Παράταση της φοίτησης στα ΕΕΕΕΚ υπό προϋποθέσεις

Από neolaia.gr Team 3 Ιουνίου 2016

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Παράταση της φοίτησης στα ΕΕΕΕΚ υπό προϋποθέσεις.

Να κρίνουν, κατά περίπτωση, πιθανά αιτήματα επανάληψης της φοίτησης ορισμένων μαθητών, καλεί το υπουργείο Παιδείας τους Συλλόγους Προσωπικού των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., εν όψει της τελικής συνεδρίασης για την αξιολόγηση της επάρκειας φοίτησης και ειδικότερα για την αποφοίτηση των μαθητών/τριών,νλαμβάνοντας υπόψη και τα ακόλουθα:

  1. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και την πρόοδο του/της μαθητή/τριας, όπως αποτυπώνονται στην τελική έκθεση προόδου στο Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του/της μαθητή/τριας.
  2. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της ΣΤ’ τάξης και τις παρεχόμενες ευκαιρίες για πρακτική άσκηση.
  3. Τη λειτουργία του σχολικού συνεταιρισμού και την εξέλιξή του σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.
  4. Τις διαδικασίες μετάβασης που έχει οργανώσει ο Σύλλογος Προσωπικού σε συνεργασία με το οικείο ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
  5. Τις σχετικές εισηγήσεις των ΕΔΕΑΥ, όπου έχουν συσταθεί.
  6. Τις ιδιαίτερες συνθήκες και δυνατότητες της σχολικής μονάδας.
  7. Τους επικαλούμενους λόγους σε σχετικό αίτημα των γονέων για επανάληψη της Στ ́ τάξης.

Όσον αφορά στις διαδικασίες κοινωνικής, ψυχολογικής και εκπαιδευτικής, μετάβασης, επισημαίνεται ότι οι μαθητές υποστηρίζονται από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό του σχολείου και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Επιπλέον, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ συνεργάζονται με τα Κέντρα Κοινωνικής Υποστήριξης και κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), (νυν ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) καθώς και με όλες τις δομές ψυχικής υγείας, πρόνοιας και υποστήριξης της οικογένειας της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας, για την υποστήριξη των μαθητών/τριών.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ