10 λόγοι για να δεις Penny Dreadful!
Σου αρέσουν τα μεταφυσικά με μάγισσες, λυκανθρώπους και τα πάντα όλα; Εμένα όχι. Όμως...

Penny-Dreadful

Σου αρέσουν τα μεταφυσικά με μάγισσες, λυκανθρώπους και τα πάντα όλα; Εμένα όχι. Όμως…

Όμως το Penny Dreadful διαφέρει. Και δεν είμαι ακριβώς σίγουρος σε τι. Με αυτόν το δεκάλογο, στην πραγματικότητα επιχειρώ να εξηγήσω γιατί μου αρέσει το Penny Dreadful.

Πάμε:

1. Καταρχάς Eva Green. Η πιο -φυσικά- όμορφη γυναίκα της τελευταίας τετραετίας, που ταυτόχρονα είναι και σέξυ. Κοιτάζει το φακό και ερωτεύεσαι τη ζωή. Περπατάει και τα δάκτυλά της κάνουν έρωτα στη γη. Εδώ κάνει μία γυναίκα καταραμένη, μία γυναίκα κουρασμένη από το δρόμο που παλεύει με τα δαιμόνια της. Κυριολεκτικά παλεύει με τα δαιμόνια της. Κυρίως αυταρχική, μερικές φορές φιλεύσπλαχνη (πρώτη φορά στη ζωή μου γράφω αυτή τη λέξη) και πάντα μυστηριώδης. Ρίχνει και κάτι γυμνά μία στο τόσο μέσα στη σειρά. Ε τι άλλο θες;

tumblr_n53bgtO48h1qeihbqo1_500

Γενικά θα επανέλθω με Eva Green σε άρθρο που θα έχει τίτλο: Μια ωδή για τις Eva Green και Cotillard Marion.

2. ΟΚ πλοκή. Τα Penny Dreadfuls ήταν ένα είδος βρετανικών δημοσιευμάτων του 19ου αιώνα με μακάβριο και εντυπωσιακό θέμα. Κόστιζαν “one (old) penny” και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με τις έννοιες penny horrible, penny awful και penny blood. Αυτή είναι και η λογική της πλοκής. Οι πρωταγωνιστές μας ακροβατούν ανάμεσα στο καλό και το κακό, ενώ είναι εμπνευσμένοι από διάσημες ιστορίες, όπως για παράδειγμα του Ντόριαν Γκρέι (ο ρόλος του οποίου εμφανίζεται κανονικότατα μέσα στη σειρά).

Τελικά η πλοκή καταλήγει να έχει 5-6 πολύ καλές παράλληλες ιστορίες που αναπτύσσονται ταυτόχρονα και παράλληλα της ιστορίας της Eva(ς) Green.

3. Καλή παραγωγή. Μιλάμε για μία σειρά με έντονα μεταφυσικά στοιχεία. Τι είναι αυτό που την κάνει να “μην σε πετάει εκτός” (να μην σου υπενθυμίζει δηλαδή ότι αυτά τα έχουν φτιάξει άνθρωποι) κατά τη διάρκειά της; Τα πολύ σωστά πλάνα, τα φράγκα που φτιάχνουν σκηνικά και κοστούμια που σε μεταφέρουν στην κατάλληλη σκοτεινή εποχή και οι “μη υπερβολές”.

4. Πολύ δυνατοί διάλογοι. Αυτό όμως που κάνει μία σειρά με μάγισσες και μεταφυσικά άξια να την προτείνω, νομίζω πως είναι οι διάλογοί της. Έξυπνοι, περιεκτικοί, πρωτότυποι, χωρίς πολύ drama ή προφανή μηνύματα, είναι πόπα.

parta

 

5. Δυνατό cast γενικά. Εγώ αυτόν τον τυπάκο ονόματι Josh Hartnett, δεν τον είχα παρατηρήσει, αλλά σωστό μανάρι φαίνεται για τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για τη σειρά. Ο Timothy Dalton είναι Timothy Dalton,  ο Harry Treadaway είναι ο τρελός επιστήμονας που το “έχει και με το παραπάνω”, ο Rory Kinnear είναι το παιδί του Φράνκεσταιν και γενικά όλο το cast αποτελείται από πολύ καλούς ηθοποιούς ή -πιο σωστά- από ηθοποιούς που δίνουν πολύ καλές ερμηνείες.

6. Είναι αρκετά θρίλερ. Αρκετές φορές θα αγριευτείς.

7. Είναι όμως και περιπέτεια. Αρκετές φορές θα πεις “πωωω, σφάξτους την πανακόλα”.

8. Τελικά είναι μυστηρίου. Αρκετές φορές θα μονολογήσεις “πωωω, τι γίνεται ρε παιδί μου;” ή “πωωω, κοίτα να δεις τελικά τι έγινε”.

9. Δεν αφήνει cliffhangers. Εκτός από ένα επεισόδιο προς το τέλος της δεύτερης σεζόν. Επειδή η πλοκή “γενικά ρέει” και δεν κυνηγάμε κάτι συγκεκριμένο, δεν έχει λόγο να σου αφήσει κενά. Κούτσα – κούτσα προχωράει την πλοκή και σε κάθε επεισόδιο όλο κάτι γίνεται.

10. Γιατί είναι (μόλις) 18 επεισόδια και γιατί κάνει πρεμιέρα τρίτης σεζόν 1η Μαΐου.

Σούμα: ΟΚ. Αν διαβάσες τα από πάνω και κατάλαβες ότι πρόκειται για μία μίξη Sopranos, με Deadwood με Mad Men και πρωταγωνιστή τον Blade, τότε με παρεξήγησες. Είναι μία full άρτια σειρά, που θα διασκεδάσεις βλέποντάς την, χωρίς υπερβολές και δράματα, αλλά με μυστήριο, περίεργες σχέσεις και συνδέσεις, πολύ ωραία αισθητική και quotes. 

Why not?

ΥΓ: Στην τελική, 18 ώρες με την Eva Green και στα @@ σου όλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0