Μάνα δεν είμαι ακατάστατος, είμαι δημιουργικός!
Στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα απέδειξαν αυτό που χρόνια λέμε στους γονείς μας αλλά δε μας πιστεύουν. Η ακαταστασία σημαίνει δημιουργικότητα.

1

Στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα απέδειξαν αυτό που χρόνια λέμε στους γονείς μας αλλά δε μας πιστεύουν. Η ακαταστασία σημαίνει δημιουργικότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα οι άνθρωποι, με ακατάστατα θρανία, διαθέτουν μια υψηλή συγγένεια με μια δημιουργική συλλογιστική. Δηλαδή, είναι δημιουργικοί, δεν έχουν παρά ελάχιστες ανάγκες, επιβιώνουν εκτός των ορίων της οργάνωσης.

Χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα ενός ακατάστατου κι ενός συμμαζεμένου δωματίου, η ψυχολόγος, Kathleen Vohs κατέληξε ότι τα ακατάστατα δωμάτια απαιτούν περισσότερη δημιουργική σκέψη.

Τι εννοούμε όμως με τη «δημιουργική σκέψη» και πώς το δωμάτιό μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν; Η δημιουργική σκέψη, στην πιο αγνή μορφή της, είναι η σκέψη έξω από τις γραμμές της συμβατικής συλλογιστικής.

Δεν είναι μεγάλο το σοκ, λοιπόν, όταν ένα ακατάστατο δωμάτιο που περιέχει πράγματα σε διαφορετική από τη συμβατική τους θέση, προωθεί τη δημιουργικότητα. Αν προτιμούμε πετάξουμε τα ρούχα μας στο πάτωμα όταν η ντουλάπα είναι ακριβώς δίπλα, τότε ναι κάτι κάνουμε διαφορετικά…

Εξάλλου, το είπε και ο Albert Einstein: «Αν ένα ακατάστατο δωμάτιο είναι σημάδι ενός ακατάστατου μυαλού, τότε γιατί να σκεφτούμε ένα άδειο θρανίο;» Όχι μόνο ο Einstein όμως. Και ο Mark Twain είχε ακατάστατο θρανίο. Ίσως και σε χειρότερη κατάσταση.

Ο Mark Twain ήταν ένας από τους πιο ευφάνταστους ανθρώπους της γενιάς του. Ας πάμε όμως και σε πιο σύγχρονα παραδείγματα όπως τον Steve Jobs. Το θρανίο και το γραφείο του έμοιαζαν με βομβαρδισμένα. Ίσως αυτό να πρόσθετε λίγο στην ευφυΐα του.

Τι σημαίνουν αυτά για εμάς; Να είμαστε ακατάστατοι, ώστε να γίνουμε ιδιοφυΐες; Όχι ακριβώς.
Η σχέση ακαταστασίας-δημιουργικότητας δεν είναι αιτιώδης. Το να είμαστε ακατάστατοι δε σημαίνει ότι το επόμενο πρωί θα ξυπνήσουμε περισσότερο δημιουργικοί. Ωστόσο, τα δύο συσχετίζονται.

Για τους “φύσει ακατάστατους η ιδανική λύση είναι η “μέση λύση”, όπου τα όρια θέτει η καθαριότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα μπορεί με το να περιορίζουμε την τσαπατσουλιά μας παράλληλα να περιορίζουμε τη δημιουργικότητα μας! Ακούς μάνα;

Πηγή:Frapress.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;