Πρωτομαγιάτικο στεφάνι: Οι πιο όμορφες ιδέες!
Τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι παραμένει στην πόρτα μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλύδωνα όπου και καίγονται στην πυρά που ανάβεται την ημέρα της γιορτής του.

75283863

Ο Μάιος μας χτυπάει την πόρτα κι εμείς δεν μπορούμε παρά να τη στολίσουμε προς τιμήν του και για να τον καλωσορίσουμε.

Το κυριότερο μέλημά μας είναι να μαζέψουμε λουλούδια, να «πιάσουμε το Μάη», για να φτιάξουμε όμορφα μπουκέτα από αγριολούλουδα και να πλέξουμε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουμε στην πόρτα του σπιτιού μας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να φτιάξετε κι εσείς ένα όμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι, το μόνο που χρειάζεται είναι να διαλέξετε τα υλικά σας.

Μπορείτε να φτιάξετε στεφάνι με χάρτινα λουλούδια, με αποξηραμένα, με φρέσκα ή να αντικαταστήσετε τα λουλούδια με ό,τι θέλετε και να πρωτοτυπήσετε!

Ο πιο κλασικός τρόπος είναι σε ένα στεφάνι από φελιζόλ να κολλήσετε με σιλικόνη ή κόλλα αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια ποτ-πουρί ή να καρφώσετε τα λουλούδια σας και τα λοιπά διακοσμητικά μέσα στο φελιζόλ.

Μπορείτε να μαζέψετε είτε αγριολούλουδα από τα γειτονικά χωράφια, είτε κάποια λουλούδια που έχουμε στον κήπο μας όπως γαρύφαλα, τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες, ή πασχαλιές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κοτσάνια.

Επίσης, μικρά ματσάκια από πρασινάδα ελιάς, πεύκου, έλατου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την βάση του στεφανιού.

Από την άλλη, η βάση μπορεί να είναι φτιαγμένη από μακριά ευλύγιστα και ανθεκτικά κλαριά όπως κληματόβεργες ή κλαδιά από λυγαριά, τα οποία θα πλέξετε σε κυκλικό σχήμα και πάνω στο οποίο θα στερεώσετε τα λουλούδια.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα ή ακόμα να αξιοποιήσετε τις παλιές σιδερένιες κρεμάστρες, στις οποίες θα δώσετε κυκλική μορφή.

Λεπτό σπάγκο, μεταλλικό συρματάκι ανθοδετικής, πετονιά ή βαμβακερό νήμα είναι απαραίτητα για να δένετε τα ματσάκια από πρασινάδα και τα λουλούδια πάνω στην βάση σας, ενώ κορδέλες υφασμάτινες, σατινέ ή δανδελωτές είναι προαιρετικές για τον ομορφότερο στολισμό τους στεφανιού σας.

Τέλος, σύμφωνα με την παράδοση, το στεφάνι παραμένει στην πόρτα μέχρι την γιορτή του Αη Γιάννη του Κλύδωνα όπου και καίγονται στην πυρά που ανάβεται την ημέρα της γιορτής του.

Μαγιάτικο-Στεφάνι-by-tslapeteinos- SKU000028-1 prwtomagiatika-stefania 429278-stefani-orxidees P1000128 magiatiko-stefani_02 IMG_1047 IMG_0936 images1 fnm_120109-wreaths-003_s4x3_lg 75283863

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1