ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Νέα συνάντηση για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες!

ΤΕΙ πύργου

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Πρωινή”, με το βλέμμα στραμμένο στο σχέδιο «Αθηνά ΙΙ»  και στον εθνικό διάλογο για την παιδεία που ξεκινά άμεσα, τα δυο τμήματα του ΤΕΙ στον Πύργο, Δ.Ο.Ε.Π-ΤΜ και Πληροφορικής & ΜΜΕ (που βρίσκεται σε μεταβατικότητα) έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο αμφιθέατρο του τριτοβάθμιου ιδρύματος της πόλης.

Αν και τελευταία στιγμή, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Τριανταφύλλου που είχε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, δεν παρέστει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και μάλιστα ανέβαλε και την προγραμματισμένη συνάντηση με το Μητροπολίτη Ηλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και το Δήμαρχο Πύργου με τους οποίους και θα συζητούσαν το μέλλον των τμημάτων, στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  Γιώργος Σαλάχας.

Το «παρών» όμως, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και Νίκος Παναγιωτακόπουλος αντίστοιχα, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό και δεκάδες φοιτητές. Η σημαντική σύσκεψη, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του ΤΕΙ της πόλης και θα προταθούν λύσεις για την αναβάθμιση και ανάπτυξη τους, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα δυο βασικά αιτήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας ήταν η ενίσχυση του τμήματος Δ.Ο.Ε.Π.- Τ.Μ. με διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό καθώς και η επανένταξη του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έτσι ώστε να αρθεί η αδικία που επέφερε το σχέδιο «Αθηνά Ι». Οι φοιτητές από την πλευρά τους, δια του προέδρου του Συλλόγου τους Βασίλη Στεργίου, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας στην Ελλάδα της κρίσης και του τρίτου μνημονίου τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν παιδεία στο ύψος των αναγκών τους.

«Πρέπει να βρούμε λύσεις»

Ο αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας κ. Γ. Σαλάχας, στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, μίλησε για την έναρξη εθνικού διαλόγου για την παιδεία και την περιφερειακή ανάπτυξη, σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία για τη χώρα, τονίζοντας ότι συμμετέχουν σε αυτό το διάλογο για αυτό και θα γίνουν προγραμματισμένες συναντήσεις όλων των τμημάτων. «Εδώ στην Ηλεία, τα τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας θα πρέπει να συνδεθούν με την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή.

Είναι οι τρείς άξονες της ανάπτυξης της δυτικής Ελλάδας και στα πλαίσια αυτού του διαλόγου και με τις τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να βρούμε τρόπους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αναπτύξουμε τα τμήματα και κυρίως να τα βάλουμε μέσα στην κοινωνία και να τα διασυνδέσουμε με την παραγωγή και τους παραγωγικούς φορείς.

Γιατί τα ΤΕΙ είναι εφαρμοσμένη επιστήμη και το νόημα της ύπαρξης και της λειτουργίας τους είναι αυτό ακριβώς. Η λειτουργία τους και η συνύπαρξή τους με την παραγωγή και την ανάπτυξη των περιοχών και του τόπου. Δυστυχώς τα τμήματα, ειδικά του Πύργου, έχουν σημαντικό πρόβλημα κυρίως με τη στελέχωση του επιστημονικού προσωπικού και πρέπει όλα αυτά να αντιμετωπιστούν και να βρεθούν λύσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα και οι λύσεις τελικά που θα βρεθούν, και θα είναι διάλογος κυρίως της επιστημονικής κοινότητας και θα στηρίζεται τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιφέρειας και των περιοχών της, δεν θα αλλοιωθεί όπως το Αθηνά 1 για να μπορέσουμε πραγματικά να ακολουθήσουμε μια στρατηγική ανάπτυξης» είπε και ευχήθηκε σε όλους τους φοιτητές λιγότερα προβλήματα, καλές σπουδές και πως θα προσπαθήσουν όσο μπορούν να βρουν λύσεις για να τους βοηθήσουν.

«Αποδυναμώσατε τα τμήματα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Στεργίου επισήμανε ότι συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες όλων των αλλαγών που προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι τα τμήματα του Πύργου όχι μόνο δε τα έχουν στηρίξει αλλά τα έχουν αποδυναμώσει. «Μιλάμε και για το σχέδιο Αθηνά αλλά και για τους προηγούμενους σχεδιασμούς, τις συνέπειες των οποίων βιώνουμε σήμερα.

Εμείς από την μεριά μας σε όλο αυτό το διάλογο που έχει ανοίξει, δε θα εμπλακούμε περισσότερο στο αναπτυξιακό κομμάτι, θα βάλουμε μπροστά το δικό μας συμφέρον, το συμφέρον δηλαδή του να σπουδάζουμε το 2016 με όρους 2016. Όπως δηλαδή έχει ανέβει η τεχνολογία, οι επιστήμες, όλα τα αγαθά δηλαδή που θα έπρεπε να έχουμε και εμείς στον Πύργο στα ΤΕΙ αλλά παλεύουμε για τα αυτονόητα, αν θα έχουμε έναν καθηγητή στο μάθημα, αν θα έχουμε έναν υπολογιστή, ή ιντερνέτ την ώρα που ο άνθρωπος έχει φτάσει στον Άρη.

Θέλουμε να είναι μια χρονιά αγωνιστική, μια χρονιά που θα μπορούμε όλοι μαζί και σε συνεργασία με τους καθηγητές μας να τα βάλουμε όλα σε διαφορετική βάση για να μπορούμε να έχουμε παιδεία στο ύψος των αναγκών μας, στο ύψος αυτών που ονειρεύεται καθένας σήμερα».

Οι προϊστάμενοι των δυο τμημάτων, Αναστασία Ζαφειροπούλου και Θανάσης Κούτρας, ευχήθηκαν σε όλους να έχουν καλύτερη εκπαιδευτική χρονιά αλλά και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους που ξεκινούν τη Δευτέρα.

«Εύχομαι το Πληροφορικής & ΜΜΕ να αναστηθεί»

Με αφορμή την κοπή της πίτας, δηλώσεις έκανε και ο τέως πρόεδρος του τμήματος Πλη &ΜΜΕ Λάμπρος Δρόσος, ο οποίος εξέφρασε την προσδοκία του να ανοίξει ξανά το τμήμα, ενώ άφησε υπαινιγμούς για τη νομιμότητα των αποφάσεων της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Τα επινίκια της εκλογής του κ. Τριανταφύλλου συνεχίζονται με τις κοπές πίτας. Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα για το ΤΕΙ Πύργου, εύχομαι το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ, στο οποίο διετέλεσα πρόεδρος, να αναστηθεί και να ξαναμπεί στο μηχανογραφικό τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, διότι είναι ένα τμήμα αξιόλογο, καθώς και να ενισχυθούν και τα δύο τμήματα με προσωπικό για να λειτουργούν απρόσκοπτα. Για το υπόλοιπο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδα θα ήθελα να πω ότι η διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να λειτουργεί νόμιμα. Από τη νομιμότητα δεν έχασε κανένας. Σεβαστές οι προσωπικές επιλογές του κ. Τριανταφύλλου, αλλά πρέπει να είναι νόμιμες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;