Έρευνα: Τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία
Ποια είναι τα μυστικά για την επαγγελματική επιτυχία σύμφωνα με την Google; Ποια χαρακτηριστικά ψάχνει στους εργαζόμενους της;

google-employee-engagement-keep-employees-happy

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία;

Η Google κατέληξε σε 5 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία αναζητά σε έναν εργαζόμενο αλλά και στην εταιρία της γενικότερα. Έχουν γραφτεί πολλές φορές άρθρα για το ευχάριστο περιβάλλον των γραφείων της αλλά τώρα θα δούμε τι ακριβώς ζητάει σε έναν εργαζόμενο.

Να σημειώσουμε ότι η Google κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα έπειτα από εξονυχιστική έρευνα. Για δύο χρόνια πήραν πάνω από 200 συνεντεύξεις από τους εργαζόμενους της και ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες που έχουν διαφορετικές ομάδες μέσα στην εταιρία.

Αυτό που ανακάλυψε δεν είναι κάτι που δε γνωρίζαμε, ωστόσο δεν είναι και δεδομένο.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η εμπιστοσύνη, τόσο στους συναδέλφους σου όσο και στον εαυτό σου. Ακόμη και το να δουλεύεις με τους πιο έξυπνους και ικανούς ανθρώπους, εάν δεν τους έχεις εμπιστοσύνη δε θα φέρει την επιτυχία, κυρίως εάν ο καθένας κοιτάει το δικό του συμφέρον και γεμίζει τους υπόλοιπους με ανασφάλεια.

Παράλληλα είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ότι μπορούν να πάρουν ρίσκα και να κατανοούν τους στόχους της ομάδας.

Η Google λοιπόν κατέληξε σε αυτά τα πέντε χαρακτηριστικά:

1.Ψυχολογική ασφάλεια: Τα μέλη της ομάδας νιώθουν ασφάλεια να πάρουν ρίσκα και να είναι ευάλωτα μπροστά στα μέλη της υπόλοιπης ομάδας.
2. Αξιοπιστία: Τα μέλη της ομάδας φέρνουν εις πέρας τα καθήκοντα τους και πληρούν τον υψηλό πήχη της Google για την τελειότητα.
3. Δομή και σαφήνεια: Τα μέλη της ομάδας έχουν σαφείς ρόλους, σχέδια και στόχους.
4. Νόημα: Η δουλειά είναι σημαντική σε προσωπικό επίπεδο για κάθε μέλος της ομάδας.
5. Επιρροή: Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι η δουλειά τους έχει σημασία και φέρνει την αλλαγή.

original

Φυσικά δεν ήταν πάντα έτσι ακόμα και στην ίδια την Google. Όπως έχει δηλώσει ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της στην Huffington Post παλαιότερα προσελάμβαναν άτομα με μεγαλύτερο αριθμό πτυχίου και με υψηλότερα σκορ στις εξετάσεις πλέον αναζητούν έξυπνους και σκληρά εργαζόμενους υποψηφίους που επιδεικνύουν αντοχή και την ικανότητα να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Επομένως για να καταλήξουμε η επιτυχία είναι ομαδική δουλειά και η εμπιστοσύνη είναι πάνω απ’ όλα. Επίσης η επιτυχία δεν έχει πάντα να κάνει με τα πτυχία και τα υψηλά σκορ στις εξετάσεις, όπως φαίνεται, αλλά και με την επιθυμία για δουλειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;