Έρευνα: Τα ποντίκια όταν ονειρεύονται βλέπουν το μέλλον τους!

Από neolaia.gr Team 24 Μαρτίου 2016

mouse-sleeping1-600x471

Στα όνειρα μας πολλές φορές βλέπουμε πράγματα που επιθυμούμε να γίνουν και καμιά φορά μας συμβαίνει να βλέπουμε πράγματα που καταλήγουν όντως να συμβαίνουν στη ζωή μας. Τι και αν σας λέγαμε ότι τα ποντίκια παθαίνουν κάτι παρόμοιο αλλά…καθημερινά!

Έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον οι επιστήμονες του University College London, βασισμένοι στα αποτελέσματα της τελευταίας τους έρευνας, η οποία έδειξε πως τα ποντίκια ονειρεύονται το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποντίκια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους ονειρεύονται πως βρίσκουν «λιχουδιές». Η δραστηριότητα που αναπτύσσεται στα εγκεφαλικά κύτταρα των ποντικιών που χρησιμοποιούνται για την πλοήγηση, υποδεικνύει πως τα ποντίκια ουσιαστικά προβάρουν σε προσομοίωση τις αναζητήσεις τους για φαγητό, ενώ κοιμούνται.

b037a96785b5dc3cd2e50c3e28bd2a3d

«Τα νέα μας αποτελέσματα δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης, ο ιππόκαμπος κατασκευάζει θραύσματα ενός μέλλοντος που δεν έχει συμβεί ακόμα. Επειδή ο ιππόκαμπος του αρουραίου είναι παρόμοιος με αυτόν του ανθρώπου, αυτό ίσως να εξηγεί γιατί οι ασθενείς με βλάβη στον ιππόκαμπο δυσκολεύονται να φανταστούν μελλοντικά γεγονότα», λέει ο Dr. Hugo Spiers στο Science Daily.

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον ιππόκαμπο, ο οποίος συνδέεται παραδοσιακά με την μνήμη. «Αυτό που μας εκπλήσσει είναι πως βλέπουμε τον ιππόκαμπο να προγραμματίζει το μέλλον, κάνοντας ουσιαστικά πρόβες σε εντελώς νέα ταξίδια που πρέπει να κάνουν τα ζώα για να καταφέρουν να βρουν φαγητό», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Freyja Ólafsdóttir.

Το φοβερό με αυτή την έρευνα είναι πώς δίνει γενικότερα νέα στοιχεία για τον ιππόκαμπο και μπορεί να οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις γύρω από τα όνειρα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ