Πόσο μεγάλο είναι τελικά το Ίντερνετ;

Από neolaia.gr Team 21 Μαρτίου 2016

maxresdefault

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν στο Ίντερνετ; 

Σύμφωνα με το worldwidewebsize.com οι ιστοσελίδες τον Μάρτιο του 2016 υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον 4,66 δισεκατομμύρια.

Αυτές μόνο στον «πάνω κόσμο» του διαδικτύου. Στον «κάτω κόσμο» που ούτε η Google μπορεί να ανιχνεύσει δεν γνωρίζουμε πόσες υπάρχουν, καθώς ο αριθμός τους συνεχώς αυξομειώνεται επειδή κλείνουν και ανοίγουν διαφορετικές συνέχεια.

Σύμφωνα με το Live Science, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι να περιγράψει κανείς το μέγεθος του παγκόσμιου Ιντερνετ.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο στατιστικής ανάλυσης Internet Live Stats, κάθε δευτερόλεπτο στον πλανήτη στέλνονται πάνω από δύο εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), γίνονται πάνω από 40.000 αναζητήσεις στη Google και στέλνονται περίπου 6.000 «τιτιβίσματα» μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τη Cisco, έως το τέλος του 2016 η συνολική κίνηση δεδομένων στο Ίντερνετ θα φθάσει τα 1,1 zettabytes ετησίως και το 2019 θα φθάσει τα 2 zettabytes (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 36.000 χρόνια βίντεο υψηλής ανάλυσης).

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο διεπιστημονικό περιοδικό «Interdisciplinary Science Topics» υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν να κοπούν το 2% των δέντρων στο δάσος του Αμαζονίου, για να τυπωθεί όλος ο Παγκόσμιος Ιστός (Web).

Σύμφωνα με μια εναλλακτική εκτίμηση, όλο το Ίντερνετ μπορεί να τυπωθεί σε 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες.

 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486