Το καταφύγιο των ανέμων - George R. R. Marin και Lisa Tuttle
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του George R. R. Marin και της Lisa Tuttle, με τίτλο Το καταφύγιο των ανέμων.

thumbnail

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του George R. R. Marin και της Lisa Tuttle, με τίτλο Το καταφύγιο των ανέμων.

Ο πλανήτης του Γουιντχέιβεν αποικίστηκε ύστερα από τη συντριβή ενός γήινου αστρόπλοιου. Είναι ένας κόσμος που αποτελείται από πολυάριθμα νησιά, ένας κόσμος ακραίων καιρικών συνθηκών και θαλάσσιων τεράτων, όπου η επικοινωνία ανάμεσα στους διασκορπισμένους οικισμούς γίνεται από τους ανεμοπόρους, που με τα ασημένια τους μεταλλικά φτερά διασχίζουν επικίνδυνους ωκεανούς και αψηφούν άστατους ανέμους και απρόβλεπτες θύελλες, μεταφέροντας ειδήσεις, κουτσομπολιά, τραγούδια και ιστορίες.

Η Μάρις από το Άμπερλι, κόρη ψαρά, υιοθετήθηκε από ανεμοπόρο και το μόνο που θέλει στη ζωή της είναι να πετάει στους αιθέρες. Όμως, η παράδοση επιβάλλει τα φτερά να περάσουν στον θετό αδελφό της, τον Κολ. Ρίχνεται λοιπόν σε έναν δύσκολο αγώνα ενάντια στον ελιτισμό, την αλαζονεία και τις άτεγκτες παραδόσεις της κοινωνίας των ανεμοπόρων, προκειμένου να εκπληρώσει το όνειρό της.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ

Υπέροχα συγκινητικό, με μοναδικό ρυθμό, λες και ακούς την αφήγηση ενός πραγματικού παραμυθά. Οι συγγραφείς έχουν δημιουργήσει έναν μυθικό κόσμο στον οποίο ζουν αλησμόνητοι ήρωες. Πρόκειται για ένα βιβλίο για νέους και ενήλικες που έχουν ονειρευτεί να πετάξουν με τα δικά τους φτερά. Ένα βιβλίο για εκείνους που βρίσκουν τα όνειρα εξίσου σημαντικά με την πραγματικότητα. – Jane Yolen, συγγραφέας

Ένα όμορφο, συγκινητικό βιβλίο. Ξεναγεί τον αναγνώστη σε μια συναρπαστική κοινωνία και στη ζωή μιας θαρραλέας, αξιομνημόνευτης γυναίκας… – Joan D. Vinge, συγγραφέας

Ο ρυθμός είναι αμείωτος, περνώντας αβίαστα από στιγμές σχεδόν αφόρητης έντασης σε στιγμές ανόθευτης ποίησης και ανάτασης. Ο Martin και η Tuttle δημιουργούν μαζί εξαίσια επαγγελματική μουσική . – Fort Worth Star-Telegram

Ο George R. R. Martin είναι αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο «Hero» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Galaxy. Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, το οποίο μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Game of Thrones. Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται ακόμη, ενώ αποτέλεσε την πιο ακριβή παραγωγή του αμερικανικού καναλιού HBO μέχρι τώρα, αφού υπολογίζεται ότι οι δύο πρώτοι κύκλοι κόστισαν περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια δολάρια. Ο Martin έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. Το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Lisa Tuttle γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χιούστον του Τέξας, όπου άρχισε να γράφει από παιδί. Δημοσίευσε την πρώτη της συλλογή διηγημάτων όταν ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης και κέρδισε το βραβείο John W. Campbell. Έχει γράψει πάνω από είκοσι μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων και βιβλία αναφοράς και έχει τιμηθεί δύο φορές με τα βραβεία Nebula και British Science Fiction Association Award. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση. Ζει στα Χάιλαντς της Σκοτίας με τον άντρα της και την κόρη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;