Ταξίδι στη Ρώμη: Ο απόλυτος οδηγός!
Ο απόλυτος οδηγός για ένα ταξίδι στη Ρώμη! Που να μείνεις, που είναι η νυχτερινή ζωή και τα βασικά αξιοθέατα!

Πάμε ταξίδι στη Ρώμη; Εδώ θα βρείτε τον απόλυτο οδηγό ώστε να μη χάσετε τίποτα!

Η Ρώμη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες και καθόλου άδικα. Είναι οικονομική, είναι κοντά και φυσικά είναι πανέμορφη.

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας έχει ένα τεράστιο ιστορικό κέντρο όπου για να μη χαθείς θα σου πούμε τα must που πρέπει να δεις. Όσον αφορά το που να μείνεις μπορείς να επιλέξεις κάποιο ξενοδοχείο από εδώ. 

Αξιοθέατα:

Βατικανό 
Αφιερώστε σίγουρα ένα πρωινό εκεί καθώς πέρα από τη καπέλα Sixtina θα έχετε πολλά πράγματα να δείτε. Όπως φεύγετε από το Βατικανό περάστε μια βόλτα από το Μαυσωλείο του Ανδριανού. Είναι κοντά και αξίζει μια επίσκεψη.

Κολοσσαίο 
Εννοείται πώς θα πάτε να το δείτε, θα βγάλετε τη κλασσική φωτογραφία ώστε να δείξετε στους φίλους σας με περηφάνια ότι βρίσκεστε στη Ρώμη αλλά δε θα προτείναμε να μπείτε μέσα, καθώς και το λέμε πολύ αντικειμενικά, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και κοστίζει λίγο παραπάνω.

Fontana Di Trevi 
Το πιο διάσημο συντριβάνι της Ρώμης ήταν κλειστό για δύο χρόνια αλλά πλέον επαναλειτουργεί ανανεωμένο και σίγουρα αξίζει να το δείτε.

Piazza di Spagna 
Ένα από τα πιο κλασσικά σημεία συνάντησης στη Ρώμη, γνωστό και από τις ταινίες που έχουν γυριστεί στα “ερωτικά σκαλιά”.

Piazza Navona 
Μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της Ρώμης. Επιβλητικά κτήρια, δύο μεγάλα συντριβάνια και ένας οβελίσκος.

Piazza de Popolo 
Μάλλον η πιο επιβλητική πλατεία της Ρώμης, καθώς φτάνεις εκεί περπατώντας μια μεγάλη λεωφόρο.  Από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία είναι ο αυθεντικός οβελίσκος που έχει έρθει από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου καθώς και οι δύο μεγάλες εκκλησίες που βρίσκονται στο νότιο άκρο της πλατείας.

Γειτονιές που πρέπει να δείτε:  

Για να μην κάνουμε όμως μόνο τον τουρίστα στα μουσεία και τα αξιοθέατα, θα σας προτείνουμε κάποιες γειτονιές όπου θα δείτε τη πραγματική Ρώμη!

Garbatella: η παραδοσιακή πλευρά της Ρώμης
Η Garbatella είναι μια γειτονιά που λόγω της αρχιτεκτονικής των κτηρίων αλλά και των κατοίκων της (οι οποίοι στη πλειονότητα είναι οι “γραφικοί” Ιταλοί που όλοι έχουμε στο νου) αντιπροσωπεύει τη παραδοσιακή Ρώμη. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα εκπροσωπώντας πλέον ένα μεγάλο μέρος της “καλλιτεχνικής”,  “μποέμ” Ρώμης.

San Lorenzo: τα Εξάρχεια της Ρώμης
Η γειτονιά αυτή θα σας θυμίσει σε μεγάλο βαθμό τα Εξάρχεια της Αθήνας! Είναι μια αριστερόστροφη και προοδευτική περιοχή, κοντά στο κέντρο, γύρω στα δέκα λεπτά με τα πόδια από το Termini. Είναι γνωστή για το πανεπιστήμιο Sapienza, το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Εκεί ζουν κυρίως φοιτητές, οπότε μπορείτε να φανταστείτε το κλίμα της. Παντού γκραφίτι, μεγάλες παρέες και μουσική στους δρόμους!

Pigneto: η μποέμ πλευρά της Ρώμης
Κοντά στο San Lorenzo υπάρχει μάλλον η αγαπημένη μας γειτονιά στη Ρώμη. Απόλυτα γραφική, μποέμ και ένα από τα κύρια μέρη συνάντησης των “καλλιτεχνών” της Ρώμης.

Ostiense: η βιομηχανική πλευρά της Αιώνιας Πόλης 
Δεν την λες μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Ρώμης, ωστόσο όσον αφορά το night life το θέμα αλλάζει. Στο Ostiense θα βρείτε μπαράκια, όπου παίζουν πιο “mainstream” μουσικές ή 90’s. i.

Τestaccio και Trastevere: Διασκέδαση μέχρι το πρωί

Δύο γειτονιές που πάνε πακέτο, αν και διαφορετικές μεταξύ τους. Σαν ομορφιά προτιμούμε το Trastevere, σαν night life εξαρτάται από τον τύπο σας.

Που να μείνεις;

Γενικά εάν θέλετε την γνώμη μας όταν πηγαίνετε στο εξωτερικό, εάν θέλετε να δείτε έστω και λίγο τη νυχτερινή ζωή είναι προτιμότερο να επιλέγετε μια γειτονιά όπου ναι μεν είναι κοντά στο κέντρο αλλά συνδυάζει και τη βραδινή έξοδο. Το πρωί μπορείτε άνετα να μετακινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το βράδυ όμως, όσο πιο κοντά με τα πόδια τόσο το καλύτερο.

Για όλες τις ηλικίες και ως πιο οικονομική επιλογή προτείνουμε το Trastevere και το Pigneto. Ειδικά για φοιτητές προτείνουμε San Lorenzo, Trastevere, San Paolo, Marconi. Όλες οι γειτονιές βρίσκονται κοντά στο κέντρο, να μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Πιο κοντά απ’ όλες είναι βέβαια το San Lorenzo και το Pigneto. Εάν επιλέξετε κάποια από αυτές συνδυάζετε και τα δύο.

Εδώ μπορείς να βρεις τις καλύτερες προσφορές! 

Τη καλύτερη νυχτερινή ζωή στη Ρώμη θα τη βρείτε στις γειτονιές: 

San Lorenzo, Ostiense, Testaccio, Trastevere.

 Πλατείες που αράζουν:
Piazza Santa Maria, Piazza San Callisto, Piazza Trilussa. Και οι τρεις βρίσκονται στο Trastevere. Η κλασσική πλατεία στο San Lorenzo.

Μετακινήσεις: Νυχτερινά λεωφορεία στη Ρώμη 
Τις καθημερινές το metro κλείνει νωρίς, γύρω στις 22:30-23:00, το σαββατοκύριακο κρατάει λίγο παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά νυχτερινά λεωφορεία, τα οποία ξεκινάνε κυρίως από την Piazza Venezzia. Έρχονται κάθε 20 λεπτά, ξεκινάνε από τις 00:30 και τελειώνουν στις 5:30.

Άλλα χρήσιμα tips: 

Για παγωτό στο Palazzo del Freddo (Via Principe Eugenio). Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Μουσολίνι κέρασε εκεί τον Χίτλερ παγωτό.
Για τιραμισού στο Bar Pompi. Προτείνουμε τιραμισού μπανάνα, μας έχει στιγματίσει. Έχει επίσης πολύ καλό παγωτό.
Για καφέ στο San Eustaquio Cafe. Είναι κοντά στο Pantheon.
Για καφέ και είδη αρτοποιίας στο Panella. Είναι κοντά στο Termini. Πίνουμε espresso με κρέμα ζαμπαγιόνε. Όλα είναι εξαιρετικά αλλά τα καταναλώνουμε όρθιοι, διότι εάν κάτσουμε η τιμή αλλάζει.
Για πίτσα στο Baffetto’s. Είναι κοντά στην Piazza Navona.
Για την καλύτερη μακαρονάδα και συγκεκριμένα για την Amatriciana (ρωμαϊκή συνταγή), στη Trattoria vecchia Roma.Πρέπει πρώτα να κλείσετε τραπέζι, αλλά αξίζει.
Για ψώνια στο παζάρι του San Giovanni ή στην ιστορική αγορά Porta Portese, κοντά στο Trastevere. Για το καλύτερο aperitivio της Ρώμης πάμε στο Momart. Μετά τη στάση μετρό “Bologna” 10 λεπτά με τα πόδια.

Γενικά να γνωρίζετε ότι στην Ιταλία κυριαρχεί η άποψη ότι ο καφές πίνεται στο όρθιο και γρήγορα. Εάν θέλετε να πιείτε το κλασσικό espressaki καθιστοί, όπου και να βρίσκεστε να είστε προετοιμασμένοι να το ακριβοπληρώσετε. Όταν συνειδητοποιήσετε τη διαφορά της τιμής εάν το πίνατε στο όρθιο θα είναι πλέον αργά…Η πίτσα για τους Ιταλούς είναι για εμάς όπως το σουβλάκι, θα τη βρείτε παντού και είναι το πιο οικονομικό fast-food.

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείς να διαβάσεις και τον απόλυτο οδηγό για τη Βαρκελώνη και τον απόλυτο οδηγό για τη Μαδρίτη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
1'
33 - 30
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 5 
  
  
 1