Φοιτητικές Εκλογές 2016: Μαζί ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ!
Διαβάστε σχετικά!

Φοιτητικές εκλογές 2016 -εαακ-αρδιν-αρεν

Λίγες ημέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές 2016 της 18ης Μαΐου στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι ΕΑΑΚ, ΑΡΝ και ΑΡΔΙΝ.

Με τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ και την πανεπιστημιακή της παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να βρίσκεται ακέφαλη, μετα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία καθώς και με τις δυνάμεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) να έχουν χάσει τεράστιο έδαφος την τελευταία πενταετία, ενδεχομένως οι φετινές φοιτητικές εκλογές να σηματοδοτήσουν την έναρξη της αλλαγής του τοπίου στα πανεπιστήμια.

Διάβασε επίσης: Φοιτητικές Εκλογές 2016: Η αφίσα της ΔΑΠ!

Στις δυνάμεις της ΠΚΣ στα πανεπιστήμια, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την δυσαρέσκεια που εμπνέει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό ως προς τα δύο μεγάλα κόμματα και να εκφράσουν στην κάλπη ενισχύοντας την δική τους πολιτική κατεύθυνση με τα ψηφοδέλτια του ΜΑΣ.

Μαζί ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ

Μετά από μια πενταετία μνημονίου και τη νεολαία να έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο κόστος των πολιτικών αυτών, με την ανεργία και τη μετανάστευση να αποτελούν ένα μόνιμο «φάντασμα» ανασφάλειας πάνω από τα κεφάλια των σημερινών 20άρηδων, τα πολιτικά μπλόκ εντός του πανεπιστήμιου αναμένεται να αναδιαταχθούν τα επόμενα χρόνια

Στα πλαίσια αυτής της αναδιάταξης δύο ιστορικές φοιτητικές παρατάξεις φέτος μετά από πολλές δεκαετίες που δραστηριοποιούνται υπό διαφορετικές μορφές και ονόματα εντός των ελληνικών πανεπιστημίων θα συνεργαστούν για να κατέβουν μαζί για πρώτη φορά στις φοιτητικές εκλογές. Πρόκειται για την ΕΑΑΚ και την ΑΡΕΝ όπου μαζί με το ΑΡΔΙΝ θα έχουν ενιαίο ψηφοδέλτιο φέτος σε όλες τις σχολές.

Θυμίζουμε πως η ΑΡΕΝ ήταν η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια έως και το τέλος του καλοκαιριού του 2015 όταν και  αποχώρησε από αυτή η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΑΑΚ και η ΑΡΔΙΝ πρόσκεινται στις πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ)

10 χρόνια από τον “Μάη-Ιούνη”

Τον Μαϊο-Ιούνιο του 2006 ξέσπασε ένα γιγάντιο φοιτητικό κίνημα ενάντια στoν νόμο πλαίσιο της Μαριέτας Γιαννάκου. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν το Σεπτέμβρη του 2006 έως τον Μάρτη- Απρίλη του 2007 ενάντια και στο άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την απαρχή αυτου του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος το οποίο σάρωσε όλα τα νομοσχέδια και χάραξε για χρόνια τον τρόπο με τον οποίο ο λαός και η νεολαία μπορεί να διεκδικεί και να νικάει!

Με πληροφορίες από alfavita.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;