία, από την άλλη πλευρά, και την οδήγησε στα προημιτελικά. Παρέταξε ενδεκάδα με τρεις αλλαγές στο ματς των «16» κόντρα στην Κροατία, όλες με ανασταλτικές βλέψεις, οι δύο εκ των οποίων στην τετράδα της άμυνας (Σέντρικ και Φόντε αντί των Βιεϊρίνια και Ρ. Καρβάλιο αντίστοιχα). Έκανε «ματ» με τη χρησιμοποίηση του Άντριεν Σίλβα στο μαρκάρισμα του Μόντριτς, οι Σέντρικ και Φόντε «έδεσαν» την άμυνα και έτσι οι Κροάτες δεν απείλησαν παρά ελάχιστα στα 90 λεπτά. Ήταν με διαφορά το χειρότερο ματς του Euro, το πιο δίκαιο θα ήταν να κριθεί στα πέναλτι, ωστόσο μια αντεπίθεση των Πορτογάλων στο 117’ έφερε τον Κουαρέσμα φάτσα με το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του και ενώ νωρίτερα η Κροατία είχε δοκάρι. «Τρελά» πανηγύρια απ’ όλους τους Ίβηρες, οι οποίοι παίζουν υπό πίεση απ’ την αρχή του τουρνουά, καθώς πολλοί περιμένουν να φτάσουν μέχρι το τέρμα. Η Πορτογαλία είναι η μοναδική ομάδα των προημιτελικών που δεν έχει κερδίσει ακόμη σε 90λεπτο, μετράει 4/4 ισοπαλίες, οι δύο εκ των οποίων χωρίς γκολ.

Σκοράρει μόνο ο ένας στην Ισλανδία

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Βάλουρ – Μπρόντμπι, όπου επιλέγουμε το No Goal σε απόδοση 2.20. Από την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Μπρέινταμπλικ προέρχεται η Βάλουρ, καθώς το πρωτάθλημα της Ισλανδίας βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση. Το συγκρότημα του Γιοχάνεσον δεν τα πηγαίνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, καθώς βρίσκεται στην 7η θέση με μόλις 11 βαθμούς έπειτα από εννιά αγωνιστικές. Ούτε πέρσι πραγματοποίησε καλή σεζόν στο πρωτάθλημα η Βαλούρ, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου της χάρισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο που την έφερε αντιμέτωπη με την Μπρόντμπι. Οι Δανοί σαφώς και είναι το φαβορί απέναντι στην αδύναμη Βάλουρ, ωστόσο οι γηπεδούχοι στη σημερινή αναμέτρηση θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αγωνιστική απραξία των αντιπάλων τους και να πάρουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς. Αντιθέτως, απογοήτευσε με την περσινή της παρουσία η Μπρόντμπι, καθώς μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο γνωστές ομάδες της Δανίας, ωστόσο την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση και το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί όπου αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη.

Με Over 2.5 στην Αλβανία

Συνεχίζουμε σε ρυθμούς Europa League, με τον αγώνα Τέουτα Ντούρες – Καϊράτ Αλμάτι, όπου επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00. Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013/2014 δίνει το «παρών» στο Γιουρόπα Λιγκ η Τέουτα. Τότε είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από την Ντάτσια Κισινάου λόγω της ισχύος του εκτός έδρας γκολ (κέρδισε με 3-1 στο πρώτο ματς και ηττήθηκε με 2-0 στη ρεβάνς). Το σύνολο από το Δυρράχιο κατετάγη στην 4η θέση του περσινού αλβανικού πρωταθλήματος, συλλέγοντας 63 βαθμούς σε 36 ματς (ισοβάθμησε με μειονέκτημα με την Κουκέσι). Πήρε, όμως, το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς η Κουκέσι φόρεσε… ευρωπαϊκό κοστούμι μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου. Η Καϊράτ Αλμάτι, από την πλευρά της, έχει βάλει για τα καλά το όνομά της στον… ευρωπαϊκό χάρτη την τελευταία διετία. Βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση, καθώς το καζάκικο πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη. Τη συναντάμε στην 3η θέση του πίνακα με συγκομιδή 36 βαθμών σε 18 ματς, ενώ παράλληλα έρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί 10-1-0 στα τελευταία 11 παιχνίδια της (όλα εγχώρια). Κατετάγη 2η στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Καζακστάν, επικρατώντας στον τελικό της Αστάνα με 2-1. Στο φετινό Κύπελλο έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά.

Δεν χάνει η Ατλάντας Κλάιπεντ

Περνάμε στην αναμέτρηση Ατλάντας Κλάιπεντ – Ελσίνκι, όπου επιλέγουμε το 1Χ σε απόδοση 2.20. Μία από τις καλές ομάδες που διαθέτει το λιθουανικό ποδόσφαιρο είναι η Ατλάντας, η οποία φιγουράρει στην τρίτη θέση, έχοντας συλλέξει 32 πόντους, μετά το πέρασμα 16 αγωνιστικών, τρεις πίσω από τη δεύτερη Ζαλγκίρις και τέσσερις από την Τρακάι που οδηγεί την κούρσα. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιδείξει κάτι σε ευρωπαϊκά επίπεδο, καθώς βρισκόταν στην αφάνεια για εννιά ολόκληρα χρόνια. Επέστρεψε, ωστόσο το έργο της δεν θα το χαρακτηρίζαμε εύκολα, καθότι θα συναντήσει την μία ομάδα, την Ελσίνκι, η οποία υστερεί σε πολλούς τομείς απ’ αυτήν. Η συμμετοχή της Ελσίνκι στα προκριματικά του Europa League και μόνο αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν μας έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε αυτή τη διοργάνωση. Κινήθηκε στη μετριότητα πέρσι και δίκαια τερμάτισε στην Τρίτη θέση της κατάταξης της Βέικκαουσλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της στην Ευρώπη, όποτε απομακρύνεται από την έδρα της, με τελευταία της επικράτηση να λογίζεται το 2009, όταν και πήρε «διπλό» στην έδρα μίας άλλης λιθουανικής, της Βέτρα (0-1), έκτοτε μέτρησε μία ισοπαλία και επτά ήττες, ενώ τέλος άξιο αναφοράς παραμένει το γεγονός ότι τα δέκα από τα δεκατρία τελευταία παιχνίδια της στην Ευρώπη συνοδεύτηκαν από Over 2.5.

Κερδίζει η Τρακάι

Ολοκληρώνουμε με τον Άσσο της Τρακάι κόντρα στην Νόμε Κάλιου, σε απόδοση 1.90. Συνεχίζει να εκπλήσσει με τις εμφανίσεις της η Τρακάι, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη, εντός συνόρων για την ώρα. Μπορεί πέρυσι να τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να έχασε και στον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο φέτος θέλει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι τώρα, μετά από 16 αγωνιστικές, βρίσκεται στην πρώτη θέση, ένα βαθμό πάνω από την Ζαλγκίρις που ακολουθεί. Η συμμετοχή της στο φετινό Europa League είναι η δεύτερη στην ιστορία της, με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της να γίνεται πέρυσι, όταν και έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και αποκλείστηκε από τον Απόλλων Λεμεσού. Για πέμπτη διαδοχική χρονιά η Νόμε Κάλιου συμμετέχει και πάλι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ στους ομίλους, έχοντας φτάσει μέχρι τα πλέι οφ. Η κυπελλούχος Εσθονίας, μπορεί πέρυσι να τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο φέτος ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο, καθώς αν και τρίτη, για την ώρα, απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λεβάντια Ταλίν.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Το βίντεο με την ανάλυση του αγώνα Πολωνία – Πορτογαλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;