Η ιστορία των τακουνιών
Γνωρίζατε την ιστορία των τακουνιών; Είτε το πιστεύετε είτε όχι ξεκίνησαν από άντρες, στην αρχαιότητα!

 Ποια είναι άραγε η ιστορία των τακουνιών; Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα τακούνια ξεκίνησαν από άντρες!

Γύρω στο 1500 οι άντρες του περσικού στρατού φορούσαν τακούνια ώστε να είναι σταθερά τα πόδια τους στους αναβατήρες της σέλα των αλόγων. Είχαν προσέξει ότι όσοι φορούσαν τακούνια στο πεδίο της μάχης μπορούσαν να κρατήσουν την ισορροπία τους και δεν έπεφταν τόσο εύκολα από τα άλογα τους. Μάλιστα, οι Πέρσες στρατιώτες έγιναν κάτι σαν είδωλα μόδας για τον Μεσαίωνα!

Οι Πέρσες, όντας ένας από τους πιο δυνατούς στρατούς της εποχής, μετέδωσαν γρήγορα τα τακούνια στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα τακούνια συνδέθηκαν γρήγορα με το κοινωνικό “status”. Έτσι μόνο οι πλούσιοι τα φορούσαν. Μάλιστα, η ιστορία θέλει την Γαλλίδα αριστοκράτισσα Catherine de Medici να ζηλεύει τον άντρα της που φλέρταρε με μια γυναίκα ψηλότερη από αυτή και να φοράει τα τακούνια για να φαίνεται ψηλότερη.

Ένα άλλο fun fact της υπόθεσης είναι ότι ο Λουδοβίκος ΧIV θέσπισε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο κανείς δεν έπρεπε να φοράει τακούνια τόσο ψηλά όσο τα δικά του! Ο ίδιος μάλιστα φορούσε τακούνια με κόκκινους πάτους, συνυφασμένα με τους αριστοκράτες. Και κάπως έτσι μόλις μάθαμε πώς εμπνεύστηκε τα γνωστά τακούνια ο Christian Louboutin.

Τα τακούνια συνδέθηκαν με τις γυναίκες την περίοδο του Διαφωτισμού. Αυτό γιατί οι άντρες πλέον προτιμούν το πιο πρακτικό ντύσιμο, σε αντίθεση φυσικά με τις γυναίκες η οποίες συνεχίζουν να τα φορούν καθώς είχε παρατηρηθεί ότι αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα.

Έπειτα η φωτογραφία τα μετέτρεψε σε εpωτική φαντασίωση για τους άντρες και σε πόθο για τις γυναίκες. Από το 19ο αιώνα παίρνουν την “σέξυ” διάσταση τους. Καθιερώνονται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τα pin-up κορίτσια και τα ψηλοτάκουνα τους.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;