Oscars 2016: Ο λόγος του Chris Rock για τους μαύρους
Ο λόγος του Chris Rock στην έναρξη των Oscars 2016 άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους

1

O εναρκτήριος λόγος του Chris Rock κράτησε 10 λεπτά και ήταν ένα από τα highlight των Oscars 2016 και ίσως γενικότερα των Oscars.

Τα φετινά Oscars κατακρίθηκαν από πολλούς για την έλλειψη μαύρων υποψηφιοτήτων. Ο παρουσιαστής τους Chris Rock, πήρε θέση για το θέμα.

«Καταλαβαίνετε πως αν έθεταν σε υποψηφιότητα τους παρουσιαστές, δεν θα έπαιρνα καν αυτή τη δουλειά. Έτσι όλοι σας θα βλέπατε τον Neil Patrick Harris τώρα», είπε ο Rock ξεκινώντας την ομιλία του. «Αυτά όμως είναι τα πιο άγρια, τρελά Όσκαρ που έχουν παρουσιαστεί ποτέ, επειδή προέκυψε όλη αυτή η διαμάχη. Δεν υπάρχουν μαύροι υποψήφιοι και όλοι μου λένε “Chris, πρέπει να μποϊκοτάρεις (την τελετή). Chris, πρέπει να παραιτηθείς. Πρέπει να παραιτηθείς».

«Ξέρετε κάτι, αν θέλετε μαύρους υποψήφιους κάθε χρόνο, πρέπει απλά να δημιουργήσετε μαύρες κατηγορίες. Αυτό χρειάζεστε. Το κάνετε ήδη με τους άντρες και τις γυναίκες. Σκεφτείτε το: Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για να έχετε μια γυναικεία και μια ανδρική κατηγορία στην υποκριτική. Δεν υπάρχει λόγος. Δεν είναι αγωνίσματα του στίβου. Ο Robert De Niro δεν είπε ποτέ “Καλύτερα να χαλαρώσω λίγο με την υποκριτική μου ώστε να μπορέσει να με φτάσει η Meryl Streep”».

«Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως το θέμα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε κάτι. Απλά θέλουμε μια ευκαιρία. Θέλουμε οι μαύροι ηθοποιοί να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους λευκούς ηθοποιούς. Αυτό είναι όλο. Όχι μόνο μία φορά. Ο Leo κερδίζει από ένα σπουδαίο ρόλο κάθε χρόνο και, ξέρετε, όλοι εσείς παιδιά, παίρνετε σπουδαίους ρόλους συνέχεια. Τι γίνεται όμως με τους μαύρους ηθοποιούς;».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;