Απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς - Ιούνιος 2016 (Συνεχής ενημέρωση)
Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς!

μμμ

Με προειδοποιητικές στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια».

Μάλιστα όπως επισημαίνουν με τις κινητοποιήσεις τους υπερασπίζονται και διεκδικούν Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς καθώς και δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Υ.Γ: Και όλα αυτά μέσα στην εξεταστική των φοιτητών… Τα σχόλια δικά σας!

Update 5/6 ώρα 16:33. Για την Πέμπτη τελικά 9 Ιουνίου 2016, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό και τα τρένα σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.

Η Κυβέρνηση κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας.

Όμως, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: Ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια. Γι’ αυτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι Αστικές Συγκοινωνίες είναι Δημόσιες.

Με τις κινητοποιήσεις μας:

  • Υπερασπιζόμαστε, διεκδικούμε, κατακτάμε Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών.
  • Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχουν εδώ και 3 μήνες Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η Κυβέρνηση μαζί με την διοίκηση της Εταιρείας υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με προφανή στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών δε θα περάσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;