Θεολόγος Κάππος: «Οι δυσκολίες προκαλούν τη σκέψη και την έκφραση».
O Ικαριώτης ερμηνευτής και τραγουδοποιός Θεολόγος Κάππος μιλά στο neolaia.gr για τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά “Παράθυρο στο Δρόμο”,

Theologos_Kappos_Parathyro_sto_dromo_cdcover

O Ικαριώτης ερμηνευτής και τραγουδοποιός Θεολόγος Κάππος μιλά στο neolaia.gr για τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά “Παράθυρο στο Δρόμο”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, για την sold out παρουσίασή της στο Σταυρό του Νότου Club, για τα συναισθήματά του πάνω στη σκηνή, για το πώς επηρρεάζει η κρίση την τέχνη, και μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση τι «βλέπει» έξω από το δικό του «Παράθυρο στο Δρόμο» …

Η παρουσίαση του καινούριου σου cd έγινε σ’ ένα κατάμεστο Σταυρό του Νότου Club …. Τι γεύση σου άφησε αυτή η βραδιά;

Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον κόσμο που με τίμησε με την παρουσία του στο Σταυρό του Νότου και να πω ότι αυτή η βραδιά μου άφησε μια γλυκιά γεύση και με όπλισε με περισσότερο θάρρος για να συνεχίσω να δημιουργώ και να κάνω αυτό που αγαπώ.

Όταν βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή, ποια είναι εκείνη η μαγική στιγμή που σε απογειώνει;
Αυτό που με ηλεκτροδοτεί στη σχέση μου με τους ακροατές, είναι εκείνες οι μοναδικές στιγμές δευτερολέπτων που μεσολαβούν από την τελευταία νότα ή τον τελευταίο ψίθυρο ενός τραγουδιού μέχρι το χειροκρότημα.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε πιο «εσωτερικά» τα τραγούδια αυτής της δουλειάς σου σε σχέση με την προηγούμενη … Μίλησε μας γι’ αυτήν ..

Η εσωστρέφεια με την εξωστρέφεια δεν είναι απαραίτητα αντίθετες έννοιες. Μπορεί κανείς στρεφόμενος προς τα μέσα να «εξωτερικεύεται», όπως και το αντίθετο. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορετικότητα των δύο μου δίσκων θα επισημάνω πως κάθε ηλικία, κάθε εποχή και κάθε στιγμή έχει τις δικές της ανάγκες .Η δουλειά αυτή χαρακτηρίζεται από πιο παραδοσιακά ακούσματα. Είναι φανερές οι επιρροές από διάφορες μουσικές κουλτούρες της Ελλάδας. Σίγουρα δε θα μπορούσα να μείνω ανεπηρρέαστος και από την ίδια μου την καταγωγή.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Έχω συνεργαστεί με αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους θαυμάζω και εκτιμώ. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Ψαραντώνης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Βασίλης Λέκκας, η Πέννυ Ραμαντάνη, ο Δημήτρης Καρράς, η Βιολέτα Ίκαρη.

Αν και βιώνουμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να εμφανίζονται με νέες δισκογραφικές δουλειές. Πώς το εξηγείς αυτό;

Όλοι έχουμε την ανάγκη να εκφραστούμε ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μορφή κρίσης. Αντιθέτως οι δυσκολίες προκαλούν τη σκέψη και την έκφραση. Μας έχει δείξει η ιστορία άλλωστε, πως σε περιόδους δύσκολες, μεγαλώνει η ανάγκη για δημιουργία και κατ΄ επέκταση ανθίζουν οι τέχνες.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ή θα έπρεπε να είναι ο ρόλος των καλλιτεχνών τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;

Ο ρόλος και το χρέος των καλλιτεχνών είναι να προωθούν την τέχνη, να την κάνουν προσβάσιμη σε όλους, να ευαισθητοποιούν, να παρουσιάζουν την πραγματικότητα με μια άλλη χροιά και να προσπαθούν μέσα από την τέχνη τους να διατηρούν την ελπίδα όλων ζωντανή. Η οικονομική κρίση, που βιώνουμε όλοι μας, ας προσπαθήσουμε να μην επεκταθεί και σε κρίση ανθρωπίνων σχέσεων. Όταν ο στόχος είναι κοινός, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά αναθεωρώντας αξίες που είχαν παραμελήσει.

Βιώνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, εσύ τι βλέπεις έξω από το «Παράθυρό» σου; Ή καλύτερα τι επιλέγεις να δεις … Φύλλα να πέφτουν ή αμυγδαλιές να ανθίζουν; Φως ή σκοτάδι;

Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα που βρίσκεται η χώρα μας, βλέπω από το «Παράθυρό μου» το πόσο υποφέρει ο κόσμος και προσπαθώ να το αλλάξω με μηνύματα μέσα από τη μουσική μου. Επιλέγω να βλέπω φως και δέντρα ανθισμένα, όμως επειδή όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες, δεν είναι δυνατόν να αποφύγω να δω την καταπατημένη αξιοπρέπεια, το πεσμένο ηθικό του ανθρώπου που το παρομοιάζω με τα πεσμένα φύλλα των άλλοτε αγέρωχων ψηλών δέντρων.

Άμεσα καλλιτεχνικά σχέδια; Πού θα σε δούμε το επόμενο διάστημα;

Τώρα που καλοκαιριάζει θα παρουσιάσω τη δουλειά μου σε αρκετές επαρχιακές πόλεις και νησιά. Θα χαρώ να σας δω εκεί. Οι εμφανίσεις ανακοινώνονται στη σελίδα μου στο facebook:
https://www.facebook.com/TheologosKapposOfficial/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
3'
42 - 30
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;