Βραχιολάκια με αριθμούς για τους πρόσφυγες!
Από τα ναζιστικά κίτρινα αστέρια, στα βραχιολάκια για τους πρόσφυγες

 

Η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών οι πρόσφυγες να φορούν βραχιολάκια με ειδικό αριθμό, μόνο αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει και να θυμίσει άσχημες στιγμές της ιστορίας. Κι όμως τα “hotspot” που έχουν δημιουργηθεί τόσο στη Χίο, όσο και σε άλλα νησιά αλλά και η απόφαση για τα βραχιολάκια είναι υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σήμερα κατέφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο hotspot της Χίου και το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλεί αντιδράσεις.

Μετά την άφιξη τους οδηγήθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου προκειμένου να γίνει η καταγραφή και η ταυτοποίηση τους. Έπειτα φόρεσαν το βραχιολάκι με τον ειδικό αριθμό και τους δόθηκε εμφιαλωμένο νερό. Τέλος κλήθηκαν να συμπληρώσουν δελτίο με τα στοιχεία τους και στελέχη της Frontex προχώρησαν στη καταγραφή και την ταυτοποίηση τους.

Ο στόχος είναι, όπως δήλωσε η ανιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζ. Τσιριγώτη, η ροή της απογραφής να είναι με τέτοιο ρυθμό ώστε να μη χρειάζεται η παραμονή προσφύγων και μεταναστών παραπάνω από 24 ώρες σε κάποιο νησί. Ωστόσο, το νέο κέντρο της Χίου είναι χωρητικότητας 1095 ατόμων και το καλοκαίρι οι μεταναστευτικές ροές αγγίζουν τις 2.500 έως 3.000 αφίξεις την ημέρα.

Τόσο οι Βρυξέλλες όσο και η Ελληνική κυβέρνηση δηλώνουν “ικανοποιημένες” από τη μέχρι στιγμή λειτουργία των “hotspot”. Η πρόοδος θα παρακολουθείται τακτικά ώστε να επιβεβαιώνεται πώς η Ελλάδα δρα με βάση “τις δεσμεύσεις της”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;