Εύκολο, λαχταριστό και έτοιμο σε 20 λεπτά!
Υλικά συνταγής
- 180 γρ. πικρή σοκολάτα κουβερτούρα (bitter) σε κομματάκια
- 80 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 500 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε μεταλλικό μπολ το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί.
- Εν τω μεταξύ σε άλλο μπολ χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να να έχετε μια παχιά αφράτη πάστα. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και τα χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένο, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ταψάκι, διαστάσεων 22-24 εκ. ανάλογα πόσο “παχύ” θέλετε το γλυκό σας, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου.
- Το βγάζετε από το φούρνο, προαιρετικά, λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρας, περιχύνετε το κέϊκ και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Περισσότερες συνταγές στο Sintayes.gr
Ακολούθησε το neolaia.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
⚽🏀 LIVE SCORES
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΔΩ..