Φορολογική δήλωση 2016 & Πληρωμή φόρου εισοδήματος: Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες!
Δες εδώ όλες τις info σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρόκειται να ανοίξει η διαδικτυακή πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ η πληρωμή του φόρου εισοδήματος αναμένεται να ξεκινήσει από το Μάιο.

Συγκεκριμένα, από φέτος η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, αλλά και την εξομάλυνση της ροής είσπραξης των εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και πέρυσι η πληρωμή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας καταβαλλόταν σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

Προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομικών αυτή την περίοδο αποτελούν οι διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο δήλωσης του Συμφώνου Συμβίωσης, καθώς για την απαλλαγή από τα τεκμήρια φοιτητών και ανέργων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, μέχρι να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;