Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά: Δες το trailer!
Μια ακόμα απολαυστική γαλλική κωμωδία, το Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά, έρχεται στους κινηματογράφους από τη FeelGood

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Julie Delpy (Before Sunset) επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη (Two Days in New York) με μια απολαυστική ρομαντική κωμωδία με απτούς χαρακτήρες, καταπληκτικές ερμηνείες και αστείους, τολμηρούς διαλόγους που σχολιάζουν εύστοχα τις σύγχρονες σχέσεις. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η ίδια  στο πλευρό του εξαιρετικού Γάλλου κωμικού Dany Boon (Bienvenue chez les Ch’tis), του ανερχόμενου νεαρού Vincent Lacoste στο ρόλο του Lolo (Astérix & Obélix: Au service de sa Majesté), και της πάντα υπέροχης Karin Viard.

Η Delpy αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό ως Σελίν στο «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Richard Linklater που γυρίστηκε στην Ελλάδα (και το οποίο έγραψε μαζί με τον Ethan Hawke και τον Linklater, όπως και τις προηγούμενες δύο ταινίες της τριλογίας). Έχει παίξει σε ταινίες των Jean-Luc Godard, Krzysztof Kieslowski και Jim Jarmusch, ενώ έχει σκηνοθετήσει και η ίδια έξι ταινίες.

Στο Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά υποδύεται άλλη μια ρομαντική αλλά και πραγματίστρια γυναίκα, η οποία επίσης εξετάζει τις ανθρώπινες, ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις με πολύ χιούμορ και κοφτερό πνεύμα. Η Delpy σκηνοθετεί τον εαυτό της και τους συμπρωταγωνιστές της με μαεστρία και τρυφερότητα, πλάθοντας τρισδιάστατους ανθρώπινους χαρακτήρες, επιφυλάσσοντάς τους εκπλήξεις και μπλέκοντάς τους σε καθημερινές αλλά και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Το Οιδιπόδειο αλά Γαλλικά είναι μια ρομαντική κωμωδία γεμάτη ευφυείς παρατηρήσεις σχετικά με την αγάπη, τη μητρότητα και τις σχέσεις, μια δυνατή γυναικεία φιλία στη μέση, στοιχεία φαρσοκωμωδίας και βέβαια Παριζιάνικη ατμόσφαιρα.

Στην ταινία εμφανίζονται σε μικρούς ρόλους έκπληξη ο Γιώργος Χωραφάς, αλλά και ο Karl Lagerfeld, μια και η πρωταγωνίστρια της Delpy εργάζεται στον γοητευτικό κόσμο της παριζιάνικης μόδας.

Σύνοψη:

Η κομψή και εκλεπτυσμένη Παριζιάνα Violette (Julie Delpy) κάνει τις διακοπές της στον ειδυλλιακό γαλλικό νότο, όπου συναντά τον γλυκύτατο Jean-René (Dany Boon). Αν και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες, η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο καλή που βρίσκονται ξανά στο Παρίσι. Όμως, ένα τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται ξαφνικά και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του ζευγαριού. Ο Lolo, ο 19χρονος κτητικός γιος της Violette, είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον επίδοξο εραστή, με κάθε τρόπο.

Διάρκεια: 97’

9 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;