10 B-side τραγούδια για βραδιά 90's trash party!
Μόνο για σκληρούς παίκτες. 

Vector 90s Vintage Color Background

Καλησπέρα και καλή βραδιά. Αυτό το post, είναι για λίγους.

Είναι για εκείνους που όταν το 2008 ξεπήδησαν τα πρώτα trash party, αυτοί ήταν στο μπαρ με ανθοδέσμες για να τα υποδεχτούν. (περίεργη παρομοίωση σίγουρα)

Για εκείνους που όταν ήταν πιτσιρίκια η τηλεόραση έπαιζε μόνιμα News (μετέπειτα Tempo). Που στη φοιτητική τους ζωή έβλεπαν εκπομπές με το Θοδωρή Ρακιντζή στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και ρουφούσαν γνώση σαν σφουγγάρι.

Για αυτούς, το παρόν post θέλω να είναι μία μεγάλη αγκαλιά.

Για τους υπόλοιπους, αυτό το post, αποτελεί μύηση στην πραγματικότητα, στην αλήθεια, στο φως που αγριεύει και εξαγνίζει. Καλή ακρόαση.

10. Κυκλοφορώ μ’ ένα μωρό.

Εκεί που ο Στέλιος Καζαντζίδης συναντά τον Γιώργο Βασιλείου. Λαϊκή φωνή και τσίτα σύνθιες, με αγόρια βγαλμένα από το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι το Χιλς και τον Γιάννη Ντούνια στο ρόλο του sugar daddy που έριξε το “κανόνι” και έχουν πάθει όλοι πλάκα. Μυρίζει ΠΑΣΟΚ.

9. Η μπουρνουζοπετσέτα.

Ήταν ένα πρωινό και πήγαινα δημοτικό. Δεν μπορώ να θυμηθώ τάξη. Θυμάμαι την ατέρμονη ευτυχία του “δεν το πιστεύω, τους έπεισα να μην πάω σχολείο” (ακόμα και αν τελικά “έπρεπε” να ανεβάσω 39 πυρετό). Εκεί που κάθομαι στον καναπέ, ξαφνικά βγαίνει ο Παντελής Καναράκης στη Μενεγάκη και τραγουδάει “σαν την καρδιά ενός μαρουλιού”. Αυτό. Κάτι ο πυρετός, κάτι η Μενεγάκη, κάτι ο στίχος “Σώσε τη χελώνα καρέτα-καρέτη”. Αυτό ήταν. Μετά έπρεπε να πείσω τους υπόλοιπους στο σχολείο για το τι είδα.

8. Δεν το ξανακάνω σε autobianchi.

Δεν ξαναπάω Τerra Vibe. Τελευταία φορά που τρώω κρεμμύδι. Τελευταία φορά τεκίλα. Μεγάλες κουβέντες, που κάποια στιγμή είπα στη ζωή μου. Δεν το έκανα τραγούδι όμως. Ο Κώστας Τουρνάς το έκανε. Και πέρασε και 5-6 σόλο από πάνω, κάνοντάς μας πραγματικά πιο δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι έγραψε τα Απέραντα Χωράφια.

 

7. Πάρε με από πίσω.

“Και εγώ μπροστά σου”. Εκπομπές που η Τατιάνα Στεφανίδου ήταν αυτό που είναι και όχι αυτό που προσπαθεί να μας πείσει τώρα ότι είναι (#βαθύ) υπήρχε μία ιστορία που πολύ με μπέρδευε. Η ιστορία του Δήμου, που έγινε Καρλότα και μετά πάλι Δήμος και μετά το σκεφτόταν να ξαναγίνει Καρλότα. Οι ερωτήσεις πολλές και οι απαντήσεις όλες στο “πάρε με από πίσω”. Ποιος χέστηκε;

6. Σαν ζογκλέρ.

Σαν αιώνας θαρρώ είπε. One hit wonder από άλλες εποχές, μόνο για όσους παρακολουθούν την ελληνική μουσική βιομηχανία εδώ και χρόνια…

 

 

 

 

5. Πάρε πασά μου.

Αρκετά πιο διάσημο από τα προηγούμενα. Μακάρι να ζούσαμε σε μία “κρυφή πραγματικότητα” όπου το “οδοντόβουρτσα” ήταν συνθηματικό όπως το “πληκτρολόγιο” στον Κυνόδοντα. Κάτι το πνευστό στο τέλος, κάτι η φράση “πάρε πασά μου”, κάτι το γεγονός ότι κάθε φορά που σκέφτομαι αυτό το τραγούδι κάνω εικόνα ένα ζευγάρι πιασμένο από τους αγκώνες να κινείται πέρα δώθε στους ρυθμούς του τραγουδιού, το καθιστούν 100% trash.

 

4. Μικρές ανήθικες προτάσεις – TASOS & Ελένη Πέτα

Την περιμένει να τελειώσει το σχολείο. Και μετά παραλία με ανήθικες προτάσεις. Ελπίζουμε να τελείωσε την τρίτη λυκείου τουλάχιστον. “Πες μου ναι λοιπόν και μη ξαναδιστάσεις, στις μικρές μου τις ανήθικες προτάσεις”.

3. Sabrina – Camera

Τιμή και δόξα σε κάθε αγγλόφωνη προσπάθεια που γίνεται σε αυτήν τη χώρα. Τιμή και δόξα στη Σαμπρίνα. Τιμή και δόξα στους συγκεκριμένους προκριματικούς της Eurovision. Τιμή και δόξα και σε όλους εμάς που το θυμόμαστε.

2. Είμαι ερωτευμένος με μία δεκαεξάρα.

Τι στον πούτ… Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα πεις μόλις ακούσεις αυτόν τον ύμνο του “πορνόγερου στη ψυχή”. “Είμαι ερωτευμένος με μία δεκαεξάρα” σε ένα τραγούδι τρόμο για τους πατεράδες του ’90, αφού ένας τύπος σαν αυτόν τον μαλλέουρα τον ζιγκ ζαγκ, κερνάει την 16χρονη κόρη τους σφινάκια με στόχο να καρφώσει. Μαγεία.

1. Γιώργος Λιναρδάκης – Με παπί δανεικό

https://www.youtube.com/watch?v=0mxV2b_O8O4

Στην πραγματικότητα, όλο αυτό το άρθρο έγινε για αυτό το κομμάτι. Τεράστιο τραγούδι, ακόμα πιο τεράστιο video clip. Σφαλιάρα, αλητεία, δανεικά παπάκια, ερωτισμός. 10 στα 10

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
45'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
45'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;