Ταξίδι στη Μασσαλία: 5 λόγοι για να την επιλέξεις
5 λόγοι για να πας στην "διαφορετική" Μασσαλία

H Μασσαλία αποτελεί ένα συνονθύλευμα διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρων, από τις οποίες η γαλλική μάλλον δεν κυριαρχεί. Είναι μια ιδιαίτερη πόλη που πραγματικά ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες της Γαλλίας, κάτι που μάλλον εύκολα μπορούν να σου επιβεβαιώσουν και οι Γάλλοι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιλέξει κανείς τη Μασσαλία ως προορισμό, εμείς απλά θα παραθέσουμε κάποιους.

1.Αρχιτεκτονική και τουριστικά αξιοθέατα 

2

Στη Μασσαλία υπάρχουν γειτονιές ολόκληρες που θυμίζουν σοκάκια από το Παλέρμο, όπως το Panier, μια από τις πιο όμορφες γειτονίες της.

Είναι πολύ εύκολο να το βρεις, απλά διασχίζεις όλο το Quai du Port (στη δεξιά μεριά του λιμανιού) και κάποια στιγμή στρίβεις μέσα στα στενά και συνεχίζεις να περπατάς, μέχρι να βρεθείς στα όμορφα σοκάκια και τις ανηφόρες του Panier. 

Η Cours Julien είναι μια όμορφη πλατεία με εμπορικό κέντρο και υπέροχα παλιά σπίτια του 18ου αιώνα. Αντικερί, βιβλιοπωλεία, γκαλερί, καταστήματα και ξενοδοχεία συμπληρώνουν την εικόνα.

Η Place des Capucins έχει ατμόσφαιρα Ανατολής, καθώς μυρίζει μπαχάρι και κανέλα, καφέ, ελιά και μέντα!
Το Vieille charité, πιο πίσω από τη γειτονιά του Panier, είναι ίσως το ωραιότερο κτίριο της πόλης, παλιό άσυλο του 1671, σκοπός του οποίου ήταν να στεγάσει κόσμο από την επαρχία. Σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπου εκτίθενται αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, έργα από την Αφρική και την Ωκεανία, ενώ φιλοξενεί και μια ενδιαφέρουσα συλλογή με αρχαία ελληνικά αντικείμενα.

4

Η Canebiere είναι ο πιο παλιός και διάσημος δρόμος της Μασσαλίας που χαράχτηκε τον 17ο αιώνα και κατεβαίνει στο παλιό λιμάνι.
Τέλος μια επίσκεψη στη Notre Dame de la Gare μόνο και μόνο για τη θέα της Μασσαλίας από ψηλά, αξίζει!

2. Κέντρο τεχνών, πολιτισμού και μουσικής 

5

Η Μασσαλία έχει πολλά μουσεία, με πιο γνωστό από αυτά το “MuCem” το οποίο φημίζεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Όσον αφορά τη μουσική, η πόλη είναι γνωστή για τα διάφορα festivals που διοργανώνονται, με αποκορύφωμα αυτά του καλοκαιριού.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος της hip-hop κοινότητας έχει την έδρα του εκεί και όσον αφορά το graffiti θα το δείτε παντού και έντονα πολιτικοποιημένο.

3. Πολυπολιτισμικότητα 

Photo30_30


Η διάσημη “Rue d’ Athens” είναι η μεγάλη λεωφόρος που θα δείτε όπως κατεβείτε τα σκαλιά του σιδηροδρομικού σταθμού. Ίσως ο πιο όμορφος σταθμός που έχουμε δει ποτέ. Η καλύτερη “είσοδος” στη πόλη. Εάν συνεχίσετε όλο ευθεία θα βρεθείτε στη θάλασσα

Η Μασσαλία είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών μεταναστών από οποιαδήποτε άλλη στη Γαλλία. Περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού της αποτελείται από μετανάστες, που κατακλύζουν την πόλη ήδη από τον 18ο αιώνα.

Τα πρόσφατα μεταναστευτικά ρεύματα από χώρες της βόρειας Αφρικής έχουν συντελέσει ώστε το 25% του πληθυσμού της πόλης να αποτελείται από Αφρικανούς και Άραβες, με σημαντικά ποσοστά Ρώσων, Ισπανών, Ιταλών, Τούρκων, Αρμενίων, Εβραίων και Κινέζων.

Αυτά, σε συνδυασμό με το έντονο ταπεραμέντο των ντόπιων δημιουργούν μια πραγματικά ιδιαίτερη ατμόσφαιρα!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο διαφορετική είναι η Μασσαλία από την υπόλοιπη Γαλλία.

4. Τα νησάκια και οι παραλίες 

3

Ναι το γνωρίζουμε σαν τις ελληνικές παραλίες δεν έχει, αλλά εδώ κάνετε λάθος. Από τη Μασσαλία όχι απλά μπορείς να “πεταχτείς” σε έναν εξωτικό παράδεισο με ένα ferry-boat, μέσα σε 20 λεπτά, αλλά μπορείς να βρεις και παραλίες που θυμίζουν Μύρτο (Κεφαλονιά), απλά σε μικρότερο μέγεθος. Αυτές είναι οι “Calanques” και τα νησάκια που αναφερόμαστε είναι το If που δεν κατοικείται και το Frioul που είναι must.

Τέλος στις Calanques υπάρχει οργανωμένο camping, το οποίο αξίζει να προτιμήσετε.

 

5. Η νυχτερινή ζωή και γενικότερα η ατμόσφαιρα της πόλης 

6

Δύσκολα θα βρεθείτε σε μια πόλη που πραγματικά να έχει κάτι τόσο μοναδικό όπως η Μασσαλία. Δε γνωρίζουμε αν έχει να κάνει με τον κόσμο, την καταγωγή του, τη νοοτροπία του, το γεγονός ότι νομίζεις πώς βρίσκεσαι σε μια πόλη που είναι μια μεγαλογραφία των Εξαρχείων. Σίγουρα όμως είναι μια από τις πιο underground επιλογές που μπορείτε να κάνετε. 

Η νυχτερινή ζωή είναι δύσκολο να βρεθεί αλλά εάν τα καταφέρετε θα έχετε τη “τύχη” να σας ανοίγουν γκαραζόπορτες, ξαφνικά να βρίσκεστε σε μπαράκια και γενικότερα να ζήσετε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Photo30_30

Αν θες να βρεις τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Μασσαλία, μπες εδώ και οργάνωσε το ταξίδι σου!

Extra λόγοι: 

Για όσους ενδιαφέρονται για τη Μασσαλία, όχι μόνο για ένα ταξίδι αλλά για διαμονή ή για σπουδές, να σας ενημερώσουμε ότι έχει πολύ καλά πανεπιστήμια και η ζωή είναι αρκετά οικονομική, θα μπορούσε να συγκριθεί με τη ζωή της Αθήνας. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Αθήνα και τα αεροπορικά είναι οικονομικά εάν τα κλείσετε εγκαίρως. Είναι σίγουρα μια πόλη που θα μπορούσε ένας Έλληνας να ζήσει, τόσο για λόγω καιρού, καθώς είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν της Αθήνας, όσο και για τη νοοτροπία του κόσμου, είναι ανοιχτοί, φασαριόζοι, με έντονο ταπεραμέντο, όπως προαναφέραμε.

Τέλος, για να κλείσουμε εδώ το αφιέρωμα μας σε μια πόλη που απ’ ότι καταλάβατε πραγματικά λατρεύουμε και να λύσουμε μια απορία που σίγουρα θα έχετε, η Μασσαλία, ναι είναι σχετικά επικίνδυνη. Το θέμα είναι να ξέρεις που και κυρίως πώς πηγαίνεις, (όπου πηγαίνεις). Σίγουρα δε θα αισθάνεστε τόσο ασφαλείς, όσο σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά στη τελική όποτε κάποιος ταξιδεύει σε μια πόλη που δε γνωρίζει οι κίνδυνοι είναι αρκετοί. Εμείς αυτό που προτείνουμε είναι να μην απομακρυνθείτε από το ιστορικό, τουριστικό κέντρο. Στη τελική ο,τι χρειάζεται να δείτε είναι εκεί. Τα προάστια της Μασσαλίας είναι αρκετά επικίνδυνα, μέχρι και οι ντόπιοι δεν πηγαίνουν. Εκεί φυσικά βρίσκεται και το διάσημο “Ghetto Nord”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 5 
 0 
  
 1