ΕΣΠΑ: Από τον Ιούνιο του 2016 η εκταμίευση των χρημάτων για τα 4 νέα προγράμματα
Δείτε τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κορκολή!

εσπα κορκολής

Οι πρώτες επιδοτήσεις στους δικαιούχους στα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ανακοινώθηκαν, θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016, όπως είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής.

Μιλώντας στο στην εκπομπή “Δύο στις 12”, με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, ο κ Κορκολής έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 370 εκατ. ευρώ.

Διάβασε επίσης:

ΕΣΠΑ 2016: Προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)…»

ΕΣΠΑ 2016: Προκήρυξη προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

ΕΣΠΑ 2016: Προκήρυξη προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

ΕΣΠΑ 2016: Προκήρυξη προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Επισήμανε επίσης πως μέχρι τώρα διάφοροι μεσάζοντες και ενδιάμεσοι εκμεταλλεύονταν τις ασάφειες και τη “γλώσσα” των προκηρύξεων η οποία μέχρι τώρα δεν ήταν κατανοητή από τους απλούς πολίτες.

«Προσπαθήσαμε οι προσκλήσεις να είναι κατανοητές, όχι μόνο στη γλώσσα, αλλά και στον ξεκάθαρο τρόπο που θα αξιολογηθεί ο καθένας» είπε και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και εφόσον ο ενδιαφερόμενος αξιολογηθεί τότε θα καταθέτει τα δικαιολογητικά. Επίσης, δύο αξιολογητές, από διαφορετική περιφέρεια, θα εξετάζουν τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, χωρίς να βλέπουν κανένα στοιχείο, ούτε τον κωδικό της πρότασης, προκειμένου -όπως εξήγησε- να διασφαλιστεί το αδιάβλητο.

Επίσης, όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα 4 προγράμματα δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα για να εισπράξουν την προκαταβολή, με δεδομένο ότι οι τράπεζες ζητούν υπερβολικές εγγυήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, έγινε μια συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι.

«Βασική φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες – σταθερές θέσεις εργασίας να βρούμε απασχόλησης στους νέους με υψηλά προσόντα και μόρφωση και να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ. Κορκολής και πρόσθεσε ότι αν προστεθεί και η ιδιωτική συμμετοχή το συνολικό ποσό, που θα κινηθεί στην οικονομία από τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ θα φθάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;