Γιατί ο καφές και το φαγητό στα αεροπλάνα έχουν άσχημη γεύση;
Δεν είναι ιδέα σας, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το φαγητό και ο καφές στα αεροπλάνα δεν είναι γευστικά.

2F0F703400000578-3346093-image-a-52_1449241830896

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο θα έχετε διαπιστώσει ότι σχεδόν πάντα ο καφές έχει άσχημη γεύση. Το δε φαγητό σπάνια είναι ικανοποιητικό. Δεν είναι ιδέα σας λοιπόν, ισχύει και θα σας εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει.

Όσον αφορά τον καφέ το Reddit ρώτησε ανθρώπους που εργάζονται σε αεροπορικές εταιρείες γιατί είναι τόσο άσχημη η γεύση του καφέ και έλαβε μια απάντηση που μάλλον δε θα θέλαμε να γνωρίζουμε.

upl56c5e6abf2832

Ο καφές στα αεροπλάνα φυλάσσετε σε ειδικό δοχείο (όπως αυτό της φωτογραφίας) ώστε να παραμείνει ζεστός. Το δοχείο αυτό ωστόσο καθαρίζεται σπάνια έως ποτέ. Αυτό έχει φυσικά ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η γεύση του καφέ και φυσικά να μην είναι καθόλου καλός.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά μάλλον θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε ένα ποτήρι κρασί. Στη τελική συνήθως προσφέρεται δωρεάν και θα σας χαλαρώσει κιόλας!

Όσον αφορά το φαγητό ο Grant Mickels, executive chef και υπεύθυνος των LSG Sky Chefs της Lufthansa δηλώνει ότι το φαγητό δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα. Στην ουσία όταν βρισκόμαστε σε μεγάλο υψόμετρο το πρώτο πράγμα που χάνουμε είναι η αίσθηση της γεύσης. Επομένως δε φταίει η ποιότητα των τροφίμων και των συστατικών τους, αλλά ο τρόπος και το μέρος που καταναλώνεται η τροφή!

 

Παράλληλα το Ινστιτούτο Fraunhofer, μια ερευνητική οργάνωση με έδρα τη Γερμανία, έκανε μια μελέτη σχετικά με το γιατί ένα πιάτο που είναι νόστιμο σε ένα καλό εστιατόριο, δεν είναι καθόλου καλό στον “αέρα”.  Κάνοντας το πείραμα τους σε καμπίνα αεροσκάφους, αλλά και στο έδαφος, διαπίστωσαν ότι οι διαφορές στη γεύση ήταν εντυπωσιακές.

Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι η ατμόσφαιρα ενός θαλάμου υπό πίεση, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό με τον δροσερό, ξηρό αέρα της καμπίνας, “μουδιάζει” τη γεύση, όπως όταν κάποιος είναι κρυωμένος.

Η αίσθηση του αλμυρού και του γλυκού μειώνεται κατά 30% περίπου σε μεγάλο υψόμετρο. Επίσης, δεν βοηθά και το γεγονός ότι η μειωμένη υγρασία στην καμπίνα στεγνώνει τη μύτη και εξασθενίζει τους οσφρητικούς αισθητήρες, που είναι απαραίτητοι για να δοκιμάσετε ένα πιάτο.

Τέλος, ένας ακόμη παράγοντας είναι το γεγονός ότι το γεύμα που ετοιμάζουν οι αεροσυνοδοί έχει διατηρηθεί πολλές ώρες στη ψύξη μέχρι να μας σερβιριστεί. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι καν ώρες αλλά και μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;