Βρέθηκε η θεραπεία για τον καρκίνο;
Ο αμερικανός ερευνητής εκτιμά ότι η μέθοδος του θα πάρει έγκριση στα επόμενα 2-3 χρόνια.

1

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Αμερικανού ερευνητή δρ. Στάνλεϊ Ριντέλ, μάλλον βρέθηκε η θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο δρ. Στάνλεϊ Ριντέλ εφάρμοσε μια μέθοδο σε ασθενείς που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο καρκίνου, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος του.

Σε μία κλινική δοκιμή, πάνω από το 90% των ασθενών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία εμφάνισαν πλήρη ύφεση της νόσου. Σε δύο άλλες κλινικές δοκιμές με 40 ασθενείς που είχαν είτε μη-Χότζκινς λέμφωμα, είτε χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, πάνω από το 80% ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία και περίπου οι μισοί εμφάνιζαν πλήρη ύφεση μετά από ενάμισι έτος.

Η ομάδα του ακολούθησε την εξής διαδικασία: Έλαβαν Τ-λεμφοκύτταρα από τον οργανισμό ασθενών με καρκίνους του αίματος, τα οποία στη συνέχεια τροποποίησαν γενετικά, έτσι ώστε να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, και τέλος τα επανεισήγαγαν στον ασθενή σε ενέσιμη μορφή.

Ο ίδιος δήλωσε στο Έθνος ότι η θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα είναι ένα από τα πολλά είδη ανοσοθεραπείας που έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: Ακόμα και καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο και με μεταστάσεις, που δεν αναμενόταν να ζήσουν πάνω από 5 μήνες, βρέθηκαν 18 μήνες αργότερα χωρίς ίχνος της κακοήθειας, κάτι που ο δρ. Ρίντελ χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου στην Ιατρική».

«Αυτές οι νέες θεραπείες μπορεί να είναι αποτελεσματικές είτε από μόνες τους, είτε σε συνδυασμό με τις ακτινοβολίες και τη χημειοθεραπεία/φαρμακοθεραπεία», αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Σιάτλ.

.”Η έγκριση για τη θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα που ανιχνεύουν της πρωτεΐνης CD19 στα καρκινικά κύτταρα θα έρθει μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια” εκτίμησε ο δρ. Στάνλεϊ Ρίντελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;