10 Εύκολες συνταγές με νουτέλα για να το πας σε άλλο επίπεδο!

Από neolaia.gr Team 21 Μαΐου 2016

collage

Δέκα εύκολες αλλά πεντανόστιμες συνταγές με νουτέλα!

Εάν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα που όλοι αγαπάμε μάλλον θα είναι η νουτέλα. Βρήκαμε τις πιο εύκολες, πιο νόστιμες συνταγές με νουτέλα και τις παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με Νουτέλα

1

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και νουτέλα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

  • 2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4  κρόκοι αβγών 
  • 2 κ.σ. κορνφλαουερ 
  • 200 γρ  Nutella 
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας]
  • 2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη] [*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  3. Σε μπολ βάζετε τους κρόκους αβγών, την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουερ και χτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα.
  4. Σταδιακά προσθέτετε μέσα στα αβγά λίγο λίγο το μείγμα με το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα στα αβγά σταδιακά και στο τέλος βάζετε όλο το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα.  Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, και όταν αρχίσει να βράζει και πήξει η κρέμα αφήστε 15 δευτερόλεπτα, κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήνετε για 3-5′. Τέλος  προσθέτετε και τη Nutella με το λικέρ και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Παίρνετε το ταψί και στρώνετε στη βάση μπισκότα και μια στρώση από το μείγμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στρώσεις μπισκότων μείγματος νουτέλας [*], φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι μείγμα νουτέλας.
  6. Το βάζετε στο ψυγείο [ή στη κατάψυξη για 3 ώρες] να παγώσει, το βγάζετε, το ξεφορμάρετε,το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.

[*] Αν θέλετε το γλυκό σας με πολλά μπισκότα προσθέστε περισσότερες στρώσεις μπισκότου και λίγο μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα ή το αντίθετο. Λίγες στρώσεις μπισκότου και αρκετό μείγμα νουτέλας ενδιάμεσα.

Τάρτα Νουτέλας με φράουλες

2

Μια υπέροχη τάρτα Nutella’s με φράουλες. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση για να το απολαύσετε ως πρωϊνό με το καφεδάκι σας και όχι μόνο …

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1/2 φλ. βούτυρο [110 γρ.] βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού Nutella
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη και τα ανακατατεύετε. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε και το ξύδι και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.
  3. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου βάσης 25 εκ. περίπου. Βάζετε τη ζύμη βάσης και την απλώνετε ισομερώς στη βάση και περιμετρικά στα τοιχώματα 2 εκ. ύψος. Τρυπάτε τη ζύμη στη βάση αρκετές φορές με πηρούνι για να μη φουσκώσει και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-23 λ μέχρι να ροδίσει. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  4. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολάκι το κορν φλάουερ σε 1/4 φλ. γάλα και το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Σε κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1 3/4 φλιτζάνι γάλα, τη Nutella, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η μερέντα. Προσθέτετε τη βανίλια, το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύετε γρήγορα και και συνεχόμενα μέχρι να πήξει πλήρως για 2-3 λεπτά περίπου.
  5. Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω στη κρύα πια βάση την ισιώνετε στην επιφάνεια και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει και να “σφίξει”. Μετά τη βγάζετε από το ψυγείο, τη γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

Κέϊκ Νουτέλα  με 3 υλικά

3

Κέϊκ Νουτέλας με 3 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο κέικ με νουτέλα με 3 μόνο υλικά.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού Nutella
  • 4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ χειρός όλα τα υλικά να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμένο μικρό παραλληλόγραμμο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170° βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Πανεύκολο παγωτό μπανάνα-νουτέλα

ηγηγ-548x350

Παγωτό μπανάνα-Nutella. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο στη παρασκευή του και προπάντων πολύ λαχταριστό και απίστευτα νόστιμο παγωτό που συνδυάζει δυο φανταστικές γεύσεις, της μπανάνας και της nutella. Ένα θαυμάσιο παγωτό με βελούδινη υφή, που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (όχι υπερβολικά ώριμες)
  • 250 γρ. nutella
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κοφτές κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη nutella και το κακάο. Προσθέτετε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθεί.
  2. Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Μόλις κρυώσει το μείγμα το αδειάζετε στη παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Μεταφέρετε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  4. Εναλλακτικά χωρίς παγωτομηχανή: Το παγωτό στη παγωτομηχανή γίνεται ανεπανάληπτο. Αν δεν έχετε όμως θα το κάνετε με το παραδοσιακό τρόπο δηλ.: μόλις κρυώσει καλά θα το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και θα το τοποθετήσετε στη κατάψυξη. Μετά από 1 1/2 ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Μετά από 2 ώρες κάνετε το ίδιο ξανά και πάλι μετά από 1 ώρα. Μπορείτε να το κάνετε και 4 φορά αν δεν έχει παγώσει ήδη πολύ. Αυτό γίνετε για να μη κρυσταλλώσει αλλά να αφρατέψει το παγωτό και να έχει κρεμώδη υφή όταν το σερβίρετε όπως θα έχει με τη παγωτομηχανή.

Σοκολατοπιτάκια με νουτέλα, μπανάνα και φουντούκια

Chocolate-banoffee-puffs-51-638x350

Μια συνταγή για υπέροχα Σοκολατοπιτάκια με Nutella, μπανάνα και καβουρδισμένα φουντούκια και ζύμη κουρού. Εύκολη πολύ γρήγορη για πολύ πολύ νόστιμα γλυκά πιτάκια που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 200 γρ. Nutella ή μερέντα
  • 2 μπανάνες, σε ροδέλες
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα [προαιρετικά] και χονδροσπασμένα
  • 1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με 2 κ.σ. νερό, για άλειμμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο ζύμης κουρού πάνω σε μία καθαρή επιφάνεια και με ένα κουπάτ το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους.
  3. Βάζουμε σε κάθε “δίσκο” κουρού ένα γεμάτο κ.γ. άλειμμα πραλίνας, 1 ροδέλα μπανάνας και λίγα φουντούκια. Κλείνουμε την γέμιση μέσα στη ζύμη τυλίγοντάς τη σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν με τα δάχτυλά μας, τα οποία έχουμε βρέξει με λίγο νερό.
  4. Αλείφουμε τα μισοφέγγαρα με το μείγμα του κρόκου, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 30 – 35 λ ή μέχρι να ροδίσουν.

Άλλες ΠΕΝΤΕ συνταγές με νουτέλα

Δες εδώ Γλυκό νουτέλας με μόνο 3 υλικά!

Δες εδώ Ντόνατς με Νουτέλα με 4 υλικά σε 3 κινήσεις

Δες εδώ Κέϊκ Νουτέλας με κομμάτια λευκής σοκολάτας μόνο με 4 υλικά

Δες εδώ Κουλουράκια φουντουκιού με γέμιση Νουτέλας με 5 υλικά

Δες εδώ Κέικ από Nutella με φράουλες!

Περισσότερες συνταγές στο syntayes.gr! 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486