Η Μεγάλη Διάσωση (The Finest Hours): Δείτε το trailer!
Η Μεγάλη Διάσωση από 17 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

 

17 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Casey Sherman και Michael J. Tougias και διηγείται τα πραγματικά περιστατικά μιας τρομερής ναυτικής τραγωδίας που συνέβη στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και οι εξαιρετικά δύσκολες ώρες των πληρωμάτων στοιχειώνουν τη ναυτική ιστορία των Η.Π.Α. μέχρι και σήμερα. Ο σκηνοθέτης Craig Gillespie (Νύχτα Τρόμου, Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου) μάς μεταφέρει με άκρως ρεαλιστικό τρόπο τις αγωνιώδεις στιγμές και τα ακραία συναισθήματα που επικρατούσαν. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Eric Bana (Star Trek, Ξόρκισε το Κακό), Ben Foster (Ο Μόνος Επιζών) και ο υποψήφιος για Όσκαρ Casey Affleck.

Σύνοψη:

Φεβρουάριος του 1952, ΗΠΑ, Νέα Αγγλία. Μια από τις πιο σφοδρές καταιγίδες θα χτυπήσει τις ανατολικές ακτές της περιοχής. Ένα τάνκερ κόβεται στην κυριολεξία στα δύο, αφήνοντας στο έλεος του θεού το πλήρωμα. Ένα μικρό πλοίο της ακτοφυλακής σπεύδει για βοήθεια έχοντας να αντιμετωπίσει ακραίες καιρικές συνθήκες και γιγάντια κύματα που καταπίνουν τα πάντα στο διάβα τους. Τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής, αψηφώντας τη θεομηνία, θα ρισκάρουν τις ίδιες τους τις ζωές στην προσπάθειά τους να σώσουν περισσότερους από 30 αβοήθητους ναύτες που είναι παγιδευμένοι και ανήμποροι.

17 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Διάρκεια: 117 ’

Trivia:

  • Ο Bernie και η Miriam Webber παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 1952 και παρέμειναν παντρεμένοι για 58 χρόνια ακόμη, μέχρι που ο Bernie απεβίωσε το 2009 σε ηλικία 81 ετών.
  • Το 1952 και οι τέσσερις άντρες που επάνδρωσαν τη ναυαγοσωστική λέμβο CG36500 τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο από την ακτοφυλακή για τις ηρωικές τους πράξεις.
  • Η original CG36500 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μουσείο στη Massachusetts.
  • Ο Andy Fitzgerald είναι τώρα 84 ετών και ζει στο Colorado μαζί με τη γυναίκα του.
  • H ακτοφυλακή των ΗΠΑ ιδρύθηκε στις 28 Ιανουάριου του 1915.
  • Υπεύθυνος για τα σκηνικά ήταν ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Michael Corenblith (Saving Mr. Banks, Frost/Nixon).
  • Το πετρελαιοφόρο που κόπηκε στα δύο είχε κατασκευαστεί αρχικά, για να μεταφέρει πετρέλαιο από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Ασία κατά τη διάρκεια του β’ παγκοσμίου πολέμου. Ως εκ τούτου οι συνθήκες κατασκευής του επιταχύνθηκαν αρκετά, χωρίς να έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;