Οι δέκα πλουσιότερες χώρες στον κόσμο: Έκπληξεις στη λίστα!
Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο!

doha main photo

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου!

10. Ελβετία

Αυτό που την κάνει μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου είναι οι υψηλοί μισθοί της σε όλους τους κλάδους, από τον αγροτικό, μέχρι τον τραπεζικό.

9. Σιγκαπούρη

Η πλούσια αυτή χώρα στη νοτιοανατολική Ασία είναι μια νησιωτική πόλη-κράτος νότια της Μαλαισίας που αποτελείται από 63 νησιά. Η Σιγκαπούρη των περίπου 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται ανάμεσα στις 4 χώρες που σημειώνουν την μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων, μαζί με το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ταιβάν.

8. Χονγκ Κονγκ, Κίνα 

Το Χονγκ Κονγκ, μόνο από την Κίνα, θεωρείται η πέμπτη πλουσιότερη χώρα ως προς το ΑΕΠ της.

7. Μπρούνεϊ Νταρ ες Σαλαάμ

Το Μπρούνεϊ είναι ένα μικροσκοπικό έθνος στο νησί του Βόρνεο και είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Το ετήσιο ΑΕΠ του ανέρχεται σταθερά στα 50.400 δολάρια, με το πετρέλαιο να συνεισφέρει κατά 90% σε αυτό.

6. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και η τρίτη πλουσιότερη στη Μέση Ανατολή.

5. Λουξεμβούργο

Στην Ευρώπη το Λουξεμβούργο είναι ανάμεσα στις πιο πλούσιες χώρες, ενώ θεωρείται φορολογικός παράδεισος. Το ΑΕΠ του Λουξεμβούργου βασίζεται στις μεταφορές και την βιομηχανία σιδήρου και χάλυβα.

4. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Αυτό που κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, είναι οι εξαγωγές εμπορευμάτων. Οι ΗΠΑ θεωρούνται ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής, αλλά και από τις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες στον κόσμο.

3. Νορβηγία

Η Νορβηγία έχει σταθερά υψηλό ΑΕΠ, που την κάνουν μία από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Η οικονομία της χώρας βασίζεται κυρίως στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που διαθέτει  Θεωρείται επίσης μια από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.

2. Κουβέιτ

Το Κουβέιτ με ΑΕΠ της τάξεως των 43.700 δολαρίων, είναι από τις πιο πλούσιες χώρες στην Ασία.

1. Κατάρ

Με πληθυσμό κάτω των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων και ΑΕΠ που αγγίζει τα 182 δις δολάρια, το Κατάρ είναι η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο. Η οικονομία της χώρας βασίζεται στο πετρέλαιο που διαθέτει, το οποίο συμβάλλει στο 85% του ΑΕΠ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;