Κέικ σοκολάτας με κουβερτούρα…σε 20 λεπτά!

Από neolaia.gr Team 19 Μαρτίου 2016

Bitter-chocolate-cake-600x350

Υλικά συνταγής

  • 180 γρ. πικρή σοκολάτα κουβερτούρα (bitter) σε κομματάκια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε μεταλλικό μπολ το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί.
  2. Εν τω μεταξύ σε άλλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να να έχετε μια παχιά αφράτη πάστα. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και τα  χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ταψάκι, διαστάσεων 22-24 εκ. ανάλογα πόσο “παχύ” θέλετε το γλυκό σας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου.
  4. Το βγάζετε από το φούρνο, προαιρετικά, λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρας, περιχύνετε το κέϊκ και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο Sintayes.gr