ΚΝΕ: Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ στην Κρήτη

aei-tei-krhths

Το Φεστιβάλ ΑΕΙ – ΤΕΙ της ΚΝΕ στην Κρήτη.

«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! “Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία” (Ν. Χικμέτ)». Με το παραπάνω σύνθημα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προχωράνε προς το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με τις πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται ήδη.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων οι Οργανώσεις των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στην Κρήτη διοργανώνουν τα δικά τους Φεστιβάλ σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο:

  • Στο Ηράκλειο το Σάββατο 18 Ιούνη, στο Πάρκο Γεωργιάδη
  • Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 24 Ιούνη, στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα των Φεστιβάλ θα είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει: Συζητήσεις για τις εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ, παρουσιάσεις συλλογικών ερευνητικών εργασιών με θέμα την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, θεματικές εκθέσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το Προσφυγικό, έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, για τη Μάχη της Κρήτης, ομιλίες καθώς και συναυλίες, γλέντια από φοιτητικά και όχι μόνο συγκροτήματα.

Στο κάλεσμά της η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ σημειώνει:

«Το Φεστιβάλ χτίζεται με την εθελοντική προσφορά και το μεράκι εκατοντάδων φοιτητών, μελών και φίλων της ΚΝΕ. Οι Οργανώσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ στην Κρήτη πραγματοποιούν ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα μπροστά στο Φεστιβάλ, συζητώντας με τους χιλιάδες φοιτητές που έρχονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική, την ανάγκη να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να μην πιστέψουν τα νέα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης από την οποία θα κερδίσουμε όλοι”.

Οι φοιτητές – αυριανοί εργαζόμενοι έχουν μπροστά τους τις συνέπειες όλων των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν απ’ αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στις σπουδές, στη δουλειά και συνολικά στη ζωή τους. Το επόμενο διάστημα θα είναι αντιμέτωποι με νέες αντι-εκπαιδευτικές αλλαγές, που περιγράφονται στα πορίσματα του υποτιθέμενου διαλόγου για την Παιδεία.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ λοιπόν ανοίγουμε τη συζήτηση για το Πανεπιστήμιο που θέλουμε και σε ποια κοινωνία μπορεί αυτό να γίνει πραγματικότητα. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, όλους αυτούς τους νέους που έχουμε κοινές ανησυχίες και προβλήματα να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να μην απογοητευτούν! Τους καλούμε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Φεστιβάλ, να συζητήσουμε τα συμπεράσματα που απορρέουν από τις τελευταίες εξελίξεις, το τι τελικά αποδεικνύεται από αυτές, να συζητήσουμε την πείρα των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, να συζητήσουμε την προοπτική που πρέπει να έχει σήμερα ο αγώνας μας.

Σήμερα υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη προοπτική για τη νεολαία, για τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Υπάρχει ένας άλλος δρόμος για τις δικές μας ανάγκες, ο Σοσιαλισμός! Μπορούμε σήμερα να κάνουμε το βήμα με ΑΓΩΝΑ συλλογικό, οργανωμένο που θα βάζει στο επίκεντρο τον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις της, το κεφάλαιο και την εξουσία του! Με ΓΝΩΣΗ των δυνατοτήτων που έχει ο λαός από τον πλούτο που παράγει, από τα επιτεύγματα της επιστήμης και τη εξέλιξη της τεχνολογίας! Με ΤΟΛΜΗ απέναντι σε αυτό που φαντάζει αδύνατο! Με ΑΝΤΟΧΗ στις δυσκολίες της καθημερινότητας!

Κάθε νέος και νέα από λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον σήμερα από την πρόταση του ΚΚΕ, έχει συμφέρον να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να παλέψει και να οργανωθεί στην ΚΝΕ, παλεύοντας για την οριστική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, παλεύοντας για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;