Οι Ευρωπαίοι ψήφισαν: Ποιοι είναι υπέρ του Brexit;
Ποιοι θέλουν το Brexit από την Ευρώπη και ποιοι το φοβούνται;

brexit-promo-master495

Το ίδρυμα Μπέρτελσμαν πραγματοποίησε δημοσκόπηση για να δει τι πιστεύουν οι υπόλοιπες χώρες για το Brexit.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε έξι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία).

Η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ (54%). Μόνο το ένα πέμπτο τάσσεται υπέρ της εξόδου της, ενώ το ένα τέταρτο δεν εκφράζει γνώμη επί του θέματος.

Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί είναι κατά πλειοψηφία υπέρ της παραμονής, το ίδιο και οι Πολωνοί και οι Ισπανοί, με μικρότερο αλλά εξίσου μεγάλο ποσοστό. Σε αντίθεση με τους Γάλλους οι οποίοι συγκέντρωσαν το μικρότερο ποσοστό αλλά και πάλι η πλειονότητα είναι υπέρ της παραμονής.

Συνολικά μόνο το 21% όλων των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του Brexit. Συγκεκριμένα, το 71% των υπέρμαχων της ΕΕ επιθυμούν την παραμονής της Βρετανίας, ενώ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι μόνο το 38% όσων είναι κατά της ΕΕ τάσσεται υπέρ του Brexit και σχεδόν το ένα τρίτο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το 25% δεν έχει γνώμη επί του θέματος.

Παράλληλα τέθηκε το ερώτημα ενός πιθανού αντίστοιχου δημοψηφίσματος για τις υπόλοιπες χώρες. Οι Γερμανοί είπαν κατά 62% ότι θα ήθελαν να παραμείνουν στην Ευρώπη. Οι Γάλλοι πάλι συγκέντρωσαν το μικρότερο ποσοστό υπέρ του ναι, με μόλις 48%

Συμπερασματικά και στις 5 από τις έξι μεγάλες χώρες οι πολίτες θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ σε περίπτωση ανάλογου δημοψηφίσματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
79 - 58
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;