Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες: Πότε τις αλλάζουμε και πόσο θα κοστίζουν;
Οι νέες ταυτότητες αλλάζουν ριζικά μέσα στους επόμενους μήνες! Δείτε αναλυτικά .

tautotita708-640x289

Οι νέες ταυτότητες αλλάζουν ριζικά μέσα στους επόμενους μήνες! Δείτε αναλυτικά

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ. Η χρήση της θα επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες, στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Ουσιαστικά οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων. Με λίγα λόγια σε ένα χρόνο από τώρα οι ταυτότητες θα αρχίσουν να αντικαθίστανται.

Όσον αφορά το κόστος, αυτό εκτιμάται στα 10 ευρώ. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ και ύστερα από έκθεση του State Department για την τρομοκρατία στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.

download

Το σενάριο οι νέες ταυτότητες να περιλαμβάνουν αποτύπωμα της ίριδας έχει αποκλειστεί

Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017 αλλιώς μπορεί να υπάρξει αποπομπή της χώρας μας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.

“11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς “από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;