Πράγματα που δεν ήξερες για τα όνειρα
"Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου" είχε πει ο Φρόυντ.

5 πληροφορίες για τα όνειρα που μάλλον δεν ήξερες! 

“Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου” είχε πει ο Φρόυντ. Τα όνειρα είναι πολύ πιο σημαντικά απ’ ότι μπορεί κανείς να πιστεύει. Δεν είναι εύκολο κανείς να τα ερμηνεύσει, αλλά να είστε σίγουροι ότι κάτι σημαίνουν.

1.Τα όνειρα μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις

Εάν διαβάζεις για κάποιο τεστ ή προσπαθείς να μάθεις κάτι καινούργιο, θα ήταν καλό να πάρεις έναν υπνάκο για να σε βοηθήσει. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Current Biology, ο εγκέφαλος όταν “ονειρεύεται” σε βοηθάει να μάθεις και να λύσεις προβλήματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα όνειρα είναι μια διαδικασία του εγκεφάλου ώστε να κατανοεί την καινούργια πληροφορία. Για να βελτιώσεις τη ποιότητα του ύπνου σου και την ικανότητα του εγκεφάλου σου να μάθει, απέφυγε τον θόρυβο στην κρεβατοκάμαρα σου, για παράδειγμα την τηλεόραση, επειδή μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια και την ποιότητα των ονείρων σου.

2. Όπως οι άντρες έτσι και οι γυναίκες έχουν σεξουαλικά όνειρα

Νόμιζες ότι είναι κάτι που αφορά μόνο τους άντρες ε; Η ψυχίατρος Barbara Bartlik λέει ότι οι γυναίκες έχουν κανονικά οργασμούς κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπως και οι άντρες. Σύμφωνα με την Αγγλίδα ψυχίατρο και σεξολόγο  ονείρωξη δεν έχουν μόνο οι άντρες αλλά και οι γυναίκες ανεξαρτήτως εάν έχουν ερωτικό όνειρο ή όχι.

3. Το πιο συχνό όνειρο ή μάλλον εφιάλτης έχει να κάνει με την απιστία 

Σύμφωνα με την Lauri Quinn Loewenberg, ειδικό στα όνειρα, το όνειρο που αναφέρεται πιο συχνά απ’ όλους σε στατιστικά από 5.000 ανθρώπους είναι η απιστία. Αυτό στοιχειώνει τους περισσότερους ανθρώπους, Σπάνια έχει να κάνει με μια κατάσταση που αντιπροσωπεύει τη πραγματικότητα, περισσότερο είναι θέμα του φόβου να μείνει κανείς μόνος ή να παρεξηγηθεί.

4. Ακόμη και τα πιο περίεργα όνειρα έχουν την ερμηνεία τους 

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται το όνειρο σας, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές όλα ενέχουν κάποιον συμβολισμό και σχέση με την πραγματική ζωή. Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή Jeffrey Sumber, το νόημα των ονείρων μας συχνά συνδέεται με την ανάγκη μας να καταλάβουμε πράγματα για τον εαυτό μας και το κόσμο γύρω μας. Για παράδειγμα το να δούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα τσίρκο, ενώ δεν έχει να κάνει ούτε με την καθημερινότητα μας ούτε υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση, για παράδειγμα να είδαμε ή να ακούσαμε κάτι που έχει να κάνει με τσίρκο, στη πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει κάτι όπως το πώς αισθανόμαστε για τη σχέση με τη μητέρα μας.

5. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι πιθανότατα ένας τρόπος του μυαλού σου να σου πει κάτι. 

Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι ο εφιάλτης ότι χάνουμε τα δόντια μας. Γι’ αυτό το όνειρο ο συμβολισμός είναι ότι αγχώνεσαι για το πώς βλέπουν οι άλλοι αυτά που λες, ουσιαστικά τα δόντια αντιπροσωπεύουν το στόμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;