Brexit: Ποια θα είναι η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Το Brexit σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

brexit-promo-master495

Μετά το Brexit είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε ποια θα είναι από εδώ και πέρα η επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αγγλικά είναι η δεύτερη γλώσσα του κόσμου (πρώτη τα κινέζικα λόγω του τεράστιου πληθυσμού) και η κύρια γλώσσα λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμβολική, αν και όχι και τόσο πρακτική, κίνηση, θα μείωνε ακόμα περισσότερο την επιρροή του Λονδίνου στην ήπειρο, και θα εξόργιζε τους Ιρλανδούς.

Κάθε χώρα- μέλος έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένα ιδίωμα της Ε.Ε. Αν και τα αγγλικά είναι η πιο καθομιλουμένη γλώσσα στην Ευρώπη, και επίσημη γλώσσα σε τρεις χώρες- μέλη, μόνο η Βρετανία τα επέλεξε επίσημα στις Βρυξέλλες, καθώς η Ιρλανδία επέλεξε τα gaelic και η Μάλτα τα μαλτέζικα.

«Τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα μας επειδή προτάθηκαν από τη Μ. Βρετανία. Αν δεν έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχουμε αγγλικά» είπε η Ντανούτα Χούμπνερ, πρόεδρος της επιτροπής συνταγματικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις νομικές συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάλλον θα στραφεί προς τα γαλλικά, έστω συμβολικά.

 

Τα γαλλικά ήταν η κυρίαρχη γλώσσα των θεσμών της Ε.Ε. μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν η είσοδος της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας άλλαξε τις ισορροπίες, κάτι που ενέτεινε η είσοδος κεντροευρωπαϊκών και ανατολικοευρωπαϊκών χωρών που είχαν υιοθετήσει τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1