Oscars 2016: Οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία του θεσμού
Τα Oscars 2016 έρχονται και εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές στη ιστορία του θεσμού!

2

Τα Oscars 2016 έρχονται και εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες, πιο συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του θεσμού!

Ο Σκορτσέζε μέχρι το 2007 δεν είχε κερδίσει ποτέ κάποιο Oscar. Όταν εν τέλει συνέβη το 2007 είπε την ώρα που το παραλάμβανε στους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζον Λούκας και Κόπολα “μπορείτε να ελέγξετε τον φάκελο;” Επικός.

1

Η συγκεκριμένη selfie η οποία τραβήχτηκε από την Ελεν ντε Τζένερις στα Όσκαρ 2014 έγινε η πιο διαδεδομένη φωτογραφία στα χρονικά του twitter.

3

Το 2003 η ερμηνεία του Αντριεν Μπρόντι ως επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος στην ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι Ο Πιανίστας του χάρισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Ήταν επίσης ο νεότερος ηθοποιός που κέρδιζε τον συγκεκριμένο τίτλο, σε ηλικία μόλις 29 ετών. Πάνω στη χαρά του έδωσε ένα παθιασμένο φιλί στη Χάλι Μπέρι!

2

Το έτος 2002 ήταν η πρώτη φορά που μαύροι ηθοποιοί κέρδιζαν το Όσκαρ για τον καλύτερο ανδρικό και γυναικείο ρόλο την ίδια χρονιά.Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και η Χάλι Μπέρι κέρδισαν το βραβείο για την ερμηνεία τους στο Ημέρα Εκπαίδευσης και Ο Χορός των Τεράτων αντίστοιχα.

5

Ο Μάρλον Μπράντο κερδίζει Όσκαρ για τον νονό και αντί να πάει ο ίδιος έστειλε την αμερικανίδα αυτόχθονα ηθοποιό Σατσεν Λιτλφίδερ. Οταν ανέβηκε στη σκηνή αρνήθηκε το βραβείο και διάβασε μία μακρά δήλωση του Μπράντο, με την οποία ο ηθοποιός διαμαρτυρόταν για τον τρόπο που το Χόλιγουντ παρουσίαζε τους αυτόχθονες της Αμερικής.

9

Ο Τσάρλι Τσάπλιν επέστρεψε στην πατρίδα του το 1972, μετά την 20ετη αυτοεξορία του για υποτιθέμενες διασυνδέσεις με τους κομμουνιστές, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του. Οι μεγαλύτεροι αστέρες του κινηματογράφου που ήταν παρόντεςσηκώθηκαν όρθιοι και καταχειροκρότησαν τον Τσάπλιν επί 12 λεπτά- το μακρύτερο χειροκρότημα στην ιστορία των Όσκαρ.

BBh4nhA

Μόνο τρεις ταινίες στην ιστορία της Ακαδημίας έχουν καταφέρει να σαρώσουν τα επονομαζόμενα “πέντε μεγάλα” βραβεία: αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σκηνοθέτη, Καλύτερου Ηθοποιού, Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερου Σεναρίου. Η πρώτη ταινία που κατάφερε τον συγκεκριμένο “άθλο” ήταν το Συνέβη μία Νύχτα του Φρανκ Κάπρα. Καμία άλλη δεν το κατάφερε, μέχρι το 1975 και τη Φωλιά του Κούκου, ενώ η πιο πρόσφατη ταινία που κέρδισε και τα πέντε βραβεία ήταν Η Σιωπή των Αμνών, το 1991.

10

Ο Κούμπα Γκούντιν και η πιο χαρούμενη αντίδραση στην Ιστορία των Όσκαρς. Κέρδισε το Οσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Τζέρι Μαγκουάιαρ.

16

Ο θρύλος του μποξ Μοχάμετ Αλι προκάλεσε έκπληξη όταν ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που ο σταρ του Ρόκι Σιλβέστερ Σταλόνε παρουσίαζε το Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου στην 49η διοργάνωση.

19

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ο Χίτσκοκ δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ παρά μόνο ένα τιμητικό. Όταν το παρέλαβε έμεινε στην ιστορία με τον “λόγο” που εκφώνησε, “Σας ευχαριστώ πολύ, πράγματι”. Επικός.

BBhHPcr

Η Κάθριν Μπίνγκελοου κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη το 2008 για την ταινία της Hurt Locker και έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που της απονεμήθηκε το συγκεκριμένο βραβείο.

BBhHHtj

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;