Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: 36 νεκροί και τουλάχιστον 147 τραυματίες
Μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150.

Όπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν. Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην είσοδο του αεροδρομίου μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και ο τρίτος στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με το καλάσνικοφ στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων, που βρίσκεται έναν όρο πιο κάτω.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

H στιγμή της έκρηξης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;