Ταινίες εποχής που αξίζει να δεις!
Οι ταινίες εποχής συνήθως είναι ρομαντικές, νοσταλγικές και για κάποιο λόγο σχεδόν πάντα δραματικές.

pegasus_LARGE_t_1581_455442_type13145

Οι ταινίες εποχής συνήθως είναι ρομαντικές, νοσταλγικές και για κάποιο λόγο σχεδόν πάντα δραματικές.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ταινίες εποχής που αξίζει να δείτε εμείς σας προτείνουμε μερικές που αγαπάμε ιδιαίτερα:

Η Εξιλέωση

backdrop1032

Εγγυημένη συγκίνηση και κλάμα.

Υπόθεση: Το καλοκαίρι του 1935, η 13χρονη Μπραϊόνι Τάλις παρακολουθεί με ζήλια το φλερτ ανάμεσα στη μεγαλύτερη αδελφή της και το γιο της οικογενειακής τους οικονόμου. Όταν θα τον κατηγορήσει άδικα για βιασμό, οι ζωές όλων θα ανατραπούν δραματικά.

 Επιστροφή στο Cold Mountain

cold-mountain

Επικό γουέστερν. Επίσης εγγυημένη συγκίνηση και κλάμα.

Υπόθεση: Ο Ίνμαν, στρατιώτης των Νοτίων την περίοδο του Αμερικανικού Εμφύλιου, λιποτακτεί από το πεδίο της μάχης, για να γυρίσει μια ώρα νωρίτερα κοντά στην αγαπημένη του Έιντα. Η περιπλάνησή του μέχρι το μακρινό Cold Mountain συγκροτεί μια αληθινή “Οδύσσεια”. Στο μεταξύ η Έιντα, με τη βοήθεια μιας αγρότισσας, προσπαθεί να επιβιώσει στο κτήμα της.

Περηφάνια και Προκατάληψη

G-228 Max (Russell Crowe) enjoys the company of his supposed long-lost cousin Christie Roberts (Abbie Cornish) in A GOOD YEAR.

Εντάξει δεν είναι η ιδανική μεταφορά του έργου της Τζέιν Όστιν, ούτε συγκρίνεται με την μίνι αγγλική σειρά αλλά είναι ταινία εποχής, είναι δραματική και βλέπεται “ευχάριστα”.

Υπόθεση: Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, η ζωή της Λίζι Μπένετ και των τεσσάρων ανύπαντρων αδελφών της αναστατώνεται από τον ερχομό του πλούσιου κ. Μπίνγκλεϊ και του φίλου του κ. Ντάρσι. Όμως ο υπερήφανος χαρακτήρας των εμπλεκομένων, όπως και κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν διάφορες συναισθηματικές αναστατώσεις και παρεξηγήσεις. Από το διάσημο έργο της Τζέιν Όστιν.

Oliver Twist

OliverTwist

Υπόθεση: Στο βικτοριανό Λονδίνο, ο ορφανός Όλιβερ βρίσκει καταφύγιο στο άντρο του κλεπταποδόχου Φαγγίνου, ο οποίος διαπαιδαγωγεί μια ομάδα παιδιών του δρόμου στην τέχνη της κλοπής. Ο Όλιβερ πιστεύει ότι ξέφυγε από αυτή την κόλαση όταν ένας εύπορος αστός είναι διατεθειμένος να τον υιοθετήσει, όμως η συμμορία του Φαγγίνου έχει διαφορετική γνώμη για την τύχη του.

Οι Άθλιοι

srWMIJYWQYPUgcE3Tqw17GeyEfB

Είτε επιλέξετε το πρόσφατο μιούζικαλ είτε τη παλαιότερη ταινία και τα δύο είναι εξαιρετικά. Εξαρτάται από το εάν προτιμάτε να δείτε το μιούζικαλ ή όχι.

Υπόθεση: Το 1815 και ύστερα από δύο δεκαετίες στη φυλακή ο Γιάννης Αγιάννης απελευθερώνεται, αλλά παραβιάζει τους όρους της επιτήρησής του και ξεκινάει μια καινούργια ζωή με νέο όνομα. Κι ενώ ολόκληρη η Γαλλία συγκλονίζεται από τις βίαιες κοινωνικές αλλαγές, ο επιθεωρητής Ιαβέρης έχει κάνει σκοπό της ζωής του να τον βρει και να τον συλλάβει.

Βαμμένο Πέπλο

backdrop1315

Εγγυημένη συγκίνηση για ακόμη μια φορά

Υπόθεση: Στην Αγγλία του 1920 η αριστοκρατικής καταγωγής Κίτι παντρεύεται ένα γιατρό και μετακομίζουν μαζί στην Κίνα. Σύντομα εκείνος ανακαλύπτει ότι τον απατά και, για να την εκδικηθεί, την παίρνει μαζί του σε ένα απομονωμένο χωριό όπου έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας.

Τα τέσσερα φτερά

fourfea2

Μαντέψτε, εγγυημένη συγκίνηση και κλάμα. Παίζει και ο Χιθ Λέτζερ.

Υπόθεση: Ο Χάρι, ένας Βρετανός αξιωματικός που παραιτήθηκε από το στρατό για να μην πολεμήσει στην Αφρική, πηγαίνει ινκόγκνιτο στο Σουδάν, μεταμφιεσμένος σε Άραβα, για να σώσει τους φίλους του που έχουν αποκλειστεί εκεί και να τους επιστρέψει τα τέσσερα φτερά που του έδωσαν, σύμβολο της δειλίας του.

Η άλλη ερωμένη του Βασιλιά

backdrop680

Υπόθεση: Η Μαίρη Μπολέιν, κόρη αυλικού, πλασάρεται ως ερωμένη του παντρεμένου αλλά άτεκνου βασιλιά Ερρίκου του Η΄. Η Μαίρη μένει έγκυος, αλλά τελικά ο βασιλιάς ερωτεύεται παράφορα την αδελφή της, την κακόβουλη και φιλόδοξη Αν, οι ραδιουργίες της οποίας θα προκαλέσουν ένα βασιλικό διαζύγιο αλλά και κρίσιμες εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Ερωτευμένος Σαίξπηρ

Υπόθεση: Ο Σαίξπηρ βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμένη σε άνδρα.

Επιστροφή στο Howard end

howards-end

Εξαιρετική ταινία!

Υπόθεση: Στην Αγγλία του 1910 δύο χειραφετημένες αδελφές γνωρίζονται με μια οικογένεια νεόπλουτων που ενδιαφέρονται μόνο για τις αξίες του χρήματος.

 Η Δούκισσα

the_duchess08

Υπόθεση: Στην Αγγλία του 1774 η νεαρή Τζορτζιάνα Σπένσερ παντρεύεται με συνοικέσιο τον Δούκα του Ντένβονσαϊρ και γοητεύεται από την είσοδό της στη βρετανική αριστοκρατία. Αδυνατώντας όμως να γεννήσει ένα διάδοχο, βλέπει το γάμο της να εξελίσσεται σε εφιάλτη.

 Αυστραλία

Και εδώ να μη τα πολύ λέμε αλλά ξέρετε…πολύ δράμα.

Υπόθεση: Στη Βόρεια Αυστραλία του 1939, μια Αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα ράντσο, το οποίο αρνείται να πουλήσει στον μεγαλοκτηματία γείτονα. Για να το σώσει, ζητά τη βοήθεια ενός ατίθασου και πεισματάρη κτηνοτρόφου.

Μαρία Αντουανέτα

tumblr_inline_o0rvqshdR61r2e606_500

Υπόθεση: Η ιστορία της Μαρίας Αντουανέτα από την στιγμή που παντρεύεται τον Λουδοβίκο τον 16ο σε ηλικία 15 ετών, έτων την πτώση του βασιλικού ζεύγους.

 Μικρά Αγγλία

120114183243_3002

Εξαιρετική ελληνική παραγωγή. Από τις πιο συγκινητικές ταινίες που έχουμε δει ποτέ!

Υπόθεση: Στην Άνδρο της δεκαετίας του ’30, η Μίνα, σύζυγος ναυτικού που λείπει διαρκώς σε ταξίδια, παντρεύει την κόρη της Όρσα με τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη και όχι με τον ορφανό υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Όταν όμως ο τελευταίος γίνει περιζήτητος καπετάνιος, θα παντρευτεί τη μικρότερη κόρη της Μίνας, τη Μόσχα, αναστατώνοντας έτσι επικίνδυνα την οικογενειακή καθημερινότητα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
51'
1 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 5 
  
 2