Καθαρά Δευτέρα 2016: Οι καλύτερες προτάσεις προορισμών για το τριήμερο!
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και αυτοί είναι οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί για να περάσεις τα φετινά Κούλουμα!

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος «πέφτει» στις 14 Μαρτίου και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευθείς το τριήμερο και να πας μια εκδρομή για να αλλάξεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα θα «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου!

Γιατί «κακά τα ψέματα» τα ταξίδια μας προσφέρουν τη μοναδική δυνατότητα αναζωογόννησης τόσο του πνεύματος, όσο και του σώματός μας.

Βάσει αυτή της λογικής συγκεντρώσαμε σε μια λίστα και σου προτείνουμε τους 5 καλύτερους προορισμούς για τριήμερο εντός της Ελλάδας που θα ανταμείψουν σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς, την οποία διαθέτουν απλόχερα, αλλά και σε επίπεδο διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που παρέχουν για τον επισκέπτη.

Δες ποιοι είναι αυτοί οι προορισμοί:

1. Ζαγοροχώρια:

Βόρεια των Ιωαννίνων θα βρεις τα 46 πετρόχτιστα χωριά, τα οποία ονομάζονται Ζαγοροχώρια. Η όλη περιοχή χωρίζεται στο Δυτικό ή Κατώμενη, Ανατολικό ή Βλαχοζαγορά και Κεντρικό ή Κυρίως Ζαγόρι, που όλα τους φημίζονται για την γραφικότητα, τη διάσημη καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική αλλά και τη μοναδική φυσική τους ομορφιά. Tο φαράγγι του Bίκου στο φόντο φαντάζει επιβλητικό σε κάθε επισκέπτη. Τα Ζαγοροχώρια προσφέρουν στον επισκέπτη πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων όπως: πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, καγιάκ, mountain bike, και κολύμπι. Με φόντο την επιβλητική χαράδρα του Βίκου, «πέρα από το βουνό» όπως μαρτυρά το σλάβικο όνομά τους, χωρίζονται σε και φαίνεται πως έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν το ένα το άλλο σε γραφικότητα και τουριστικές υποδομές. Must visit σημεία: τα γεφύρια – μνημεία, οι μονές και οι εκκλησίες, τα χειμερινά resorts, οι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, ο Βοϊδομάτης ποταμός, οι Δρακόλιμνες, ο Εθνικός Δρυμός Βίκος-Αωός. καθώς και οι παραδοσιακοί οικισμοί που είναι ως επί το πλείστον κτισμένοι από πέτρα και ξύλο.

Δες προτάσεις διαμονής στα Ζαγοροχώρια από 35€.

2. Πήλιο:

Πάνω από 40 χωριά απλώνονται στην περιοχή του Πηλίου, τα οποία φημίζονται για την πολυμορφικότητα αλλά και για τα φυσικά τοπία που «κόβουν» την ανάσα. Must visit σημεία: το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια που λειτουργεί από το 1967, οι πηγές του Πηλίου, η πλατεία της Αγίας Παρασκευής με το γηραιότερο πλάτανο της περιοχής, ο Άγιος Λαυρέντιος, η περιοχή γύρω από την παραλία του Χορευτού, η Πορταριά, η Μακρυνίτσα, οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα, το βουνό των Κενταύρων,το νησί Τρικέρι και η εξωτική παραλία της Εδέμ. Το υπέροχα με το Πήλιο είναι ότι αναλόγως του χωριού που θα επιλέξει ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει είτε τη φυσική ομορφιά του βουνού, είτε εκείνη της θάλασσας. Αν επιλέξεις το Πήλιο για την εξόρμησή σου μην παραλείψεις να γευθείς την τοπική τους κουζίνα και να κάνεις -φυσικά- και τσιπουροκατανύξεις,

Δες προτάσεις διαμονής στο Πήλιο από 40€.

3. Καρπενήσι:

Το Καρπενήσι στην Ευρυτανία είναι ένας από τους πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς. Κι αυτό γιατί συνδυάζει βουνά και ποτάμια συνθέτοντας ένα μοναδικό τοπίο. Εκεί θα βρεις γραφικά πετρόχτιστα σπίτια και προσεγμένες εγκαταστάσεις διαμονής Must visit σημεία: η τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, τον Καρπενησιώτη ποταμό, τον Προύσο, το χωριό Φιδάκια, το Βελούχι, το φαράγγι του Πανταβρέχει, ο Κρικελλοπόταμος, το ερειπωμένο ιστορικό χωριό της παλιάς Βίνιανης, τα καλντερίμια του Παλαιού Μικρού Χωριού και του Μεγάλου Χωριού, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες και τα Άγραφα. Οι λάτρεις των χειμερινών sports θα αποζημιωθούν πλήρως για την επιλογής τους καθώς μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορες δραστηριότητες όπως: ιππασία, ποδηλατάδες, canyoning, διαδρομές με 4×4, paintball, πεζοπορίες αλλά και σκι στο   χιονοδρομικό κέντρο.

Δες προτάσεις διαμονής στο Καρπενήσι από 50€.

4. Καλάβρυτα:

Τα Καλάβρυτα φημίζονται για το χιονοδρομικό τους κέντρο που λειτουργεί από το 1988, το οποίο βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο 1.700 μέτρων (Ξερόκαμπος) έως 2,340 μέτρων (Νεραϊδόραχη), και προσελκύει πλήθος επισκεπτών, Ως περιοχή προσφέρει πλούσια φυσική ομορφιά συνδυασμένη με παραδοσιακά στοιχεία αλλά και με τα μοντέρνα σημάδια της τουριστικής τους ανάπτυξης. Must visit σημεία: η μονή της Αγίας Λαύρας, το μνημείο Εκτελεσθέντων, το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, και το φράγκικο κάστρο της Ωριάς. Εκεί θα βρεις πολλές επιλογές διαμονής -και ξενοδοχεία και ξενώνες-, ταβέρνες αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή.Τέλος αξίζει να κάνεις με το τρενάκι του διαδρομή που ξεκινά από το γραφικό σταθμό του οδοντωτού σιδηρόδρομου, στην είσοδο του χωριού, και που διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού.

Δες προτάσεις διαμονής στα Καλάβρυτα από 40€.

5. Ελάτη:

Η Ελάτη Τρικάλων, χάρη στα χιονισμένα τοπία, θα μπορούσε να πει κανείς πως συναγωνίζεται επάξια τις ελβετικές Άλπεις. Για αυτό άλλωστε κι έχει χαρακτηριστεί ως η “Μύκονος του χειμώνα”, όντας ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και τουριστικά χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας. Must visit σημεία: το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι είτε για να κάνεις κάποιο χειμερινό sport, είτε -πολύ απλά- για να πιεις τον καφέ σου σε κάποιο σαλέ απολαμβάνοντας μια μοναδική θέα, να κάνεις περίπατο στο δάσος, να κάνεις βόλτα στον ποταμό Αχελώο, και σε απόσταση 10 λεπτών από την Ελάτη, στον Κόκκινο Βράχο (ασβεστόλιθος ύψους 60 μέτρων στις πλαγιές του Κόζιακα), όπου οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν μία από τις 6 διαδρομές αναρρίχησης διαφόρων βαθμών δυσκολίας, και οι λιγότερο τολμηροί να απολαύσουν απλώς τη βόλτα και τη θέα. Σε επίπεδο διαμονής και διασκέδασης ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρει πολλούς καλόγουστους ξενώνες, ταβέρνες με καλή τοπική κουζίνα, cafes αλλά και μπαράκια.

Δες προτάσεις διαμονής στην Ελάτη από 45€.

Δες επίσης: “Απόκριες 2016: Οι top 8 προορισμοί στην Ελλάδα!”

Δες επίσης: “Οι 5 καλύτεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για διήμερο”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;