Το «τέλος» της εργασίας: Μέχρι το 2045, η ανεργία στο 50% λόγω των μηχανών

Από Εβίτα Γοργορίνη 15 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί να μην ήρθε το τέλος της Ιστορίας όπως προέβλεψε ο Fukuyama αλλά σύμφωνα με τον Μοσέ Βάρντι θα έρθει το «τέλος» της εργασίας.

Ο καθηγητής επιστήμης των υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ράις δήλωσε ότι έως το 2045 τα ρομπότ, οι υπολογιστές και οι άλλες «έξυπνες» μηχανές θα είναι σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε ανθρώπινη εργασία. Ως εκ τούτου η ανεργία θα ξεπεράσει ακόμη και το 50%.

Ο Μοσέ Βάρντι μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης για τη Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), είπε «Βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι μηχανές θα αντικαταστήσουν σταδιακά τον άνθρωπο. Είναι ανάγκη η κοινωνία να συζητήσει σοβαρά το ερώτημα: Αν συμβεί αυτό, τότε οι άνθρωποι τι θα κάνουν;»

Επίσης προέβλεψε το αναμενόμενο, ότι δηλαδή οι πολιτικές συνέπειες θα είναι τεράστιες και όσο θα αυξάνεται η ανεργία τόσο θα «βαλτώνουν» οι μισθοί της μεσαίας τάξης.

Ουσιαστικά θα βρεθούμε σύντομα σε μία κοινωνία όπου δε θα υπάρχει εργασία. Όπως λέει ο Βάρντι «η ανθρωπότητα θα έρθει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη από όλες τις προκλήσεις της, την υπαρξιακή: να βρει νόημα σε μια ζωή χωρίς δουλειά».

Η αλήθεια είναι ότι οι προβλέψεις του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ως ένα σημείο είναι αναμενόμενες, το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της.

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486